Review The Walking Dead: Survival Instinct

Na de geweldig populaire reeks van The Walking Dead is er nu de game The Walking Dead: Survival Instinct . 

De wereld is in chaos de economie ligt plat, huizen en gebouwen staan in brand of zijn vernield, steden lopen leeg en autostrades staat vol met auto’s.

De Apocalyps is begonnen en de mensheid is bijna op sterven na dood.

 

En dat kan je wel letterlijk nemen want de doden staan gewoon terug op en lopen bijtend rond.

Alles wat van vlees is zal verscheurd worden zowel mens als dier geen enkel levend wezen is nog veilig op aarde.

De mensheid wordt zwakker en zwakker met de minuut de overlevenden van deze apocalyps krijgen het zwaar te verduren mits ze zwaar in de minderheid zijn.

Hoe gaan ze dit overleven ? Wie kan je nog vertrouwen in deze bizarre wereld ?

De Gameplay

In The Walking Dead speel je als Daryl Dixon.

Na het begin van het spel wanneer je je vader verliest door zombies vertrek je weg uit het bos om je broer Merle Dixon te gaan zoeken kosten wat het kost.

Je vertrek samen met je oom Jess die je vader toen uit zijn leiden verloste.

Op je weg op zoek naar Merle  moet je zorgen dat je voldoende voorraden mee hebt zoals brandstof voor je te verplaatsen of voedsel en drank om je health bij te vullen tijdens een gevecht.

De belangrijkste van al wapens!

Zonder dit ga je niet ver komen.

Je verplaatst je elke keer via straten, secundaire wegen of autostrades om naar een andere plaats te gaan op je weg kan je dan andere plaatsen tegen komen voor je voorraden wat bij te vullen als je die nodig hebt maar dit is niet zonder gevaar.

Onderweg naar je nieuwe stad of plaats waar je moet zijn kan je auto kapot geraken en moet je op zoek gaan naar een nieuw wisselstuk om je wagen te kunnen repareren.

In je wagen heb je maar een maximum van een aantal plaatsen voor overlevenden mee te voeren of om voorwerpen mee te nemen dus op je weg zal je mensen moeten achter laten en voorwerpen moeten laten vallen om toch maar je toch verder te kunnen zetten.

Bij je nieuwe missie in andere gebieden kan je altijd een nieuwe wagen vinden die dan meer plaats bied voor je voorwerpen en om nieuwe overlevenden mee te nemen.

Wapens en voorraden

Je hebt keuzen uit vuurwapens en slag wapens.

Je hebt verschillende vuurwapens zoals shotguns, rifle guns en handgeweren allemaal met een 2 tal varianten.

Zorg er voor dat je altijd een reserve hebt aan ammo want het ga sneller op dan je denk in moeilijke situaties wat je wel in gedachte moet houden is dat vuurwapens veel lawaai maken en dus veel zombies aantrekt.

Als je geruisloos en zo weinig mogelijk zombies wilt aantrekken moet je slag wapens gebruiken zoals een bijl of hamer.

Je het hierin ook wel verschillende soorten in zoals lichte&zware wapens de lichte zijn handig om snel wat rake klappen uit te delen en weg te lopen en bij zware wapens mep je 1 of 2 keer goed door zodat je de zombie zijn kop hebt ingeslagen.

Als je liever geen confrontatie wil kan je zombies kan je ze afleiden door flesjes of handrook -signalen te werpen naar de kant waar de zombies je niet kan zien om dan zo verder naar je object te kunnen gaan.

Wat wel nog handig is bij TWD is de kruisboog die Daryl ook gebruikt zoals in de serie.

Met dit wapen kan je afstand zombies geruisloos neerhalen door regel recht een pijl tussen de 2 ogen te schieten.

Op je pijlen moet je niet sparen je kan namelijk je pijlen terug gebruiken door ze uit je gevallen zombies te trekken en zo is je probleem opgelost van qua ammo zoeken.

Graphics

De graphics van The Walking Dead zijn goed gemaakt maar niet van heuse top kwaliteit maar eerder simpel maar wel duidelijk qua beeld en dus niet negatief bedoeld het is wel uniek. Hoe ze de personages hebben voor gemaakt en hoe de wereld eruit ziet.

De wegen en straten zien er wel mooi uit en je begint er na een tijdje er goed aan te wennen van de donkere sfeer en begint het wel wat aangenaam te vinden.

Conclussie :

Ik geef deze game een :

8.8/10

Deze game is een uniek spel is op zijn eigen met tal van nieuwe vaardigheden die ze er hebben in gestoken.

Het is ook vernieuwend en goed in elkaar gestoken.

Hopelijk komt hier een vervolg van want deze game is echt wel schitterend.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights