Review: Sid Meier’s Civilization Beyond Earth

2K en Firaxis Games presenteren de nieuwe strategy- game Sid Meier’s Civilization Beyond Earth.

De Aarde begint stil aan dood te gaan door vervuiling, overbevolking en uitputting van grondstoffen.

De mensheid moet nu iets ondernemen of anders is het leven op Aarde gedaan.

Daarom besluiten alle landen van de wereld om een 2de Aarde te gaan zoeken in de ruimte zodat we toch nog onze eigen planeet kunnen redden en ook dat we ons macht en technologie kunnen uitbreiden.

Wanneer ze ongeveer dezelfde planeet hebben gevonden als onze Aarde begint een nieuwe Era van de mensheid met het koloniseren van een nieuwe planeet, waar nieuwe technologieën en onderzoeken worden verricht en op militair vlak worden nieuwe eenheden ontwikkeld.

De opbouw van deze nieuwe wereld zal tal van nieuwigheden bevatten en ook zijn natuurlijke habitat met aliens zal een totale uitdaging zijn.

sid-meier-civilization-beyond-earth-4

Gameplay

Sid Meier’s Civilization Beyond Earth is een strategy-game waar je alles moet uitpluizen of je wel de juiste zetten ga plaatsen en wat de mogelijke voor- en nadelen zullen zijn.

Hiermee zal je ook rekening moeten houden met je bevolking dat ze voldoende voedsel energie en dat de gezondheid ook goed is zodat je nieuwe steden vin zijn volle glorie kunnen groeien.

Verken de nieuwe planeet voor zijn rijke schatten en nieuwe levensvorm waar je alles over te weten wil komen om zo te doen groeien.

Affinities

Verricht nieuwe technologie zodat je tal van gebouwen kan bouwen en zo meer schatten van de planeet te bemachten en om je bevolking gezond te houden.

Hoe beter de gezondheid van het volk en het voldoende hebben aan voedsel zal je technologie en bouw van je nieuwe kolonie alleen maar bespoedigen.

Screen_Cities_Purity01

Met de nieuwe technologie zal je ook grote en sterke legers kunnen bouwen met de nodige upgrades.

Bouw tal van satellieten die geavanceerd zijn voor militair, economisch of wetenschappelijk vlak. Deze satellieten zullen een grote bijdrage zijn voor je ontwikkeling van je volk en legers om vijanden te verslaan of om je gebied uit te breiden.

Volbreng opdrachten die je gegeven wordt dit kan zijn van het bouwen van een nieuw gebouw tot uitzoeken van een nieuw gebied of je moet een keuze maken van 2 voorgestelde mogelijkheden kies welke het beste voor je zou uitkomen.

Je speelt in een beurten rol systeem waar je in jouw beurt zoveel mogelijke dingen kan doen het bouwen van gebouwen tot het uitzoeken welke technologie je gaat nodig hebben voor de volgende beurten.

Verken het gebied met een verkenner zodat je artefacten kan opgraven die een mooie bijdrage kunnen leveren in je strijd. Verplaats je legers naar de vijand om ze te verlagen of terug te dringen.

news_civ_beyond_earth_date_walkthrough-15570

Na elke beurt zal je tegenstander juist hetzelfde doen tot het terug jouw beurt is enzovoort.

je kan contact leggen met andere koloniën om technologie of grondstoffen te ruilen of om een pact af te sluiten als bondgenoten of de oorlog te verklaren tegen kolonie die zich vijandig gedraagt.

Grafisch

De graphics van Sid Meier’s Civilization Beyond Earth zijn mooi ontwikkeld waarop je veel van de wereld kan zien en de aard van gebouwen die geplaatst zijn zijn goed in het detail te zien.

De makers hiervan hebben zeker hun best gedaan om alles mooi in kaart te brengen van de planeet als de gebouwen die je bouwt en van je militaire eenheden.

article_post_width_alien

Besluit

Sid Meier’s Civilization Beyond Earth is een game waar je echt je hoofd wel mee moet bijhouden anders loopt het zeker mis.

Je zal het spel ook een paar keer moeten spelen voordat je door hebt wat je moet doen en welke zaken je als eerste moet handelen om zo snel en sterk te doen groeien.

Het spel is een ware uitdagen voor mensen die van strategie games houden vooral dat je begin zetten van levensbelang zijn om een vlotte bloei te hebben van je nieuwe kolonie.

Kortom een mooie en geweldige game waar je lange tijd zoet mee zal zijn wij geven een welverdiende

8.7/10

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights