Review: Halo 5: Guardians

343 Industries & Microsoft Studios zijn er weer met de nieuwe Halo : Guardians is er en iedereen zal het geweten hebben het vervolg op Halo 4. In deze nieuwe Halo speel je met 2 teams.

Langs de ene kant met Fireteam Osiris die aangevoerd wordt door Spartan Locke. Hij moet er voor zorgen dat hij The Master Chief gevangen kan nemen en terug naar de hoofdbasis zal brengen omdat ze denken dat hij de UNSC heeft verraden en de rug heeft toe gekeerd omdat hij op niets antwoord van de orders die ze hem geven.

halo5_keyart_1120_logo--1940x1091

Tussentijds zal je meer te weten komen over de team leden die zich in Osiris bevinden naar maten het verhaal verder verloopt en weet je ook wie ze zijn en hoe ze eruit zien, wat wel een leuk verband gevoel opbrengt wanneer je aan het spelen bent.

Aan de andere kant heb je Blue Team die aangevoerd worden door Master Chief. Zij gaan op zoek naar iemand die de Guardians opwekt en die dan naar een bepaalde planeet laten overgaan en iets van plan is met de Guardians.

Het verband tussen de team leden van Blue Team is niet zo sterk als die van Fireteam Osiris. In de game zal je te horen krijgen waarom Blue Team de Master Chief blindelings volgen naar elke plaats waar hij ook gaat ze zullen hem altijd steunen.

download

Gameplay

In Halo 5 : Guardians is het verhaal is in 2 delen opgesplitst zo speel je als Spartan Locke in Fireteam Osiris en als Master Chief in Blue Team. Afhankelijk van de missies die je moet spelen zal je met 1 van de 2 hoofdpersonages d actie moeten uitvoeren.

Je speelt altijd in een team van 4 Spartans die niet van je zijde wijken. Het is dus niet zoals de vorige Halo’s dat je er altijd alleen voor staat ook al heb je dit gevoel nog soms tijdens de gevechten die je aan het doen bent. Dit keer zal je ook niet al te makkelijk meer dood gaan, elke keer dat je normaal dood zou zijn geweest bij de vorige Halo games zal je dit keer op de grond liggen en kan je iemand van je team leden oproepen om je terug te healen. Wat wel een voordeel kan zijn tijdens een moeilijk en zwaar gevecht.

halo_5_guardians

Wat ook nieuw is is dat je nu orders kan uitdelen aan je team leden zodat je echt in team verband kan spelen en zo moeilijke situaties makkelijker kan bestrijden. Dit zal handig zijn wanneer je het spel op legandery wil uitspelen.

Of je nodigt je vrienden uit om het in Co-op uit te spelen wat altijd leuker zal zijn omdat je dan zeker weet dat je altijd gedekt zal blijven en de orders die je aan elkaar geeft veel sneller zouden uitgevoerd worden. Dit kan enkel in Xbox Live en helaas niet met 2 op 1 Xbox one.

Graphics

De beelden van Halo 5: Guardians zijn gewoonweg schitterend. Het is precies of je bent in een film de hoofdrol aan het spelen.

De tussen filmpjes tijdens het verhaal zijn mooi afgewerkt en je leeft je er helemaal in mee en het is echt boeiend om naar te  kijken.

Tijdens de gevechten en de missies die je uitvoert is het fenomenaal om het gevecht te aanvaren en de explosies en vuurgevechten met spaceships en voertuigen dat rond je staan.

Halo-5-Guardians-screen-3

Multiplayer 

Na de eerste game van Free-for-all zat het nog altijd in me om deze Halo games goed te kunnen spelen met jaren ervaring  en leverde me direct een 2de plaats op.

In de multiplayer heb je tal van verschillende games zoals de klassiekers Free-for-all, Capture the flag. In Arena zal je de klassieke multiplayer games van de Halo-fans wel vinden die trouw zijn aan al de vorige games en die dus het liever hier bij houden dan bij Warzone. Deze maps zijn ook kleiner dan bij Warzone en heeft iedereen dezelfde wapens en hier en daar zal je een sterk wapen kunnen ophalen.

halo51107141280jpg-37bc32_1280w

Wat nieuw is in Halo 5 is Warzone-modus. In deze enorm grote mappen kan je met voertuigen zo naar de zone gaan die jij wil veroveren er zijn zo 3 punten op de map verover ze of verdedig deze zone’s en het team dat als eerste de 1000 punten heeft gehaald wint de wedstrijd. In deze nieuwe modus zal je in een team zitten van 12 spelers die tegen het andere team van 12 spelers moet vechten een veel groter aantal dan gewoonlijk.

Wat ook nieuw is is dat er Al-personages aan het bod komen zoals Covenant en buitenaardse wezens die beide teams het soms wel wat moeilijk kunnen maken en komt er om je map even een baas tevoorschijn die je in teamverband dan neer moet zien te halen.

H5-Guardians-Warzone-ARC-Mixed-Medium-jpg

Wat belangrijk is in Warzone is de REQ- packs. In de loopt van het gevecht stijg je in de REQ-ladder  elk nieuwe level zorgt ervoor dat je betere wapens en uitrusting kan dragen en als je hoog genoeg staat zal je zelfs met voertuigen rond rijdens door de Warzone. In het begin van het spel staat iedereen gelijk maar naar het einde toe zal je goed moeten uit kijken met de tanks en Banshees die rond het veld rijden en vliegen gebruik ze dus op de gepaste tijden in de game.

Beoordeling

Halo 5 : Guardians is een schitterend spel waar we uren plezier aan zullen bleven en waar we op het vervolg van deze game nu al staan op te wachten.

halo5armorunlock-1414714456447

Playr00m geeft daarom aan Halo 5 een welverdiende

8.5/10

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights