Review : F1 2012

Onze jaarlijkse rendez-vous met “De” Race franchise is terug, en dan hebben we het over de hete banen van Francochamps , de kokende asfalt van Zolder …

F1 2012

Vettel , Alonso , Schumacher , … allen zijn ze weer aanwezig

een nieuw onderdeel: de Young Driver Test is het eerste wat we krijgen wanneer we F1 2012 opstarten in onze geliefde console.

Een Interactieve Tutorial waarin we door middel van  video’s over KERS en DRS worden wijsgemaakt in de “hoe werkt deze” manier door combinatie van Video en het op de track in praktijk uitvoeren van wat je hebt geleerd in deze tutorial video.

bochten perfect probeert aan te snijden , op tijd stoppen en gas geven…alles word er je aangeleerd,een uitstekende toevoeging, voor beide beginners en gevorderden.

De tutorial ging niet echt over een leien dakje en vergde dan ook enkele geduldige retry’s en veel oefening vooraleer we verder konden in F1 2012.

Na eindelijk na tal van pogingen de eindexamen te voltooien mochten we verder bij 1 van de minder bekende F1-teams om onszelf beetje per beetje in bekendheid te laten rijzen.

Nadat we ons wisten te bewijzen begonnen we al iets verder door te stoten.

Een carrière opbouwen verliep dan ook over een tijdspanne in de game van 5 jaar vooraleer we onze job als F1 piloot mochten aanvaarden.

Research & Development-afdeling daagt je om de haverklap uit tijdens oefensessies om nieuwe onderdelen te testen in ruil voor upgrades.
Sleutelmomenten uit eerdere seizoenen worden je voorgeschoteld waarin je dient te presteren en eerder dan je teamgenoot dient te eindigen.

Je rol in F1 2012 blijft dus echter niet beperkt tot het racen, maar word uitgebreid tot verschillende rollen zodat je meer en meer bij je team bent betrokken.

Moeilijkheid :

Het gehalte van de moeilijkheid lig dan ook hoger dan alle eerdere edities, laten we zeggen een  25% hoger want dit is het aantal van elke race of oefening die je dient te voltooien als je wil doorstoten naar de volgende race.

Aan  1 race spendeer je toch ongeveer een  25 min als je berekend dat je dan al  1/4de hebt kunnen uitrijden terwijl dit neerkomt op een  15tal rondjes.

Beetje saai als we telkens weer die ene track opnieuw berijden en al de eerste 11 keer hadden mogen zien voorbij flitsen.

wie graag te vroeg het gaspedaal indrukt, mag ook op moeilijkheden rekenen dus hier lig F1 2012 ook hoger in zijn moeilijkheid qua besturing.

Alsof dat nog niet alles was kregen we nog met een Weather Engine te maken ook, regen, zon, alles is mogelijk en dus ook een gladde wegdek of de zin in je ogen die je totaal verblind.

Grafics :

Natuurlijk zijn de grafics altijd wat de game alsmaar meer en meer aantrekkelijker maken, en bij Codemasters wisten ze de kwaliteit ook op te voeren om tegen de andere  competitie te kunnen ingaan.

(nog) geen Forza kwaliteit maar toch al stevige grafics die de moeite lonen, als je weet dat de zon mooi om je chroom danst en glittert als een druppel water op een blad.

Spelmodes :

F1 2012 bevat twee spel modussen:

  • Champions ,- waarin je een  7tal scenario’s krijgt tegen  6 actieve race piloten voor de strijd  naar de wereldtitel.
    deze modus smijt je dan ook in de instant actie waardoor je meteen alle actie meemaakt.
  • Season Challenge – een waardige  career onderdeel waarin je jou debuut maakt op een leuke en snelle manier vol creatieve manieren om de wereldtitel te winnen in een race met de langste van de Grand Prix : 15 ronden

Multiplayer :

Multiplayer wist ons niet echt ten volle te overtuigen qua speelopties.

Een CO-op vinden we altijd wel interessant om deze terug te vinden, zeker in een championship mode , maar een offline CO-op met een vriend naast je op de bank had ook wel leuk geweest…

Jammer genoeg was deze mode niet aanwezig.

Conclusie :

De toevoeging van weersomstandigheden en de langere races zijn een leuke extra, soms voelt een race te lang aan en kan deze gaan vervelen als je 15 x dezelfde racebaan moet zien de revue passeren.

Verder dan dat is F1 2012 een zeer complete game voor elke racer en wij geven de game maar al te graag een  8,7/10

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights