Review : Legends Of Tomorrow Season 1

Sinds vorige week is er een extra reden voor DC fans om naar de winkel te rennen.

Wat begon met Arrow in de gekende Arrow-verse werd 2 jaar geleden uitgebreid met Flash en nog eens een jaar geleden kreeg het universum van DC een nieuwe waardige spinn-off erbij in de familie.

 

Legends Of Tomorrow is een collecte van personages uit Arrow & The Flash die ergens een cameo kregen om zo de opbouw te leveren tot de Legends Of Tomorrow Arc.

Uit Arrow :

 • White Canary – Sara Lance , ex vriendin van Olivier Queen A.K.A. “The Arrow” en tevens ook de zus van zijn nieuwe vriendin die de mantel nam van Black Canary.
 • Ray Palmer , multimiljonair die overdag weet te spelen met zijn A.T.O.M. pak om grootste heldendaden uit te halen, vaak zo klein als een muur… excuseer , atoom.

Uit The Flash :

 • Leonard Snark als Stone Cold and zijn broer Mick Rory als Heat Wave .. De 2 acteurs uit Prison Break schitteren weer zij aan zij als 2 tegenpolen , Snark de meer kalme persoon die altijd het hoofd koel houd, terwijk zijn broer meer een heethoofd is.
 • Jefferson Jackson en Professor Martin Stein vormen als een 2de duo dan ook 1 geheel als Fire Storm nadat Stein een nieuwe 2de helft diende te vinden toen Caitlyn Snow’s vriend uit het beeld verdween.
 • En tenslotte ook nog Hawkguy en Hawkgirl met een mythische verleden achter de rug.

Samen vormen ze onder leiding van Rip Hunter dan de allerlaatste verzet en kansen om de toekomst redden.

Ow en dan vergeten we nog te melden … Rip Hunter ,  voormalige Doctor Who compagnon is dan ook een schitterende cast als Time Traveler.

Samen met de Wave Rider gaan ze tal van avonturen tegemoet.

Verhaal :

Wanneer een vreemde persoon plots ten tonele verschijnt met een verhaal over destructie in de toekomst, worden de leden 1 voor 1 voor een keuze gezet waar ze niet voor hadden gekozen … na enig aarzelen komen ze allen natuurlijk samen.

De toekomst is in gevaar, door wat ze noemen “Time Aboriation”.

Kleine wijzigingen in de tijdlijn zorgen voor een groot rippel effect waardoor verloop van geschiedenis wist te veranderen … de tijdlijn moet gered worden en dus gaat het team samen op de Wave Rider op onderzoek onder leiding van Rip Hunter & Gidion , hun AI en stem van het schip.

Wie de tijd ook weet te veranderen is een goeie vraag.

Alsof hun zoektocht nog niet erg genoeg is , blijkt ook dat de eeuwige tegenstander van Hawkguy en Hawkgirl hun achterna zit ..

Vandal Savage

De Egyptische priester die in elke incarnatie aangetrokken word door het duo zou misschien wel meer te verbergen hebben dan “The Legends” beseffen….

Cast :

 • Ray Palmer word vertolkt door Brandon Routh die voorheen al zijn eerste ervaring in DC wist te beleven met Superman Returns uit 2006 en de tv reeks Chuck.
 • Winworth Miller is niet aan zijn beproeving toe na eerder in Prison Break de hoofdrol weg te spelen en een eerste aflevering van Ghost Whisper op het scherm bracht met Jennifer Love Hewit,.
  nu terug met Dominic Purcel spelen ze terug de rol van 2 broers die hechte band beleven met elkaar, hetzij in de “crime”
 • Arthur Danvill heeft enkele jaren al de nodige Time Travel kilometers erop zitten met Karen Gilligan in de reeks “Doctor Who”.
  Waar in tegendeel tot Karen Gilligan ze nu in de Marvel films “Gardiaan of the Galaxy “ als Nebula , Arthur Danvill  verder door tijd en ruimte zoeft in zijn eigen Wave Rider ….
  Whats that doctor ? Size does not matter ? ?

Conclusie :

Legends Of Tomorrow vormt het 3de familie lid in het universum van DC-TV en is een schot in de roos.

Met gerucht dat er binnenkort nog een nieuwe reeks komt en recent Supergirl die de overgang wist te maken van NBC naar WB , blijkt beide USA en DC fans toch een week vol DC entertainment te krijgen ten volle genot.

Het Universum weet ook perfect samen te voegen met eerdere reeksen  als The Flash & Arrow  waar momenteel nog geen visuele cameo’s werden voortgebracht in het eerste seizoen.

Deze staat pas te wachten in het 2de seizoen waar de makers hebben beloofd meer cross-overs te brengen zoals nu al gelijk het geval is tussen Arrow & The Flash.

DC’s Legends Of Tomorrow is dan ook een waardige aanrader met adrenaline dosis en een aangename les in de geschiedenis die voor een verfrissende wind zorgt.

Beide nu reeds beschikbaar op Blu-Ray & DVD , vind je naast Arrow & The Flash ook Legends Of Tomorrow terug in de winkel

Score :

9/10

En neem van ons aan  : it’s Legend – Wait for it – Dairy !!!

 

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights