Review : Zombiegekte in Dead Island – Riptide

2011 verscheen “de” zombie game van het moment in de winkels,

Met een strak verhaal, stevige concept en originele gameplay werden we al sinds E3 geteased over de  komende Zombie Game van het jaar : Dead Island.

Zo sterk dat er zelfs al plannen zijn om een film van uit te brengen.

Menige uren hebben we toen versleten aan onze console, om de zombies van ons lijf te meppen op het verlaten eiland van Banoi wanneer we wakker worden in onze resort.

Dit was al snel het begin van een geschift avontuur, waarna we zoals in elke game gelukkig de redding vonden aan boord van een helikopter …dat dachten we toch !

2013 bevinden we ons terug te midden van de waanzinnige zombies op een verlaten eiland, en worden we vergezeld door John Morgan, die net zoals ons gestrand is op een verlaten paradijs vol gevaar en hongerige zombies.

Dead Island: Riptide

Verhaallijn :

Het verhaal gaat verder waar het eindigde , wie nog niet de eerste deel heeft afgerond kan misschien beter deze review skippen en verder surfen op Playr00m, zij die blijven : Be warned en laat ons niet zeggen dat we jullie hebben gewaarschuwd 😉

Op een nieuw eiland vinden we onze  4 dead-island-riptide-new-John-Morgan-bannerpersonages terug uit het eerste deel, in gezelschap van John Morgan.

Door een storm crashen we op een eiland niet ver uit de buurt van Banoi,

Ook hier bleek de plaag zich te hebben uitgespreid als een vuur en bevinden we ons in het gezelschap van tal  vleeslustende en uitgehongerde Zombies.

Het is aan jou om jou team, groepsgenoten en lotsgenoten te beschermen in tal van Quest’s zijn de zombies weer aanwezig en daarom moet je jezelf, je groepsgenoten en de lokale bevolking opnieuw gaan beschermen.

Gameplay :

Qua gameplay mag je hetzelfde verwachten als basis : Wapens upgraden, Quest uitvoeren , Mods verzamelen en je eigen wapens maken & heel veel zombies afslachten.

Natuurlijk zijn er ook tal van nieuwe gameplay elementen aanwezig zoals :

  • Een verbeterede grafics engine
  • Nieuwe mods
  • Nieuwe perks
  • Nieuwe Zombies

Zo krijg je als John Morgan nieuwe skills die voorheen als personage niet beschikbaar waren, denk zo maar aan een powerkick, waardoor je jou vijanden als een bowlingbal de verte in gooit.

Jou reeds eerder verdiende XP en level is trouwens ook overdraagbaar naar Riptide als deze nog op je drive aanwezig is, zo niet : word het van 0 te beginnen

Grafics :

Dankzij de nieuwe Engine waarvoor werd gekozen oogt Dead Island : Riptide prachtig tot in de detail :

44313-bezig-wii-u-versie-dead-island-riptide-geschrapt-vanwege-engine

de zon weerspiegeld op het water, de heldere lucht, een ware verbetering dan in zijn vorige deel van de saga.

Moeilijkheid :

Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn natuurlijk,

Want veel tijd om de wondere wereld van Dead Island te verkennen is er trouwens niet.

Moeilijkheid Niveau lig hier een stuk hoger dan we gewoon zijn, te hoog zelfs zouden we soms denken.

Waar vroeger het simpel was om de confrontatie uit de weg te gaan en naar jou doel te rushen, word je nu toch flink opgehouden door een groep Zombies van alle soorten.

Een uitdaging als je het ons vraagt !

Multiplayer :

Een geluk staat altijd aan onze zijde dat een vriend steeds jou sessie kan joinen om jou ter hulp te schieten dankzij een Online co-op mode.

Terug niet veel hierover te vertellen voor zij die Dead Island al reeds kennen,

Zij die nieuw zijn : Je helpt je Team maat en kan tot 8 mensen tegelijk online strijden tegen horden zombies in Campain mode als een Team, of gewoon lekker alles verdelen onder elkaar wie wat doet.

Deze laatste kan je wel een gevoel geven alsof je een deel van de actie mist, anderzijds stroomt het geld naar binnen zonder dat je iets hoeft te doen.

Gelukkig zijn er genoeg missies die je dient als team uit te voeren om zo toch nog een samenwerkings-gevoel te bekomen.

Dead-Island2

Via een boot kun je trouwens jezelf verplaatsen van de ene prachtige locatie naar de andere, zonder iets te moeten missen en een “teleport” gevoel te krijgen.
Grote Variatie in de opdrachten trouwens gaande van een simpele pick-up waar je water dient te gaan halen aan een pomp , tot de zoektocht naar iemand in een andere stad die meer je kan helpen door de weg naar de grote stad te weten vermelden.

Naast de Main Quest ook zijn er heel veel sidequests die je even weten zoet te houden , en enkele herhalende Quest’s die die je lang bezig kunnen houden.

Voelt misschien wat Deja-vu aan, maar weet je toch te boeien en bezig te houden.

Je zou echter denken dat gezien er een Militair schip aanwezig was, dat er een goed aangevulde stock aan munitie aanwezig is, maar helaas hier terug schaars.

Wapens :

Alles is bruikbaar, alles kan als wapen gebruikt worden of omgevormd worden tot een wapen.

Molotovcocktail voor de grote groepen zombies, Electrowapens voor de drijvende horden , Messen voor de snel aanlopende Zombies , en hier en daar eens een wapen, een gun , een rifle, noem maar op …

Maar het meest van al ben je aangewezen op de verzamelde Mods om zo jou eigen wapen te knutselen, en volledig te upgraden.

Gun

Natuurlijk word het niet te gemakkelijk want dankzij de Stamina balk dreig je vaak jezelf uit te putten, waardoor je even op adem moet komen en je een zitten doel bent voor een zombie festijn .
Door het toewijzen van skillpunten kun je ook jezelf beter maken, sterker en harder maken in jou overlevingsdrang.

Conclusie :

Dead Island: Riptide geeft je veel wat we in zijn voorhanger mochten meemaken :

Hak , Slash, Kick, Questen , Upgraden en levelen en heel veel zombies.

En toch blijft het ons vasthouden, het slaat aan en verlost ons na een dagje werken van de nodige stress, levert ons de tal van uren spanning, vertier en amusement.

Verdere grote vernieuwingen zijn er niet echt te vinden.

  • Nieuwe omgeving
  • Varen in een boot
  • Betere speelbaarheid en grafics

Gelukkig is de game wel een stuk beter speelbaar geworden dankzij de focus meer te richten op teamplay waardoor iedereen op elkaar rekent.

Dead Island: Riptide is nog steeds beter dan het eerste deel en best een aankoop waard.

dead_island_riptide_wallpaper_1

En zeker voor de prijs van  39 euro (Mediamarkt )

Minpunten : het gebrek aan een offline CO-op , al dat wijzelf er niet erg om treuren en liever een full screen op eisen

 

Onze score mag dan een bloederige  8/10 krijgen

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights