Review : Silent Hill HD Collection

Review : Silent Hill HD Collection

18/05/2012 0 Door darklord

Silent Hill: HD Collection review

Silent Hill is tot op heden 1 van de meest gekende namen in de hororscene

Konami wist wat goed was en dus deden ze mee aan de franchise, en met succes!

Daarom bracht Konami Silent Hill 2 & 3 (geen Silent Hill 1?) terug naar de next gen console in ware HD formaat onder de noemer: Silent Hill HD collection.Maar hebben deze 2 klassiekers ook de evolutie der tijd doorstaan?

Laten we toegeven, Silent Hill 2 was toen op Playstation erg VET net als Silent Hill 3 op Playstation 2 ook het ondersta uit de kan haalde op de toenmalige technologische capaciteiten.Het leverde ook lange nachten op waardoor de meesten met zwarte kringen rond de ogen smorgens op school of werk zaten, lichamelijk aanwezig, maar geestelijk nog in Silent Hill.
In Silent Hill HD Collection mogen we weer dat lekkere retro gevoel krijgen, zowel grafics, controle en sfeer is de game trouw gebleven aan zijn ware aard

James Sunderland door zijn psychologische horrortrip begeleiden is dan ook een ervaring die ons zelf in het verhaal doet verdiepen.2 jaar later ging het verhaal verder in Silent Hill 3, en werd de lat uiteraard hoger gelegd en dankzij de vernieuwing van Playstation 2 met sterkere hardware specs werd de game nog realistische op grafisch vlak, audio en gamesfeer waardoor de vorige deel overtroffen werd

Wel melden we dat Silent Hill  3 veel duisterder is dan zijn voorganger!

Qua Gameplay staat Silent Hill bekend als games die je niet zomaar in  1,2,3 uitspeelt.

Elke keer is het wat anders.

De moeilijkheidsgraad ligt hoog en net door deze aan een nieuwe generatie voor te stellen zal de gemiddelde gamer hier zeker op inspringen en de uitdaging aan gaan.
De AI van de game is dan ook zo speciaal dat na het uitspelen van de game, dat je eigenlijk geen DLC nodig hebt, maar telkens wanneer je de game uitspeelt je een andere einde zal krijgen, zo zijn er maar liefst 6 verschillende eindes in Silent Hill 2 en 3 eindes in Silent Hill 3.

Dit blijft je uiteraard bezighouden, want wie wil er nu niet alle eindes meemaken en zien welke versies er allemaal bestaan in de game?

Toch heeft Silent Hill HD Collection hier en daar een minpuntje,
Zo bevat Silent Hill 3 jammer genoeg niet de originele sterrencast en dat is even wennen.

Bij het opstarten van Silent Hill 2 kun je kiezen uit de originele stemmencast of de nieuwe stemmencast, een keuze die werd weg gelaten in Silent Hill 3 tot onze grote spijt.

Silent Hill 3 kent een paar miniscule foutjes, speel je de game zonder eraan te denken regelmatig eens op te slaan dan merk je al gauw dat bij het beginnen van een nieuw hoofdstuk de game volledig bevroor.

Conclusie

Silent Hill 2 & 3 zijn volledig vernieuwt met een fris HD-jasje en ziet er uit als een game van deze generatie, maar volledig zonder fouten is hij helaas niet.

De extra optie’s zijn naast het nostalgisch gevoel zeker meer dan welkom,

Sterrencast van de originele Silent Hill 3 mocht zeker meer dan welkom zijn, want geef toe, daar doen we het onder andere voor : Pure retro gevoel.

Game is een Must have voor je collectie en zeker als je 2 voor de prijs van 1 krijgt op 1 disc.

Jammer dat tijdens het spelen van Silent Hill 3 deze vaak vastloopt, en men kan enkel hopen dat Konami deze fixt met een Patch.