Review: Guild Wars 2

Deze review is gebaseerd op ervaringen tijdens de early acces event van Guild Wars 2.

Het spreekt natuurlijk voor zich dat tijdens de eerste dagen spelers problemen hadden met het inloggen door de grote toestroom van spelers die gelijktijdig op de servers inloggen, een issue die gelukkig snel werd gefikst.

NCSOFT  was hier al snel van op de hoogte en bezorgde spelers zeer snel een patch om het internetverkeer te verbeteren.

Test pc van dienst bestond uit :

  • Processor i7 3770k 3.4GHz over clocked to 4.2GHz
  • (Water cooled Corsair H60)
  • Motherboard: ASUS P8Z77-V
  • RAM: 16GB of Corsair vengeance 1600mhz RAM
  • Storage: 128GB SSD used as boot drive, 1TB Hard drive used as program drive
  • Graphics: 2x1GB ASUS nVidia 560ti in SLI

 

Overzicht :

Als grote fan van Guild Wars 1 , met iedere expansie tot me bezit wanneer deze op de markt kwamen, volledig geleveld naar een volwaardige personage, kon het ook niet anders dan dat ik meer dan enthousiast was bij het horen dat er een Sequel in de maak is.

Mijn eerste grote Budget MMOPRG als Guild Wars was dan ook een fenomenale ervaring , die me een van de grootste, beleefdste en hulpvolle online community leerde kennen waar ik deel van uitmaakte.

Mijn ervaring met Guild Wars 1 was dus zo groot met een lange levensduur, zo groot dat me ervaring met Guild Wars 2 enkel maar beter kon zijn, met een nog grotere wereld die bevolkt is als geen andere, met een grote variatie aan Quests, van  beschermen, tot aanvallen in groot schaalse gevechten.

met een grote keuze aan opdrachten zal je zelfs als Hardcore player de komende maanden of zelfs jaren zoet zijn met Guild Wars 2.

Gameplay:

Met behouden van de reeds gekende formule in deze MMORP, met het doden van elke vijand die vervolgens iets nalaat liet Guild Wars ons niet teleurstellen.

wat echter wel Guild Wars 2 onderscheid van zijn zijn tegenhangers is de grootheid aan verschillende en unieke instanties die voorkomen in deze wereld, zodat je echt  in volle bewegingsvrijheid het gebied kan verkennen.

Alle Questen brengen je uiteindelijk samen naar 1 gemeenschappelijke groete doel, deze houden meestal in een grote groep sterkere tegenstanders doden, sterker dan de gemiddelde tegenstander.

Of het doden van een groot aantal tegenstanders van gemiddelde sterkte of onze favoriet : het samen groepen om een grote reus te verslaan die tevens ook een extreem krachtige boss blijkt te zijn.

Het grootste verschil lig in de executie van deze instanties, in de plaats een simpele dialoog bestaande uit 2 paargraven geven uit de mond van een NPC personage , krijg je in de plaats een volwaardige ingesproken personage die je een achtergrondverhaal levert voor de gekozen Quest.

Deze Interactie zorgt niet alleen voor de verschillen in de Quest, maar  ook kom je de essentie tegen van het verhaal in de vorm van een “Mijn Verhaal” hoofd Quest verhaallijn die je door het essentie van de game begeleid , beetje zoals een tutorial maar met beide cut scenes en unieke tegenstanders.

De combinatie van zo veel verschillende Quests gaande van vernietigen van eieren, vijanden vermoorden en samen groepen om een grote vijand te verslaan maakt iedere Quest zo uniek, dat de ervaring blijft duren.

Het grootste element van de game die je nu zeker over wilt weten is het Combat systeem, er is eigenlijk niets specific anders aan het combat systeem, behalve dat deze aan snellere tempo verloopt dan verwacht van een MMORP waarmee we bekend zijn, zelfs de animatie van een kill verloopt ontzettend vloeiend en is op grafisch gebied adembenemend verbluffend.

De wijde variatie aan skills is waarschijnlijk de grootste verschil dat je zal opvallen in combinatie hoe elk personage capabele is.

Neem nu als voorbeeld een stereotypische Ranger class, voor de meesten de Class om mee te beginnen,je verwacht om te starten als een Boogschieter.

We waren dan ook verrast om te starten als een bijl gooiende en multi -talentvolle personage met een waaier aan skills, verwachtend dat onze volgende wapen een Boog was die we in elkaar hadden geflanst, doden van wolven, slijm en Moas waar we ook gingen.

kregen we bij het bereiken van leven 3 onze volgende wapen : een toorts die ons vervolgens een nieuwe set aan skills schonk zoals het aansteken van een ring van vuur aan onze voet zodat al onze aanvallen werden omgezet in een vurige zee der dood.

Uiteindelijk aan Level 5 bereik je wat je zo naar verlangde : je Pijl & Boog, terug met een nieuwe set aan nog meer belangrijke skills.

Dit bedoelen we dus wanneer we vermelden dat classes belangrijker zijn dan in de meeste games, en in Guild Wars 2 zijn ze uiteindelijk in staat tot veel meer.

In een korte duur als Ranger hebben we de kans gekregen te spelen met niet enkel een gooi bijl, maar ook een toorts en 2 handen zwaard en  1 hands zwaard, alsook als pijl & boog, een harpoen geweer.

wapencombinaties waar we zelfs niet over konden dromen.

Graphics :

Guild Wars 2 is werkelijk verbluffend als we naar het grafisch vlak bekijken, de skills van je personage lichten de levendige wereld op, met zowel bekende als onbekende schepsels.

Ook al was de Gaming Pc van dienst zeer krachtig,toch hebben we de game settings niet op High geplaats met alle opties aangeschakeld zodat wanneer we overschakelden naar High, we eigelijk geen verlies zagen in Frame drops per seconde, deze bleven mopo rond de  50-60 Frames per seconde, een erg verassende resultaat die ons allen tevreden stelde.

Nog belangrijkers betekende dit dat zij die niet de krachtigste systeem bezitten, nog altijd in staat waren op de game ten volle te ervarn in Medium of Low stand.

De website vermeld zelfs dat een ingebouwde grafische chip die standaard op de moederbord zit ook perfect zou werken, alhoewel we deze niet aanraden gezien je een erg zwakke prestatie zal ontvangen van je grafische chipset.

Wie de game in huis haalt dient te weten dat beide NVIDIA & ATI nieuwe drivers uitbrengen binnen enkele dagen, die je tal van prestatieverbeteringen geven voor verschillende games. wie dan nog niet tevreden is kan naar hartenlust zijn framerate aanpassen en opvoeren.

Sound :

Het geluid is van hoogwaardige kwaliteit in Guild Wars 2 ; met een fijn en goed ingestelde bass en een uitgebreide cast aan voice actors hoor je het geluid glashelder, als je nu centaurs aan het afslachten bent tijdens het gesprek van de personages of enkel zit te luisteren naar een crash van een vuurbal terwijl het een konijn verkoolt, je zal altijd het gevoel hebben alsof je ter plaatse aanwezig bent.

Multiplayer :

Doordat Guild Wars 2 compleet online afspeelt moet het gezegd worden dat wanneer je geen stevige internet verbinding hebt of een inbel lijn, je deze game best overslaat.

Ook is het vermelden waard dat wie niet de Retail Disc bezit en deze als digitale exemplaar aankoopt , dat de installer tocg een  15Gb aan data binnenhaalt om de game te installeren.

hiervoor is ook een trage verbinding afgeraden , tenzij je er toch enkele dagen over wenst te doen in plaats van uren.

Moeilijkheidsgraad :

Zoals de meeste MMORP ligt de moeilijkheid aan hoeveel tijd je in  de game investeert om vrienden te rekruteren aan je zijde en de tijd die je in de game investeert.

In tegendeel tot de meeste games maakt de combinatie van extra vrienden het nog leuker en zeker gemakkelijker.

Levensduur :

In tegenstelling tot andere genre games heeft Guild Wars mogelijk een levensduur tot een jaar voor standaard spelers zonder expansies bij geteld.

Alhoewel de hardcore spelers mogelijk alle doeleinden weten te voltooien binnen het jaar.

met de grote tal van expansies beschikbaar van Guild Wars 1 i s het twijfelachtig dat iemand wie de game normaal speelt dan ook mogelijk alle doeleinden voltooid die Guild Wars heeft te bieden nog voor dat er extra content word vrijgegeven die vervolgens de lat hoger legt.

Samenvatting

Guild Wars 2 heeft elke verwachting overtroffen die je kan bedenken, gaf ons  een ervaring die beide genietbaar en voltooiend gevoel gaf die ook maanden kan en zal duren en zelfs jaren in onze actief geheugen.

Als je een krachtige computer bezit en geniet van Multiplayer RPG’s dan raden we je deze game aan.

je zal onmogelijk teleurgesteld zijn !

9/10

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights