Rusty Lake : The Past Within (Review)

Kleine bekentenis, dat ik tot 4 maanden geleden nog nooit over de naam “Rusty Lake” had vernomen of een ervaring deelde.

Het was echter pas toe in de grootste fan die ik in mijn leven ken, leerde kennen dat de woorden Rusty & Lake vaak om de oren vloog op bijna het niveau als de meest toegewijde fan ooit.

Referenties in taarten dozen, buttons op een jas, overal werd Rusty Lake in gespot.

Na tijd zwichtte ik en  niet lang erna kwam de developers op mijn pad met een nieuwe editie.

Voor de liefde en passie, voor het avontuur trok ik mijn schoenen aan, en ging ik dapper het avontuur aan, met de steun van een knappe fantastische gids die me door het avontuur trok.

In een wereld van verleden en heden, waar 2 zielen perfect op elkaar spelen en samen werken in een co-op game.

Ik ging ervoor, door de wildernis van mythologie van Rusty Lake.

Een virtuele escape room gevoel vol puzzels!

Co-op:

Rusty Lake komt met “The Past Within” voor het eerst met een Co-op systeem die ervoor zorgt dat 2 spelers van elkaar afhankelijk zijn.

Je zou misschien kunnen zeggen dat EA met “It Takes Two” dit al eerder deed, maar neen : Rusty Lake is echt een spel dat je dicht aan elkaar laat hangen.

Future & Past , voor de geeks te vergelijken met de klassieker “Frequentie” met Dennis Quid die via een signaal in het verleden in contact staat mijn zijn intussen oudere zoon in de toekomst.

Waar de ene persoon uit de toekomst, hints weet te geven aan de persoon in het verleden, zal zo de puzzels in het verleden een duw in de goeie richting geven in de toekomst met een unieke opbouw naar een oplossing.

Dit zo ook in de wereld van Rusty Lake waar een professor en zijn (klein) dochter in contact staan via een unieke computer die zelfs Da Vinci op zou jaloers zijn.

Speelduur:

Rusty Lake is met zijn 3de editie onder de naam “ The Past Within” een korte, amusante game van enkele uren waarin je keuze krijg om te spelen in vlindermode , of de snellere bij mode.

Spelers houden contact via een platform naar keuze zoals bv een Discord kanaal of een eigen whatsapp of Messenger link via audio(visueel) gesprek.

Speelduur hangt af van elkaars inzicht, redenering functie en brainpower.

Sommige puzzels kunnen diep verborgen liggen waardoor je snel naar de koffie zal zoeken …

Rusty Lake : The Past Within is verkrijgbaar op Steam, Android en IOS.

Het maakt niet uit wie op welke platform zit.

Score :

8,2/10

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights