Review : Tamarin

5 jaar in werking, 5 jaar op mogen wachten, maar eindelijk is hij er !

Van de makers van Rare of beter gezegd ex-medewerkers krijgen we de geboorte van een feel good game met een nostalgische gevoel :

De All-star veteranen van Rare die je wel kent van Nintendo klassiekers Donkey Kong Country en non Nintendo titels relateerde namen (dankzij de overname van Microsoft hun interesse) als Conckers Bad Fur Day & Banjo Kazooie alsook titels als Perfect Dark, wisten een retro gevoel te brengen met deze op en top game.

Verhaal:

Tamarin is een naam voor jou ras, jou naamloze personage in zijn soort.

De tamarins is een geslacht van klauwaapjes uit de regenwouden van Latijns-Amerika.

Er zijn twaalf tot achttien soorten in twee secties en 6 groepen.

Een wereld zoals in een Disney paradijs, waar jij de hoofdrol speelt wanneer jou wereld plots verstoord word.

Wat ooit een wereld was van harmonie, vrede, vogels die tjilpen en een Utopia gevoel weergeeft word in een slag plots veranderd in een grauwe, grijze, duistere wereld wanneer mierige insect leger jou wereld betreed en vernieling brengt.

Jij, we noemen je gewoon “Tamarin” staat als enigste hoop in de redding van je vrienden.

Jou bent het bewijs dat je meer bent dan een fluffy dier met schattige vrienden.

Gameplay:

Zoals de typische old skool Rare games begint Tamarin in een open wereld, of beter gezegd ruime wereld waarin jou verhaal zo opgebouwd is zodat je verplicht de wereld dien te verkennen.

Toch zit er ergens een verborgen systeem in dat je lineair een pad volgt zonder dat deze direct in the face ingewreven word.

Veel valt er niet te doen tussen de missies door, waardoor een saai en verlaten gevoel heerst.

Het valt op dat sommige texturen onafgewerkt lijken, wat ons doet vermoeden dat 5 jaar development misschien niet genoeg was en overhaast werd gereleaset… het is dan ook van 5j geleden op een closed doors Gamescom Sessie dat we Tamarin hebben mogen ervaring.

Basis Jump toetsen, en trigger, mikken en de gewoonlijke besturing zijn aanwezig waardoor Tamarin geen te complexe besturing krijgt.

Naarmate je verder gaat in Tamarin word je wapen vervangen door een nieuwe wapen.

Zo word je accurate handgun ineens een onhandige Uzi die meer zijn doel mist dan raakt.

De schattigheid van Tamarin gaat dan hier ook verloren op het niveau waar Concker’s Bad Fur day wist te bewijzen dat cute niet altijd lief en schattig is, maar flik kan bijten.

Zo ook in Tamarin wanneer de insecten hun ledematen in het rond springen op het scherm en uit elkaar spatten.

Hierdoor lig de game tussen 2 leeftijdsgroepen :

Qua speelbaarheid en besturing, grafisch straal de game uit alsof hij gericht is op een jongere leeftijdsgroep.

Qua gewelddadigheid is hij meer gericht op volwassen en niet geschikt voor jongeren.

Zoals vermeld een gevoel zoals die heerst bij Concker’s Bad Fur Day.

Dat Tamarin tal aan skills bevat komt handig van pas, de wapens veranderen vaak naar betere wapens (of dit is de bedoeling) , en aan beweging ruimte heb je voldoende om te springen, lopen, rollen en dubbel springen of in de lucht een kleine boost te maken.

Save punten zijn genoeg aanwezig als checkpoint vlaggen.

Minpunt valt op dat hoger springen niet gelijk staat aan verder springen.

Het grootse hekelpunt is echter de besturing in het schieten, de auto aim laat vaak wensen over en daarnaast heb je maar toegang tot 2 wapens die je later pas kan uitbreiden op later termijn in je arsenaal.

Ammo val voldoende te rapen, waar de makers bewust reloaden weg lieten zodat je aan 1 stuk door kan knallen.

Conclusie:

Ondanks deze eerdere genoemde minpunten is Tamarin heus geen slechte Game.

Het had welkom geweest moest deze ook op Xbox verschijnen waar de rest van de Rare familie aanwezig is, maar jammer genoeg voor de moment is Tamarin enkel verkrijgbaar op PC via Steam en Playstation 4.

Schattigheid met een scherp randje zoals we het graag hebben, geeft duidelijk de boodschap dat Tamarin meer heeft dan een lieve snuit.

5 jaar lang heeft een klein team aan Tamarin gewerkt met de resources ze hadden, en ook al voelen de grafisch wat gedateerd aan… de liefde en harde werk is duidelijk zichtbaar.

Chameleon Games ( Ex Rare medewerkers) kon nog hier en daar enkele punten verbeteren, die in een tijd van digitale connectie door patch kan verbeterd worden.

Score :

8,5/10

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights