Review : Just Dance 2021

De Just Dance Franchise loopt nu al jaren met tal aan vernieuwing elk jaar, soms eens hetzelfde deuntje enkele jaren op elkaar  , om dan het jaar nadien weer een nieuwe tune up te krijgen.

Met de introductie van Just Dance unlimited kreeg je voor een spotprijs een soort Netflix gevoel in een cataloog aan nieuwe track, beide oude en nieuw.

Vorig jaar waren in Just Dance 2020 de meningen verschillende gaande van mensen die klagen over een Paywall voor Just Dance Unlimited , terwijl zoals aangegeven deze een abonnement dienst is waar je voor een peulenschil meer tracks ter beschikking kreeg.

Met Just Dance 2021 krijg je dan ook in een nieuwe jaarlijkse edition krijg je terug een 40tal nieuwe nummers voor wie offline genot wil beleven aan de standaard cataloog on disk.

Old en new is een mis van zwoele tonen met Temperature van Sean Paul, tot zelfs de 2020 hit Dance Monkey van Tones and I of zelfs Dua Lipa.

Voor elk wat Wills bied Just Dance 2021 genoeg variatie aan van Latino, tot pop en dance zelfs.

Game & Dance :

Spelers voor de Switch zullen alvast zelfs overal waar ze staan de nieuwe Just Dance ervaring van camping tripje tot zelfs vrienden bezoek of thuis.

Ook hier, waar wij de Xbox One versie onder de handen namen, is ook op de Switch en andere platformen voor wie geen motion toestel als wijlen Kinect, Playstation move of Switch move controllers hebben de mogelijkheid om deel te nemen.

In je eentje of meerdere spelers zonder extra controller is al enkele jaren extra feature via de Just Dance App voor Android en IOS, waar je via jou smartphone op hetzelfde netwerk van de console verbonden , een unieke ervaring ervaart wanneer jou smart toestel een controller word.

Snellere laadschermen blijken een werkpunt te zijn geweest bij Ubisoft waar je minder lang dient te wachte voor de volgende track song te spelen, alsook grafisch kregen de beelden hier een frisse beurt met een sterke verbetering en fris gevoel.

Voeten VS armen : een element armer in een console verschil

Dat de Just Dance App en motion toestellen perfect je bewegingen registeren en je aan het bewegen zetten, is de charme van Just Dance die Kinect en Playstation move in navolging van de Wii destijds wisten op te volgen.

Jammer genoeg mis je onder de console een element door een bepaalde beperking ..

Waar je bij de Kinect en Playstation Move volledig werd gescand en gezien door de lens van kop tot teen, geeft de motion toestellen of app een beperktere beweging.

Slechts enkel de hand en arm bewegingen worden geregistreerd waardoor je toch een stukje minder intensief gaat bewegen in de onder lichaam.

Toch weten Ubisoft hier de moeilijkheid wat op te voeren zodanig dat een flauwe beweging niet als goed word geregistreerd en je meer moeite dient uit te oefenen, automatisch ga je door deze beweging onbewust het onder lichaam ook meer bewegen.

Multiplayer:

Natuurlijk ligt zoals altijd de grootste fun in Just Dance in het delen van de gekte, niet in je eentje maar met meerderen de lachende momenten mee maken.

Lokaal is dit een party gebeuren die zeker de toon weet te zetten, online word je echter bespaard en kan je via World Dance Floor de prestaties van vreemden beoordelen en ervaren.

Just Dance Unlimited:

Het grootste klaagpunt je vaak hoort is dat mensen zeuren en zagen over feit dat er een dienst is die betalend is voor extra content, maar als we vanuit onze standpunt eerlijk mogen zijn:

  • Toen je dvds of videos huurde of digital on demand : je betaald ook voor de diensten ?
  • Je DLC: is ook betalend
  • Song packs op een 5 euro per pack van 3 songs : ook een nooit eindigende situaties waar je geld blijft in kruipen.

Dus waarom mensen zeuren over een klein vast bedrag met een cataloog aan extra content ?  vermoedelijk zorgt een virus ervoor dat mensen over alles zeuren waar het kan … Dit in onze eigen opinie

Just Dance Unlimited kost voordeliger dan een maand internet diensten , en je krijgt een volledig jaar aan uitgebreide en groeiende cataloog voor terug.

Ideaal voor de fans die frequent spelen, minder interessant voor wie eens op een weg speelt maar die gelukkig nog kan kiezen voor een kleinere abbo.

30 euro voor een jaar met 600 en meer tracks uit alle vorige edities is dan ook een meerwaarde bovenop de 40 vaste on game tracks.

Conclusie :

Just dance is en blijft een top party game die aanslag slaat op jou spieren en calorieën

Vrolijk en met plezier beweging op een muzikale basis is dan ook de formule die na de kinect is blijven overleven uit een tijdperk waar motion games met moeite wisten staand te blijven.

Just Dance blijft de king in amusement en beweging franchise en met de Unlimited formule blijft de fun gegarandeerd.

Wel merkten we op dat de Modjo mode zoek was, maar wat blijft van Just dance is de essentie en het belangrijkste.

Zeker met de huidige virus is feesten en festivals nu niet aan de orde, dus maak gewoon een bubbel feestje thuis met de nodige afstand die je dankzij de app kan garanderen.

Score :

8,9/10

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights