Review : The Orville Season 1 (DVD)

Als je aan The Orville denkt, zou je denken aan 1 of andere kleine stad in de aard van  aminityville of iets anders waar een amish gebeuren plaats vind.

Grote verassing nummer 1 is dan dat deze niets te maken heeft met een horor stad,

Grote verassing nummer 2 is dat de maker die achter de Orville zit, de enige echte Seth Mcfarlane is die je kent van Family Guy stemmen en maker, alsook  als stem van Ted, en acteur in Million ways to die in the west..

In andere woorden, de cult klassieke stempel is gezet.

Laatste grote verassing is dat ondanks dit een scifi serie is a la  Star Trek,  dat dezer totaal niet op Star trek gelijkt maar een eigen franchise bouwt met in elke episode een verhaal die een moraal draagt aan de tegenwoordige maatschappij.

Nog verassingen ? Dan is The Orville 1 en al bomvol verassingen !

De eerste trailer zou je doen denken dat deze een adaptatie is aan Tim Allens “Galaxy Quest” maar The Orville is meer dan dat !

Verhaal:

The Orville start eigenlijk erg simpel in zijn origine met een achtergrond verhaal over  de captain van het schip ( gespeeld door Seth MacFarlane) Ed Mercer.

Wanneer hij thuis komt en zijn vrouw in bed vind met een blauwe alien, betekend dit het einde van hun relatie.

Een intergalactische ruimtetuig met een originele bemanning om “u” tegen te zeggen.

Wanneer zijn eerste officier aan boord aanmeld slaat Ed zijn hart in de keel wanneer blijkt dat dit zijn ex vrouw is, de knappe Kelly!

Samen met zijn bemanning dient The Orville op “Star Trek” manier, missie na missie uit te zoeken in een verkenning van ongekende, lachwekkende avontuur.

 

Nieuwe rassen, en planeten op hun pad ontmoeten en veel meer staat op het agenda van The Orville, dit terwijl aan boord ook de grollen en fransen blijven voort groeien.

Cinematografie :

De ongekende grenzen van Seth MacFarlane zijn geest kent geen grenzen;

Dankzij zijn geestige, komisch humor en sociale commentaar weet hij elke aflevering een dagelijks onderwerp te geven die in het belachelijke, en toch to the point manier weet te benaderen.

Sociale media, Holibi gemeenschap, elke topic weet een origineel verhaal te verkrijgen met een deftige moraal in het verhaal a la MacFarlane.

Cast :

Natuurlijk naast de topnaam als Seth MacFarlane als Ed Mercer , bezit The Orville ook een cast aan getalenteerde namen zoals voice over acteer prestatie die werd ingesproken door  Norm Macdonald als Newton en Adriane Palicki als Kelly, de ex van Ed Mercer

Extra’s:

  • The Orville at Paleyfest 2018
  • Inside Look
  • Directed By
  • The First Six Missions
  • Designing The Future
  • The Orville Takes Flighjt
  • The Science Of The Orville : Quantum Drive
  • The Science Of The Orville : Alien Life
  • A Better Tomorrow

Conclusie :

In totaal 9 uur aan plezier met The Orville crew waar de ene gekte niet stopt bij de andere.

Scifi fans en nieuwelingen, star trek fans en gelijk welke generatie zullen dolverzot zijn op de twisted humor van Seth MacFarlane in The Orville.

Zeker als je fan bent van Family guy , zul je de humor weten te vinden.

De eerste aflevering al weet direct de toon te plaatsen en groeit enkel naar mate het seizoen.

Season 2 is reeds al aangekondigd en FOX gelooft garant in de samenwerking met MacFarlane dat season 3 ook al besteld is bij de Tv zender.

The Orville met 12 afleveringen aan plezier is nu verkrijgbaar op DVD

Score :

9,8/10

 

 

 

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights