Review : Space Junkies (VR)

Warning : de  titel voor de gereviewde VR shooter “Space Junkies” is zeker niet misleidend op te nemen.

Ubisoft , alsook Playroom die de review brengt is niet verantwoordelijk voor de insane , hoge gehalte aan fun en plezier die deze VR shooter brengt.

 

Tot zover het lachend  bedoelde gedeelte want Space Junkies is intens verslavend, en top entertainment in je eigen woonkamer.

In Space, everbody hears you scream !

Geen Verhaal maar gewoon good ol’ fashion shooting fun zoals de tijden van Unreal Tournament arena periode.

Gameplay :

Space Junkies is een 4 speler online event in ieder voor zich of 2 vs 2 scenario .

Zwemmend in het kille ruimte, met wapens die je kan oprapen, health en armor voelden we ons terug jong in een ultieme arcade shooter.

Shoot or be shot is de regel hier.

Dankzij Acer Mixed Reality mochten we deze Versie die we op Steam kregen van Ubisoft testen.

Besturing is simpel : met je handels heb je in de linkerhand je boost, je besturing om Voorwaars of achterwaarts te gaan, terwijl in de rechter hand je met de stick naar links en rechts kan glijden.

Beide handels hebben de triggers om te shooten en je “grabbel” knop zeg maar op items vast te nemen die zweven in de lucht.

Richten naar waar je gaat die je door vooruit naar je doel te kijken.

Standaard ben je in elke sessie uitgerust met een side-arm die je naast je been rechts van vastgrabbelen, een shield die links achter je schouder tevoorschijn word gehaald en een lightsaber achtige  zwaard rechts achter je schouder.

Doorheen de levels vind je verschillende wapens terug zoals  een katapult, een extra side arm zodat je met 2 handen , 2 guns kan bedienen a la Dual Wield-manier.

Big guns die je met 2 handen dien te bedienen bieden zich ook aan, alsook shotgun die je gewoon echt werkelijk stoer kan reloaden met je 2de hand.

Realisme subliem in een VR game waar je geen genoeg van krijgt.

Tijdens Gamescom 2018 mochten we alvast met de developers een potje spelen toen plots de deur openging en een sneaky stem riep : “psst, hey kid, .. you wanna play a game ?”

 

Game Modes :

Nadat we daarrnet al de Deadmatch wisten te vermelden, is er nog een interessante mode aanwezig:

King Mode !

Beschouw het beetje als een tikkertje spel, hier zoek je de kroon en dien je deze zo lang mogelijk aan te houden zonder te verliezen.

Enig nadeel is dat je dan wel een baken bent voor de andere spelers en direct opgejaagd word voor die felle kroon die je draagt.

Moeilijkheid :

Over de moeilijkheid graad val veel te zeggen, het pakt de plezier niet weg maar doordat je niet enkel van voren of van achteren of zijdelings word aangevallen …is het extra zoeken van waar de schoten komen als iemand nu boven of onder je kan zweven.

Gelukkig tal van tunnels en kamers in de levels om je tegenstander af te wimpelen, om vervolgens in oog te staan met de volgende .

Conclusie :

Space Junkies is de arcade shooter voor steam !

Beter zelfs nog is dat PC-VR en Playstation VR Cros-play het tegen elkaar kunnen opnemen !

Wie een VR in huis haalt heeft slechts enkele belangrijke titels aan zijn cataloog nodig en Space Junkies is degelijk er ene van !

Grafisch is Space Junkies een pracht in zijn kleuren pallet en design en het neemt ons direct terug naar tijden van de eerste shooters als Quake, Doom , Unreal Tournament ..

Tal aan doolhof levels,  prachtig ingedeeld als een virtuele lasershooting arena.

Space Junkies is nu verkrijgbaar op PR Vr voor Oculus RIft, HTC Vive , Mixed Reality VR en voor Playstation 4 op PSVR

Score :

Golden 10/10

 

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights