Review : Devolo Dlan 500 AVsmart+ Starter kit

Een maand geleden kregen we de gelegenheid om de nieuwe devolo dLAN 500 AV smart+ starter kit te testen.

Voor wie devolo niet kent , het bedrijf zorgt ervoor dat je overal en op elke plaats internettoegang in huis hebt zonder de nodige gaten te boren en kabels te moeten leggen. Hiervoor wordt er gebruik gemaakt van het elektriciteitsnetwerk.

De devolo dLANan 500 AV smart+ is beschikbaar in een starter kit. In de doos zitten  dan niet 1 maar 2  Powerline Adapters met een maximum datatranmissiesnelheid van  500 Mbps , ideaal voor gaming en multimediaplezier als je weet dat de meeste providers maximum een 100MBPS leveren.

De devolo dLAN 500 AV smart+  heeft zelfs een intro om er bijvoorbeeld een tv op aan te sluiten zodat er geen enkele stopcontact verloren gaat.

De Powerline Adapters zijn uiterst slim gebouwd zodat je niet al te veel of zo goed als niet via een computer de adapters’ dient te configureren Door een simpele druk op de knop kan je de adapters syncroniseren met elkaar en zo toelaten tot maximum 8 powerline’s koppelen.

Alles is perfect volgbaar en instelbaar via het handige LCD scherm op elke powerline plug die je tal van info geeft zoals de signaalsterkte van elke Powerline Plug,  of het netwerk al dan niet actief is, en de snelheid van inkomende en uitgaande data, dit alles over een beveiligde verbinding (AES encryptie).

devolo staat ook gekend om zijn compatibiliteit dus kan je de devolo dLAN 500 AV smart+ perfect combineren met andere Powerlines van het merk en zelfs andere merken De enige voorvoorwaarde is dat de powerline adapter die je aansluit op de modem/router eenzelfde Homeplug AV standaard gebruikt. Concreet betekent dit dat voor devolo de 200 en 500 Mbps powerline adapters onderling perfect compatibel zijn waarbij de snelheid terugvalt tot 200Mbps wanneer er een verbinding is tussen een 200 en 500Mbps adapter.

Wie natuurlijk wel liever zijn netwerk beheert door middel van een monitor  zal in het pakket de uiterst interessante software : “devolo Cockpit” aantreffen waarmee je alle adapters op je netwerk kan bestuderen en evalueren, alsook hun datatransmissiesnelheid, en een uitgebreide beveiliging configureren. Cockpit werkt echter niet met Powerline adapters van andere merken, de software toont enkel andere adapters als een lege, onbekende box zonder info. Het aanpassen van de instellingen is ook niet mogelijk. De devolo dLAN 500 AV smart+ starter kit is de investering meer dan waard  wanneer  je erover denkt om je netwerk uit te breiden of zonder gaten te boren of kabels trekkeneen internettoegang te maken op plaatsen waar je geen toegang hebt omdat je WiFi signaal niet sterk genoeg is bijvoorbeeld.,

Laat de relatief hoge aankoopprijs  van 120 tot 150 euro, afhankelijk van de winkel waar je het toestel aankoopt je niet tegenhouden.  Als je bedenkt hoeveel een modem kost, inclusief de kosten van een installateur die de gaten moet boren, kabels aanlegt dan kan je je met de devolo dLAN 500 AV smart+  die moeite besparen.  Hou het gewoon proper, net en simpel! Met dank aan devolo voor het ter beschikking stellen vandeze set voor een uitgebreide test gedurende een maand.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights