Review : Transformers Fall of Cybertron

Transformes : Fall of Cybertron geeft het verhaal weer hoe de oorlog was tussen Autobots en de Decepticons voordat de Autobots naar de Aarde toe vluchtte ( te zien in de trilogie van de films)

Verhaal

De oorlog speelt zich af op de thuisplaneet Cybertron tussen de Autobots onder leiding van Optimus Prime en de Decepticons onder leiding van Megatron.

Het spel telt  in totaal 14 Chapters  waarvan de eerste 6 Chapters gespeeld worden met de Autobots o.a. met Optimus Prime, Bumblebee, Cliffjumper, Jazz, Perceptor, Grimlock, en Metroplex.

Jetfire komt pas aan de beurt in Chapter 13.

In de volgende Chapters speel je met de Decepticons met Vortex, Soundwave, Starscream, Swindle, Bruticus, Brawl en Megatron.

In de laatste 2 Chapters wordt er constant verwisseld van spelers tussen Autobots en Decepticons wat het interessant maakt om je door het verhaal te spelen.

Optimus Prime wil Cybertron verlaten zodat de Autobots veilig zijn op een andere planeet waar ze rust zullen vinden ,maar Megatron verbied dit echter en slaat hard toe op de Autobots.

Door de oorlog ligt heel Cybertron in ruïne.

De laatste optie dat Optimus Prime ziet is Cybertron verlaten via een Ark dat jaren geleden werd gebouwd.
Dit kost echter veel Energon : de energie die ze allemaal beschikken om te leven. Uiteindelijk vinden ze die op een plaats dat de Decepticons al hebben ingenomen.

De strijd barst los en er zullen grote verliezen zijn aan beide kanten.

Elke character in het spel heeft een speciale vaardigheid om je tegenstanders makkelijker om te leggen. Zo zijn er vaardig heden dat je achter iemand kunt sluipen en ze geluidloos kunt neerhalen, of een hevige shockwave blast waar je je vijanden gewoon mee wegblaast.

Leer ze goed te beheersen en doe met de juiste timing zodat je achteraf niet in de problemen komt. Elke personage kan zich uiteraard Transformen in een voertuig of vliegtuig van tankwagen tot straaljager.

Dit kan handig zijn als je veel vijanden snel wilt uitschakelen en dat terwijl je nog flexibel bent.

Op het einde van  Transformers – Fall Of Cybertron is er de epische battle tussen Optimus Prime en Megatron wie zal er winnen ? JIJ bepaald dit zelf want je kan namelijk kiezen met wie je ga spelen. Kies je kant  de Autobots of  de Decepticons.

Grafisch :

Grafisch is de game een pareltje die  zijn franchise meer dan naam waard is.

Met grafisch zo gedetailleerd en een actie die zo vlot aan elkaar opvolgt konden we gewoon niet anders dan in de actie meegesleurd te worden en de adrenaline voelen stromen in ons lichaam.

Dit alles heeft namelijk te maken dankzij de keuze voor de Unreal Engine die door Epic werd gelanceerd, hierdoor krijgt de kleinste detail een hoogwaardige realistische waarde.

besturing

De controles verlenen zich tot de basis principe van de meeste shooters, en toch voelt het nieuw en vertrouwd tegelijkertijd aan, zelfs voor zij die nog nooit een shooter hebben aangeraakt zullen zij direct met de Transformers – Fall Of Cybertron overweg kunnen

Het switchen tussen voertuig & robot vorm loopt zeer vloeiend en is net zoals in de film zo intens opgebouwd dat elke beweging nooit hetzelfde aanvoelt, zelfs niet wanneer je van richting van wapen veranderd.

Want geen toe, wie links of rechtshandig is, tegenstanders aan de linkerkant of rechterkant wil neerknallen hoeft zich niet teveel te draaien en kan gemakkelijk van arm ruilen

Alle wapens zijn ook upgradebaar, op verschillende plaatsen in de game kom je een TeleTraan 1 post tegen, een in-game shop zeg maar om je verworven credits in te ruilen tegen nieuwe wapens, upgrades en skill’s die je kan houden : zoals bv een boost in je damage rate , sterkere shield of pantsering, een opwaardering van je health en tal van andere mogelijkheden

Dit en ernaast kan je ook granaten aanvullen, ammo aankopen of kies lekker voor de perk dat je ammo vol staat wanneer je een shop verlaat.

Elke wapen heeft na het volledig upgraden een bonus upgrade, een extra feature zeg maar die je zeker niet mag missen.

Zoals gebruikelijk heeft je special Skill een cool down tijd vooraleer je deze opnieuw kan gebruiken.

Multiplay

Multiplayer mag dan aanwezig zijn, waarvoor we zeer blij zijn, toch is deze niet je dagelijkse shooter multiplay.

Geen Co-op in deze game maar een Arena shooter waarin je jou eigen Transformer kan samenstellen om vervolgens direct in de actie te springen.

Conclusie

Transformers – Fall Of Cybertron geeft je naast een leuke Singleplayer ook een Multiplayer die best aardig draait en voor een meerwaarde zorgt in de game.

Als je nu kiest om de campagne te voltooien of een potje knallen met vrienden en andere online tegenstanders, beiden  geven een meerwaarde aan de game waardoor je een geslaagde eindproduct bekomt in de Transformers franchise

Met zijn uitmuntende grafics dankzij de Unreal Engine zal deze game een must have zijn in je collectie.

 

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights