Review : Epic Mickey 2 : The Power Of Two

Welkom in de wondere wereld van Disney met Epic Mickey 2 : The Power Of Two

2 voor de prijs van  1, want naast Mickey schittert ook Oswald als de ster!

Os-wie ? Oswald !

Oswald was eigenlijk wat ons betreft de eerste versie van wat later Mickey Mouse werd.

Een kleine geschiedenis les :

Voornaam : Oswald

Familienaam : The Lucky Rabbit

Geboren  op : 1927

Eerste vertolking ; onofficieel : Alice Comedies , officieel : Poor Papa

Oswald was een deal tussen Universal en Disney , maar toen onderhandelingen tussen de  2 spaak liepen over Budget cuts wees Universal Disney erop dat zij de rechten op Oswald in handen hadden, gevolg : Oswald werd Disney eigenlijk ontnomen en Disney kwam dan later met Mickey Mouse die licht op Oswald gebaseerd was.

Mickey Mouse werd zo een blijvende icoon , en Oswald was een verloren zoon.

In Februari 2006 wou sportverslaggever Al Michaels overstappen van Disney’s ABC & ESPN naar NBC Sports, Disney zag de kans schoon en ging akkoord op voorwaarde dat Universal terug  de Oswald rechten aan Disney overhandigde

Done was de deal en Oswald was weer terug thuis.

Verhaallijn :

De Mad Doctor uit deel 1 blijkt een goedaardige mens te zijn geworden,

Aardbevingen terroriseren Wasteland en de Malle doctor wil zijn helpende hand lenen in een strijd tegen de bescherming  van de bewoners van Wasteland

Hij rekent hiervoor op de hulp van Oswald, die vervolgens op de hulp rekent van Micky Mouse om samen gewapend met een magische penseel de wondere wereld in het boek van Yen Sid op avontuur te gaan.

Mickey & Oswald onderzoeken samen wat de oorzaak is achter de aardbevingen in Disney City.

van tovenaar Yen Sid in en gaan Mickey en Oswald samen op pad om te onderzoeken wie of wat de aardbevingen veroorzaakt in het Disney-dorp.

Grafics :

Het eerste wat ons opvalt wanneer we Epic Mickey 2 : The Power Of Two opstarten is hoe wondermooi de beelden zijn, vermoedelijk omdat deel 1 enkel op Wii bestond wist Disney hoe belangrijk was om deze game te laten schitteren op Xbox 360 & Playstation 3.

Het resultaat is er ene om U tegen te zeggen in een prachtige HD-weergave.

Pure Disney magie is dan ook wat je mag verwachten van deze Epic Mickey 2 : The Power Of Two game

Zelfs aan de Cut scenes werd zorgvuldig aandacht besteed waardoor het wel lijkt alsof je naar een big budget feature film zit te komen, met oog voor elke detail in Epic Mickey 2 : The Power Of Two.

Personages bewegen meer dan in de eerste deel, krachtige en getalenteerde Voice-Overs en een streepje muziek dankzij de Mad Professor die in alle stijl al wat hij te vertellen geeft aan elkaar rijmt en derop los zingt…doet ons spontaan aan de oude zwart/wit klassiekers denken.

Pure Disney magie in de alom gekende stijl zoals we het liefst verkiezen dus.

Gameplay :

Zoals reeds eerder aangegeven speel je met Micky of Oswald.

In een toch redelijke ruime wereld krijg je voldoende  bewegingsruimte zodat je niet een Lineair gevoel krijgt tijdens het gamen , met tal van puzzels om op te lossen en zeg maar Quest die je gedurende de game tegen komt weet je toch de  komende uren wat te doen in Epic Mickey 2 : The Power Of Two.

Jammer genoeg zien we niet veel van de overige Disney figuren , wel kwamen we Donald Duck  & Goofy tegen aan elke begin en einde van een Quest,

Eindbazen bestaan uit animatronic-creaties ,

Een vorm van robots die je het vuur aan de schenen leggen en nog niet goed beseffen dat de malle dokter voortaan op het goeie pad zich begeef

Epic Mickey 2 : The Power Of Two ziet er dus werkelijk magisch uit en voelt ook magisch en dat kunnen we ook niet ontkennen

oude Disney-cartoons worden gebruikt om de decor te vestigen beide in 3 en 2D.

Mickey gebruikt als wapen zijn penseel en daar verdien je door telkens  een stukje verf of verfverdunner (groen en blauw) terwijl Oswald weer echter meer als elektriciteit geleider mag dienen of gebruikt zijn arm als een boemerang.

Keuze blijft aan jou of je slechte figuren inkleurt en goed maakt of gewoon verslaat.

Dankzij de Co-op functie kun je kiezen of je iemand laat meespelen, gedurende de sessie of een klein portie van de Epic Mickey 2 : The Power Of Two tot je deze eigenlijk niet meer nodig hebt.

Conclusie :

Epic Mickey 2 : The Power Of Two.

Is zeker een sterke titel, maar mist een klein beetje een dieptegang in het verhaal,

Epic Mickey 2 : The Power Of Two staat bol van de nostalgische Disney gevoelens en straalt deze werkelijk ook uit, voor de eerste keer op andere platformen buiten de Wii geeft Epic Mickey 2 : The Power Of Two je ook wat je verwacht van deze game.

We missen jammer genoeg een online Multiplayer CO-op maar laat dit zeker de pret niet onderdrukken.

Verhaal mag dan niet indrukwekkend zijn, toch krijg Epic Mickey 2 : The Power Of Two  van ons een  8/10

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights