Review : Saints Row IV : Gat Out Hell (stand alone DLC)

Gat out of Hell is een stand alone game die beiden apart als op de disk terug te vinden zijn Bij Saints Row IV.

Een zeer goeie zet want wie Saints Row IV al gespeeld had, heeft eigenlijk er niets aan om deze te herspelen en dan nog de DLC aan te kopen .. tenzij er een mogelijkheid was om je Save game over te dragen.

Die is er niet en dus kun je Gat Out Of Hel apart aankopen online, of neem je Saints Row IV erbij onder de re-gelanceerde bijtitel : Re-elected.

Goeie zet van Volition studios dus.

Verhaal :

Het begint allemaal op het verjaardagsfeestje van Kinzie.

De Quiji bord word bovengehaald puur als grap en met de nodige sceptische reacties word er op los gelachen.

maxresdefault

Altijd zijn er mensen aanwezig die er niet in geloven en het als een opgezet spel zien, tot in dit geval het serieus blijkt te zijn.

De President word in een portaal gezogen die zich plots opent en de geest lacht hun via het bord uit.

Johnny Gat weet indruk te maken op het bord en krijgt zo met Kinzie een toegang tot de dimensie : Hell.

Eens in de wereld aangekomen, voel je de grimmige sfeer van dood en verderf.

Het is dan ook Dane Vogel die ons informeert dat de president werd ontnomen door Satan, en verkozen werd als partner voor zijn dochter.

De vernieling en dood dat de Saint zaaide , past perfect bij de familie die Satan wil stichten.

saints-row-gat-out-of-hell-4

De hel zit vol met gevaren en ook oude tegenstanders uit het verleden die maar al te graag willen hun steun geven aan ons, zolang Satan maar uit de weg word geruimd.

Natuurlijk moet hiervoor wel de nodige aandacht worden getrokken door de nodige chaos te leveren en de generalen van Satan neer te jagen.

Dat laatste is echter een naald in een hooiberg zoeken, want de slechteriken van dienst die op onze lijst staan bevinden zich op geheime locaties… die gerust iedereen waar van weet heeft wel wil delen met je.

Gameplay:

Bondgenootschap is een belangrijke aspect, hoe sterker je macht of zeg maar je “Possè” .. hoe meer invloed je hebt in de onderwereld.

De bekende besturing van Saints Row blijft het zelfde, al krijg je hier in begin al direct vleugels des doods aan je rug gekleefd waarmee je door de hemel kan zweven en vliegen.. met een prijs.

Een stamina bar houdt namelijk bij hoever je kan gaan voor de uitputting nabij is.

Saints Row IV bestaat uit tal van Questen en side Questen en zo ook in Gat out of Hell.

Gat_out_of_Hell_Trailer_104b

Met de nodige zij missies zorg je voor de nodige chaos zodat je aanwezigheid in de hel zeker merkbaar aanvoelt bij hij waarvan je wilt dat hij het weet.

Spijtig genoeg vallen veel van de missies wel in herhaling waardoor het leuke dreigt ervanaf te zwakken.

Waar we voor de ene bondgenoot al aantal Questen hebben uitgevoerd, zal de nieuwe bondgenoot dezelfde missies vragen aan je.

demon_grenadier

Iets wat in Saints Row IV ook teveel aan bod kwam.

Eens je de aandacht van Satan hebt krijg je uiteindelijk de Boss Fight waar we op zaten te wachten en na afloop krijg je de keuze uit 1 van de 5 aflopen.

Wil je de andere eindes bekijken ? Dan dien je nog eens de bossfight hernieuw uit te vieren .. dus nog 4 maal in totaal.

2000569627

Te grote gelijkenis is hier ook aanwezig van het vorige deel waar superkrachten aanwezig zijn nu onder de vorm van Hemel en Aarde mythologie.

Het bovennatuurlijke neemt plaats voor de Buitennatuurlijke.

Speelduur:

Spijtig genoeg is GAT out of hell een stand alone dlc die je kan spelen zonder de originele game te bezitten,dit betekend dus een korte game met een spelduur van rond de 3 uur spel plezier.

Hebben we daar een jaar op zitten wachten ?

saints2-1920x1080

Toegeven dat je enkele extra uren kan winnen als je alle zijmisses uitvoert die vaak te snel zich herhalen… maar toch missen we een full game in de aanbieding.

Multiplayer :

Gelukkig is er nog altijd de mogelijkheid tot online Co-op zoals in de vorige delen, maar we blijven altijd hopen terwijl het er nooit van komt dat Volition eindelijk eens zoals andere open world games de multiplayer niet beperkt tot 2 personen.

Gat-Out-of-Hell-header-664x374

Het zou aangenamer zijn in groepverband zoals in de GTA wereld.

Jou medespeler neemt dan de rol aan van Kinzie en ook al is met 2 leuker, we missen eigenlijk de persoonlijke personages waar je zelf aan kon tweaken en knutselen.

Grafisch :

Saints Row : Gat Out Of Hel is volledig demonisch thematiseert,

Wapens zoals een kikkergun of een zetel met 2 riot guns zijn aanwezig, superkrachten met duivels vleugels en superjump en veel meer en zelfs de spelwereld is een andere dimensie.

Bliksem en post apocalyptische omgeving geven je echt het gevoel van dood en verderf en als je niet oplet slaat de bliksem in op je wagen.

Gat_out_of_Hell_Trailer_044

Dit terwijl de wereld bevolkt is met onderdanen in hel zoals de zombies en demonen.

Of een pootje baden is ook wel een slecht idee in de tal van lava rivieren.

Conclusie:

Saint Row Re-elected en de Gat Out Of Hel stand alone game/ DLC is du seen leuke uitbreiding op de franchise, al is het geen volwaardige game op zich weet deze toch je enkele leuke uren vertier te leveren.

Gameplay is wel zeer kort en voelt te herhaaldelijk aan.

Al is het wel leuk eens na de Aliens theme, nu eens een Hell theme mee te maken.

We missen wel de good old Saints Row wereld en dit nare gevoel dat de franchise dood loopt blijft ons nog erger bij zitten als de dood van Ezio in Assassins Creed na een spannende trilogie .

Wie het 4de deel nog niet had kan zeker deze in huis halen, had je deze wel al en uitgespeeld dan is de Gat Out of hell expansie wel leuk voor even, maar dan kan je gelijk beter voor een goeie deal kiezen van de 2 games in 1 aankoop.

Saints Row als heruitgave is dan niet er ene voor iedereen, maar blijft toch de entertainment waard.

6,5/10

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights