Review : Minecraft Xbox 360

Korte Samenvatting

 

Minecraft werd geapprecieerd door PC gamers van over gans de wereld sinds begin 2009.Ondergaand van verschillende grote Updates en prijswinnende voor tal van Awards, was het ook geen shock wanneer Microsoft bekend maakte dat het zou geport worden naar de Xbox 360

Dit is echter niet je gemiddelde Port, Spelers krijgen dan ook de mogelijkheid in split screen en online te spelen in de Multiplayer Mode, alsook in de alom geliefde door de meesten  Single Player survival waar Minecraft bekend om staat

Waarom aankopen waard ?

  • Van grondsaf aan opgebouwd een verschillende studio , maakt dit niet zomaar een gewone Port en mag je beschouwen als een gloednieuwe game
  • Als je het nog niet hebt opgepikt voor PC dan mag je zeker een verwennerij verwachten
  • Aankomende updates zodat de game up to date is met de PC versie

 Gameplay (hoe speel je het ?)

Ontwikkeld door een volledige andere’ studio van grondsaf aan door 4J Studios & Mojang zorgt ervoor dat de Xbox 360 versie een totaal andere en gemakkelijker gebruikers interface bevat waardoor besturing met de controller beter uit komt dan met het origineel.

Dit toond de standvastige beradenheid van de Developers die ze hadden tijdens het brengen van de game naar console

 

In tegenstelling tot de meeste games die afwijken van het origineel wanneer ze naar een andere medium worden gebracht, blijft Mincraft hetzelfde concept behouden die de Game zo populair maakt als het origineel op PC.

Overleven is nog altijd intens en fun met de simpele grafics gegeven aan de game die een licht en eenvoudig gevoel geeft waar je uren aan plezier beleefd die in fractie van tijd voorbij gaan.

Het concept van de overlevingsmode, voor zij die het nog niet weten, is gewoon simpelweg overleven.

Er is geen grote Quest,geen prinses die je in een kasteel moet redden, geen grote boss om te verslaan, …je zoekt gewoon materiaal om de dagen te overleven tegen de zombies, spinnen, skeletten en andere onguur ongedierte en griezelfs…

Moeilijkheidgraad

Slim bekeken van de teams achter Minecraft, hebben ze toch voor elkaar gekregen dat de Item drops niet worden beinvloed ongeacht de verschillende moeilijkheidsgraden die varieren van vredevol naar moeilijk.

Vredevol sluiten alle vijanden uit in de map zodat je in alle rust kan verder bouwen en rustig spelen,wanneer je dan de volledige ervaring wil sluit je de sessie, en schakel je over naar  een hogere moeilijkheid.

Dit geeft je de mogelijkheid jou ervaring verder uit te breiden voorbij wat de meeste games je toelaten.

 Graphics

Op grafisch vlak was het even wennen aan de beelden,zeker als je grondbrekende Crysis-achtige beelden verwacht en realistische texturen.

De game is erg simpel ontworpen als een toch diepe overlevingsgame en bouwspel, alhoewel dat tijd en de vele spelers beslist hebben dat de grafics voor de game perfect zijn

Verbazend is wel dat voor een Xbox Live Arcade game, dat de Framerate per Seconde  ingesteld is op een constante  60 Frames per seconde, dit betekend dat je een prachtige en vloeiende arcade game hebt zelfs op splitscreen mode.

Sound

Het geluid en de geluidseffecten aangenaam om te horen en laten je genieten van elke melodieus noot componeerd door de onafhankelijke muziekant C418, die dan ook elke stemming neerzet die past bij elke gelegenheid in Minecraft

Multiplayer

De Multiplayer was het grootste gedeelte van de Hype voor de Xbox 360 release van Minecraft en het is een plezier om te melden dat deze ons niet had teleurgesteld,toelatend om verschillende spelers je game te laten Joinen, samen bouwen en mijnen zonder enige vorm van impact op de snelheid van de game.

Split screen laat je dan ook toe om tegelijkertijd een simultaan ervaring te verkrijgen ook al kan je maar met 4 spelers tegelijkertijd aan de slag.

We kunnen het niet helpen om dit een goed idee te vinden aangezien zelfs  als je alleen of  met 4 speelt, de framerate van de game geen verlies leid, zeker wanneer je in de buurt van lava komt.

Speelduur

De lengte van Minecraft is moeilijk om in te schatten omdat het puur gebaseerd is op wta je doen en met de geluk die je hebt bij het vinden van waardevolle materiaal zoals ijze, kool en diamanden.

Alhoewel er ook mag gezegd worden dat he ons  6 uur duurde voor we elke beschikbare achievement konden behalen zonder de hulp van anderen.

Als je geniet van bouwen en spelen met vrienden dan zijn die 6 uur gemakkelijk uit te breiden tot iets dichter bij  10 keer het veelvoud van wat we nodig hadden om de game te voltooien.

Kort bij al, onze conclusie

het is veilig om te zeggen dat de Xbox 360 adaptatie van Minecraft een supreme Hit is!eeen snelverkopende succes die en verkoopsrecord  van digitale exemplaren en het ontvangen van sterke reviews van speles en kritic weet te breken.

De enigste advis we kunnen geven is om als de bliksem je microsoft punten aan te vullen indien je niet genoeg hebt, haal je exemplaar en je zal het zeker niet berauwen.

9/10met een mogelijke 10/10 is wat we de game geven als hij op het niveau weet te komen van de pc versie.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights