Review : Telltale Games – Tales From The Borderlands

Je kent Borderlands, Je kent Telltale Games, maar ken je ook Tales from the Borderlands ?

Je raad het al, Borderland universum in een 5 delig verhaal in unieke Telltale stijl.

Het verhaal van Rhys, Sasha, Loaderbot en namen als Hyperion Corp zullen snel je bekend worden in een hilarisch verhaal die je dieper in het universum weet mee te nemen.

Sinds kort verkrijgbaar terug digitaal in de store van jou favoriete platform, als deze nu een PC is of Nintendo Swich voor de eerste keer, Xbox one of Series X/S of zelfs een Playstation 4 of 5.. zelfs Android en IOS spelers kunnen aan de slag met Tales From The Borderlands…

Geen excuses meer, elk platform is present !

Verhaal:

In of via een reeks aan flashbacks leren we een gekidnapte Rhys kennen die werkt voor de gruwelijke en gehate Hyperion Corporation .. je weet wel die gigantische H-vorm basis op de maan die je neerknalt in Borderlands wanneer je zich buiten de spelzone begeeft.

Fiona, een con artist die meester in de diefstal is, is de medegevangene van Rhys.

Zij wil voor haarzelf en Sasha een betere leven en dit lijkt er niet van gekomen nu ze gevangen is samen met Rhys en een haat relatie samen weet te beleven.

Dit allemaal achtergrond situatie terwijl ze elk hun verhaal vertellen en delen aan hun gemaskerde ontvoerder … de ene zijn versie, de ander haar versie .. soms met een leuke kwist en een typische “zo is het niet gebeurd!” reactie van de tegen gevangene..

Rhys loopt een promotie mis vertelt hij en word gewoon omgedoopt tot assistent vice janitor, een ondankbare job… Samen met zijn beste maat en Accountant Vaughn beslist hij wraak te nemen op Vasquez.. een onderkruiper van een slijmerige baas.

Vasquez heeft namelijk zijn gedachten laten vallen op het idee een Vault Key te kopen op Pandora…

In plaats van zelf de job te klaren, beslist hij om Rhys en Vaughn naar Pandora te zenden om zo de heist uit te laten voeren.

Met een gestolen koffer gaan de 2 naar Pandora op zoek naar de verkopers.

Alles loopt goed tot ze er Sasha treffen om 1 van de rijke Hyperion mannen op te lichten door een valse Vault Key te verkopen…

Geen goed idee , foute verkoop natuurlijk en  wanneer Sasha en Rhys beiden proberen het geld te bemachten, lopen ze nog eens Gortys tegen het lijf ook… hij of zij blijkt de mogelijkheid te bezitten hun te sturen naar de echte  Vault Of  The Traveler.

Natuurlijk is niets zo simpel in het kat en muis verhaal wanneer je weet dat :

  • Vasquez achter hun aanzit
  • Psychos
  • Monster
  • Neem nog eens een tal van boeven onder de leiding van een oma met een loodzware bazooka
  • En Handsome Jack A.I in Rhys zijn hoofd die ook nog eens controle kan hebben over Rhys zijn enhancements….

Pret alom !

Welkom in Borderlands, Welkom in Tales From The Borderlands !

Gameplay:

De alom bekende gameplay van Telltale Games ken je uiteraard, met de nodige keuze uit 4 dialoog opties en de keuze welke richting je gaat een aanval te ontwijken of wie van de 2 je kiest.. elke keuze bepaald de mogelijke uitkomst van het verloop.

Nieuw is dan wel de mogelijke mini puzzels die je voorgeschoteld krijgt om een firewall te hacken, of gewoon de correctie connectie te voltooien zodat de stroom circuit hersteld word … Meer interactief dan tevoren.

Voice acting:

Als je goed luistert zal je enkele stemmen herkennen,

Zo herken je overduidelijk de bas klanken in de stem van Patrick Warburton die je overduidelijk herkent als Family Guy’sJoe Swanson” of de Narator in Netflix’s Lemony Snicket’s  Serie’s of Unforntunate Events en nog tal van andere producties.

Troy Baker die zijn stem herkenbaar leende aan Batman animatie, herken je als Rhys terwijl niemand minder dan Laura Bailey haar rol opneemt als Fiona.

Ashley Johnson als mini robot Gortys en nog tal van stemmen die de revue passeren als Chris Hardwick en Nolan North, Dameon Clarke als de Artificieel Intelligence van Handsome Jack en veel meer…

Iedere acteur weet schitterende hun personage te brengen gaande van een onzekere Rhys en zijn nerdige kameraad die uitgroeit tot een sterkere personage, tot zelf Sasha die nog niet goed weet welke richting ze wil uitgaan en een simpele ziel als LoaderBot die stilaan een eigen bewustzijn ontwikkeld.

Dit om maar enkele voorbeelden te geven van hoe doorheen de 5 afleveringen de personages sterk groeien.

Conclusie :

Humor, actie en avontuur en de wondere wereld van Pandora zullen je zeker weten te bekoren in de 5 delige episodes die telkens gemakkelijk een uurtje in beslag nemen.

Telkens verlangend naar meer is Telltale Games “Tales From The Borderlands” een ware verlanging naar het verdere verloop.

Personages die in detail uitgewerkt zijn en een tal aan mogelijke interacties zorgen er ook zeker voor dat Telltale Games en 2K games met Tales From The Borderlands je niet zullen vervelen.

Score :

8/10

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights