Review: Borderlands 2

Korte samenvatting Borderlands 2 , DLC & Achtergrondverhaal :

Borderlands was een definiërend  moment in First Person Shooting en Role Play gaming “Amalganation“.

Mogelijk de  meest complete shooting ervaring ooit gebracht , inclusief critische Headshot Hits en een plethora van guns tot een vlezige RPG met tal aan  opdrachten die je toch tot  10 u aan opdrachten leveren.
Borderlands 2  gaat er nog meer over dan ze’n voorganger met mooiere locaties, betere quests en nog meer wapens.

Met Gearbox zijn typische steun die altijd indrukwekkend is bij deze game hadden we enkele weken later al een volledig nieuw volwaardig character om onze tanden in te zetten. Er is ook veel meer content bijgekomen in de vorm van het eerste DLC pack: ‘Cpt. Scarlett and her Pirate’s Booty’.

Waarom zou je het spel kopen?

  • Een grote keuze van wapens waaruit je kan kiezen maar eveneens kan verzamelen.
  • De verschillende characters en speelstijlen die je telkens een nieuwe spelervaring geven.
  • De grote, uitgebreide en soms hilarische quests.
  • Het gevoel je krijgt wanneer je op eigen houtje een ‘easter egg’ vindt.

 

Gameplay

Als je de eerste Borderlands niet hebt gespeeld, waarom niet? Borderlands 2 gaat verder met het verhaal van zijn voorloper door een nieuwe groep van Vault Hunters in de mix erbij te gooien. Je knalt, verbrandt, smelt en shockt je een weg door een grote variatie aan vijanden die van makkelijk tot hardcore niveau gaan.

Door het spel ga je sowieso om de vijf minuten een nieuw wapen willen uitproberen.
Een kist openen en daardoor een beter wapen vinden is een constante ervaring in de game. Let dus op voor ‘rare routes’ omdat daar dikwijls leuke goodies liggen waarmee je de volgende baas ze’n gezicht een stuk gemakkelijk eraf kunt smelten.

In tegenstelling tot andere games die gebruik maken van een ‘class system’ geeft Borderlands 2 je direct toegang tot elk wapen van ieder character, het enige verschil zijn de skills die ze kunnen gebruiken.
Dat wil zeggen dat bv. Zero the Assasin meer crital hits krijgt dus zijn sniper rifles beter, Maya the Siren krijgt meer hits met SMGs, Salvador the Gunzerker kan meer schade doen met raketten en Axton the Soldier krijgt een boost voor assault rifles.
Met elk character krijg je ook een speciale basis skill.
Zero krijgt deceptie, de skill om onzichtbaar te worden en zo bonus schade aan een vijand te doen.  Maya kan haar vijand stilhouden met ‘Phaselock’ en zo achtereenvolgende klappen uitdelen. Axton kan gebruik maken van een automatisch geschutswapen (turret). Maar de meest unieke skill werd aan Salvador gegeven in die zin dat hij kan dual-wielden met wapens en regeneren.Dus wanneer je klaar bent om je avontuur te beginnen, kies iemand die je past. Persoonlijk ben ik voor Zero gegaan.

 

Moeilijkheidsgraad

Borderlands is geen gemakkelijk spel, zeker niet als je het speelt zoals een doorsnee shooter tov een unieke soort RPG die het is. Vijanden kunnen serieuze klappen uitdelen als ze hetzelfde level hebben en je volledig afmaken wanner je eigen level te laag is.Als je de tijd neemt om alles te verkennen, kistjes te vinden en de side-quests te spelen.
Dan lukt het je zeker om je character sterk genoeg te maken en voldoende wapens etc te hebben. De moeilijkheidsgraad geeft je een klap nadat je de game voltooid hebt. Waardoor een tweede maal doorspelen minder aantrekkelijk is. Want vijanden hebben aanvankelijk meer ‘health’ dan dat jij vuurkracht hebt, dit wordt duurt echter niet lang.

Graphics

Borderlands 1 bracht ons indertijd een hele nieuwe stijl in de moderne games industrie.
Er zijn nochtans veel games die gebruik maken van cell shaded graphics maar Borderlands was één van eerste van de huidige generatie die er ook echt in geslaagd was.
Borderlands 2 trekt die steep door want diezelfde stijl blijft behouden met een nog mooiere afwerking. Als je de game direct na zijn voorganger speelt dan merk je het verschil in graphics enorm. De kleuren zijn levendiger, alles voelt mooier en simpelweg beter aan.

Geluid

Het geluid zit goed, elk wapen heeft zijn eigen unieke geluid en kogel impact geluid die erbij hoort. Iets wat voorkomt dat je na een tijdje verveeld geraakt met constant hetzelfde gerecycleerde kogel geluid, iets wat  in zoveel games gebeurd tegenwoordig.
Het meest indrukwekkende aan de geluiden in Borderlands 1 waren de ingesproken stemmen, die geen tekort aan de nodige humor hadden. Borderlands 2 stelt niet teleur en brengt je opnieuw meer van hetzelfde. Vele stemmen van de vorige game zijn opnieuw gebruikt en nog veel meer. Het leukst waren de pratende wapens maar dat laat ik jullie zelf ontdekken.

Multiplayer

Multiplayer in dit game draait rond co-up play, eigenlijk is hier geen multiplayer battle modus of coloseum zoals in de eerste game. Er is alleen een co-up storyline die super is om door te spelen. De vorige zin is trouwens zeker niet sarcastisch bedoelt, het verhaal is echt goed.

Co-up is simpel, je nodigt iemand uit in je spel en de vijanden worden een klein beetje sterker om te compenseren. Vervolgens kun je elkaar gemakkelijk verder helpen in het verhaal en op elk moment terug kiezen om alleen verder te spelen. Het voordeel hiervan is dat je gemakkelijk beter goodies kan krijgen door even in co-up te spelen.
Eigenlijk is het spel gemaakt om in co-up te spelen, met als resultaat dat het spel een heel stuk makkelijker is als je iemand van elke ‘class’ in je groep hebt.

The coop is simple, you invite someone into your game and the enemies get a little stronger to compensate, then you can help each other and advance the story seamlessly whether they want to continue with you or leave, simple drop in drop out coop. The advantage to this is that if you want to get the best items often, often you can get them quicker by spending a little time playing coop fighting the stronger enemies that spawn.

Speelduur

De speelduur van dit spel hangt ervan af hoe je het spel speelt.
Door de main-quest razen neemt zo’n 3  tot 5 uren in beslag afhankelijk van je skill en geluk bij het vinden van wapens. Daartegenover als je net zoals mij verkiest om iedere side-quest te vervolledigen en de meeste  achievements te krijgen dan zit je snel tussen de 30 en 50 uur. Het hangt er natuurlijk ook vanaf ofdat je achter alle legendarische unieke wapens aangaat of niet. Je character zoveel mogelijk upgraden, alle wapens vinden, een tweede maal doorspelen, zal je snel 50 uur bezighouden. Dus je krijgt zeker waarde voor je geld!

 

Besluit

Als fan van de eerste game kan ik alleen maar zeggen dat Borderlands 2 neemt wat al goed was en het verbeterd, met grotere levels, grappigere en diepere dialogen en nog meer wapens. Als je hunkert naar een shooter of een RPG voor tijdens de herfst/winter dan is Borderlands 2 zeker iets om op je lijstje te zetten.
Zeker nu dat er binnen de komende maanden nog meer content zal worden vrijgegeven.

Borderlands 2 krijgt van ons  9/10

 

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights