Review : Akiba’s Trip 2 : Undead & Undressed

Japanse Anime Games, toegeven : een stijl apart!

Killer is dead gaf ons al een rare trip , Catharine wist ook de nagel op de kop te slaan in deze niet te misverstaan humor, en KOEI TECMO is als expert ook de Publisher die het best weet deze genre van games aan te pakken.

Nadeel van Japanse titels of Indi games is vaak dat sommige titels niet erg commercieel werden gepromoot en op het moment van aan te oren komen, ze ook geen hoge verwachtingen leveren.

Voordeel : Japanse titels , creaties weten net die hoge verwachtingen die we niet hebben te verassen. Je verwacht niets, of niets extreem en word toch aangenaam verrast.

Zo ook bij Akiba’s Trip 2 : Undead & Undressed

Verhaal :

Door de vele dialogen heen die langdradig aanvoelen(die we gelukkig kunnen skippen of doorspoelen) voelen we soms het verhaal verloren gaan .. maar tot zover het verhaal voor wat we wel begrijpen :

Nanashi word wakker wanneer hij vastgebonden is op een tafel,

Rondom hem staat een Trio van manische figuren en het blijkt dat de verantwoordelijke hem heeft gedrogeerd vlak nadat Nanaschi tijdens een sollicitatiegesprek zijn contract had getekend.

Ooit vind je de job van je leven zal hij gedacht hebben, toen hij op zoek ging naar een parttime job die enkel hoge kwaliteit in ruil beloofde.

xseed-localizing-akibas-trip-undead-undressed-320299-large

Al stel word hem meegedeeld dat de contract hij tekende zich ertoe verbond om een vampier te worden, en elke levende mens niets vermoedend op te jagen.

Nanashi slaat al tilt nog voor hij alles werkelijk kan begrijpen en slaat in paniek, wanneer hij net op tijd word gered door een jonge meid : Shizuku Tokikaze.

Samen weten ze te ontsnappen om kort erna Nanashi zijn honger te stillen door haar bloed te schenken als een middel om zijn honger even te stillen, die hem ook geneest van zijn bloedlust.

Vandaar breekt het verhaal af op een verdere verloop, gebaseerd op de dialogen die je aangaat.

Gameplay :

Duidelijk is dat Akiba geen serieuze toon geeft en pure waanzin levert zoals we onze vrienden uit het oosten kennen : Anime, en die speciale toon van humor.

Zo weten ze het verhaal niet saai te laten overkomen en een blijvende vernieuwing geven in de verhaallijn en gameplay.

In een open wereld lopen we rond, met op 1 manier het best onze tegenstanders uit te schakelen:

Fight & Undress !

url

Tijdens het gevecht dien je jou tegenstander kledingstuk per kledingstuk te ontdoen, om vervolgens aan je eigen collectie toe te voegen.

Enkel zo zit de logica erin dat de mede-vampiers bloot gesteld worden aan het zonlicht en spontaan ontbranden… nogmaals : Japanees logica gezien de vampiers met de handen en gezicht als elke mens in de zon lopen. En enkel een trui en broek hun van het daglicht beschermt ?

Scherpe dialogen geven de toon van humor een extra dimensie , je kan gewoon neutraal antwoorden of de playboy antwoorden leveren in de hoop van een instant score.

Audio :

Slimme zet voor de Die Hard fans van oosterse cinema en games is dan ook de aanwezigheid van een dubbele Audio track.

We kunnen Akiba’s Trip 2 : Undead & Undressed spelen in een Engelse/Amerikaanse soundtrack…

Maar we kunnen ook kiezen voor een Japanse Soundtrack die toch Akiba’s Trip 2 : Undead & Undressed een meerwaarde levert.

Beide Engelse als Japanse voice acteurs hebben een schitterende job geleverd aan Akiba’s Trip 2 : Undead & Undressed.

Akibas-Trip-

Zeker de Engelse stem acteurs weten goed in te spelen in hun rol, waardoor er geen afbreuk aan het origineel word geleverd.

Zij leveren een sterke diepgang aan de personages die in meeste games in een vertaling verloren gaan.

Grafisch :

De makers van de game gingen wel zeer ver om de omgeving waar Akiba’s Trip 2 : Undead & Undressed zich afspeelt zeer trouw te laten weergeven.

Zeker de fans zullen opmerken dat de omgeving van Akihabara zo goed als identiek tot op de details werd nagebootst in het virtueel.

Je kan zelfs interactief de stad bezoeken, winkels binnen springen of 1 van de “Arcade hall’s” zoals deze speelzalen/Lunaparken noemen.

Er valt ontzettend veel te doen en Akiba’s Trip 2 : Undead & Undressed word in verhaallijn nog eens uitgebreid ook dankzij tal aan mini games, verborgen locaties , side quest’s en zelfs tal van verschillende eindes mogelijk.

Speelduur :

Totaal aan meer dan 20u leveren je een plezier die je de eerste paar maanden niet zal beu worden.

Zeker wanneer je tal van Synthisters (de vijandelijke vampiers) tegen het lijf loopt.

Akibas_Trip_2_02

Zij zijn de vampiers die niet in staat waren om hunzelf onder controle te krijgen, en zich overgaven aan dat dierlijke gevoel van primitieve instinct.

Conclusie :

Akiba’s Trip 2 : Undead & Undressed speelt af in een open wereld vol van de wacky Japanse humor en gameplay.

Sommige delen geven ons moeilijk toegang tot het volgende gedeelte van de stad.

Stad werd schitterend nagemaakt tot in de detail en zelfs op de officiële website werden we uitgenodigd om de vergelijking te zien.

Deze game valt onder een moeilijk te beschrijven game, en kan enkel door eigen ervaring beschreven worden.

De humor is alvast sterk aanwezig, maar door al wat er te doen is verliezen we vaak het verhaal uit het oog waar het werkelijk om gaat.

Score 7,5/10

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights