Review: Wargame Airland Battle

Waar te beginnen? Deze game is werkelijk iets unieks. Nog nooit hebben we zo een spel eerder tegen gekomen, maar geweldig tegelijkertijd! Veel zullen verbaasd zijn wat deze game te bieden heeft wanneer ze hem voor de eerste maal uitproberen! Een game waar je niet alleen plezier aan beleefd maar ook heel wat tactische vaardigheden kan uitproberen!

Wargame 2

Op zich geen verrassing dat deze game een geweldige topper is die zeker en vast naar meer doet verlangen. Ontwikkeld door Eugen Systems hopen en verlangen wij ernaar dat er toch nog, later, een vervolg zal komen. Deze game is niet een game waar kracht het belangrijkste is. De belangrijkste punten die jij moet bezitten wanneer je met Wargame Airland Battle bezig bent is

  • Tactische vaardigheden
  • Sluwheid
  • Geduld
  • Wilskracht
  • Uithoudingsvermogen (indien je besluit op het hardste niveau te spelen)

Het unieke aan Wargame Airland Battle is dat het niet gaat om de sterkste eenheden te gebruiken maar goed na te denken en de juist eenheden in te zetten. Zoals eerder vermeld, Kracht is niet alles!

Ook moet je zuinig omgaan met wat je oproept want je kan geen oneindig aantal eenheden inzetten. Heb je geen ‘credits’ meer om eenheden bij te roepen dan kan het eens gauw gedaan zijn voor je.

Singeplayer

Eugen Systems heeft hun werkelijk overtroffen met de singleplayer.

Allereerst heb je de kans om je eerst een beetje in het spel in te werken door de tutorial te voltooien. In de tutorial moet je een aantal missies voltooien en steeds met verschillend eenheden. Zo kunnen ook jouw eenheden zonder munitie of benzine vallen en moet je ze aanvullen.

Dit kan op 2 manieren een transportkonvooi opsturen of jouw troepen terugtrekken tot aan het depot waar ze hun munitie en benzine kunnen aanvullen, dit natuurlijk met het risico dat de vijand het territorium die jij met veel moeite en eventuele verliezen heroverd.

Wargame 4Natuurlijk moet je dit allemaal goed in het oog houden want je wil niet dat jouw eenheden niet meer kunnen bewegen of zonder munitie zitten midden in een gevecht die de beslissing zou kunnen zijn tussen overwinning en nederlaag. Hou dus vooral jouw eenheden in het oog en kijk wanneer en hoe je het beste kan reageren om hen van de nodige middelen te voorzien.

Speciaal voor dit heeft Eugen Systems een overzichtelijke interface opgebouwd die je met 1 klik laat zien wie wat overhoud en nodig heeft. Ook krijgt men te zien welke wapens een eenheid bezit, hoe ver deze kan schieten en allerhande specificaties.

Met de singleplayer wordt je in Noord-Europa gedropt en heb je een keuze tussen 800 verschillende eenheden in te zetten die bestaan uit:

  • Infanterie
  • Artillerie
  • Tanks
  • Helikopters
  • Vliegtuigen

WargameJouw keuze is hierbij enorm belangrijk want je kan ofwel van de kaart geveegd worden ofwel de overwinning behalen, en dit hangt allemaal van jouw keuzes en beslissingen af!

Dankzij de mogelijkheid om te kiezen uit welke eenheden je wilt gebruik kan je een evenwichtig eenhedendeck ontwikkelen en kan je zo het best passende leger ontwikkelen die jij nodig hebt om de game met perfectie uit te spelen!

Een keuze van eenheidsgroepen kan ook fataal zijn indien je kiest voor snelle acties of acties die wat langer duren maar wel resultaat boekt. Al gauw zul je zelf ondervinden dat deze game een ware doordenker is en dat je niet lukraak moet gaan kiezen in de hoop de vijand met kracht te overtreffen!

Wargame 2Een punt die zeker belangrijk kan zijn, en die persoonlijk ondervonden is, is dat je op ieder moment gevechtsvliegtuigen kan laten rondvliegen door ze op te roepen als ondersteuning. Natuurlijk moeten deze ook aangevuld worden en zijn ze maar voor een beperkte duur beschikbaar. Hierbij is het dus van belang ze in te zetten wanneer nodig en zeker te voorkomen dat je ze verliest want goedkoop zijn ze niet om toe te voegen aan jouw eenheden!

In de campagne staat de NATO & de Warschaupact op het punt van een WWIII te creëren. Jij wordt hierbij geacht binnen een beperkte tijdsduur de missies te voltooien. Helaas is dit iets dat natuurlijk een beetje een domper is op het spel zelf want ongeacht je de vijand weggeblazen hebt en praktisch de overwinning behaald hebt, telt dit niet mee. Lukt het jou niet om binnen de bepaalde tijdsduur de missies te voltooien dan eindigt het in een gelijkspel, en dit gewoon omdat er hier en daar enkele verdwaalde eenheden van de vijand nog ronddwalen.

Dit maakt het dan weer onaangenamer want jij moet dan hetzelfde gevecht opnieuw gaan spelen en dit met minder eenheden en dus ook veel tijdsverlies om verder te kunnen gaan.

Zoals je ondertussen wel al begrepen hebt zijn eenheden dus heel kostbaar en dus moet je zo tactisch mogelijk gaan spelen om er zoveel mogelijk in leven te houden want eens je ze kwijt bent kan je ze niet terugkrijgen.

Wargame 5Ook staat de rest van de wereld niet stil, in de game, want het kan heel plots gebeuren dat een eenheid wordt opgeroepen om ergens anders te gaan vechten en juist op dat moment krijg je nog meer strijdmachten van jouw tegenstander tegen jou aangegooid.

MULTIPLAYER

De multiplayer is zo goed als hetzelfde als de singleplayer.

Het geweldige aan de multiplayer daarentegen is dat je het tegen echte gamers kan spelen en dus ook nieuwe strategieën , aanvalstactieken,… kan bijleren van anderen.

Ook kan je de spanning erin houden door met anderen afspraken te maken (wat natuurlijk een eigen keus is) door geen vliegtuigen of dergelijke in te zetten. Werkelijk een limiet zetten op welke strijdkrachten je kan inzetten om het nog interessanter en spannender te maken!

Zo kan je 10 v 10 spelen waarmee je dus een enorm groot aantal gamers hebt die een episch en geweldig gevecht kunnen opbouwen!

In zo’n grote hoeveelheid is natuurlijk teamwork het belangrijkste, coördineer je niet met jouw teamgenoten of zet je jouw deck niet passend aan die van jouw teamgenoten, dan kan dit een fataal punt worden in het gevecht en een nadeel zijn voor alle spelers in hetzelfde team!

wargame_airland 4

BESTURING

Het spel besturen is vrij simpel en wijst zich gemakkelijk uit. Zo kan je op eigen keuze kiezen hoe je jouw gevechten volgt.

Je kan inzoomen, uitzoomen, het aanzicht van de kaart draaien naar keuze en je kan ten allen tijde kiezen hoe en waar je iets wilt bezichtigen.

De besturing is wel stroef en kon iets vlotter zijn maar toch kunnen we niet klagen over hoe het allemaal in elkaar gezet is. Het belangrijkste hier is dat het spel gegarandeerd plezier meegeeft aan de gamers.

Conclussie

Een geweldige game opgemaakt, die ook zijn charme heeft, door Eugen Systems en zeker de moeite waard om binnen te halen!

Wargame Airland Battle is een aanrader voor iedereen en biedt je actie, ervaring en geweldige tactische eigenschappen waar je zeker gebruik van kan maken in deze game en anderen!

 

Het spel krijgt  een 7,5/10

Deze score omdat er toch een paar zaken tussen zit zoals de beperkte tijdsduur en de besturing die toch een paar schoonheidsfoutjes zijn die anders aangepakt hadden kunnen worden

Wargame 3

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights