Review: Kingdom Hearts HD ReMix 1.5

De game bundelt  3 Kingdom Hearts games op één schijfje waaronder de eerste game, chain of memories en 358/2 Days.

Voornamelijk bij de originele game merk je hier het verschil dat een HD remake je kan voorschotelen want in dit game kun je eindelijk op een normale manier je camera meebewegen, vroeger deed je dit met de L of R triggers. Dus niet alleen op grafisch vlak maar dus ook op gameplay vlak is dit een serieuze verbetering.
De eerste game heet hier: Kingdom Hearts: Final Mix, dit is eigenlijk een versie van het spel dat nooit buiten Japan uitgegeven was waarmee ik wil zeggen dat er enkele nieuwe cutscenes en eindbazen inzitten die je elf jaar geleden toen deze in Europa uitkwam nog niet gezien zal hebben.
Dus voor diegenen onder jullie die nog eens nostalgisch willen doen zal dit zeker en vast een verademing zijn.

57470
Algemene interactie in de game is er ook een heel stuk op vooruit gegaan, voor de interactie met je omgeving moest je destijds met een menu werken terwijl tegenwoordig alles gemakkelijk met de driehoek toets kan getriggerd worden.

Chain of memories is dan weer een remake van een GameBoyAdvance spel, hier is de gameplay onveranderd gebleven dit is maw nog steeds een kaartspel, al ziet het er natuurlijk wel heel netjes uit. Alles wat je doet in dit spel moet je dus doen aan de hand van kaarten die je gaandeweg verzamelt, van ergens binnengaan tot de effectieve gevechten.

Kingdom_Hearts_HD_1.5_ReMIX_PS3_1

En de laatste telg op dit schijfje, 358/2 Days is zo onbespeelbaar, dit is een herwerkt Nintendo DS spel die op dit schijfje voornamelijk uit cutscenes bestaat en tekstballonetjes bestaat. Het is leuk om op die manier wat meer achtergrond info te krijgen die naar Kingdom Hearts 2 leidt maar héél jammer dat je er niet mee kan spelen.

images

Conclusie:
Als fan van de serie haal je deze sowieso in huis want het is op vele vlakken verbeterd tov de originele game, jammer is natuurlijk het ontbreken van Kingdom Hearts 2 maar we kunnen er wel vanuit gaan dat er nog een remake zit aan te komen dus het zal nog even wachten worden. Ken je de game niet en vraag je je af waar die hele heisa nu rond is? Haal deze titel dan in huis en leer de game op een (leukere) manier kennen dan elf jaar geleden.

Playroom: 7/10

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights