TAITO Milestone 2 review

Taito brengt met Milestones 2 een unieke collectie aan de beste arcade games.

Natuurlijk ININ niet zomaar de beste  TAITO games, maar de meest klassieke, bekende titels waaronder mijn  jeugd sentiment favoriet :  New Zealand story!

Vorig jaar wist ININ al een eerste deel aan Milestone titels te brengen, waar natuurlijk een vervolg aan nodig was.

Deze nieuwe collectie bevat onderandere :

  • New Zealand Story
  • Kiki KaiKai
  • Darius 2 (de 3 schermen arcade versie)
  • Gun Frontier
  • Ben Bero Beh
  • The Legend of Kage
  • Liquid Kids
  • Solitary Fighter
  • Dinorex
  • En Black Metal

10 ware klassiekers op 1 uitgave !

Special is dat er gekozen werd voor Darius 2 met een Arcade 3 schermen versie waardoor alle actie spat van het scherm naast zijn immense soundtrack. Darius is dan ook de beste uit de reeks waar het eerste deel wist zijn grond voor neer te leggen.

Wie Street Fighter kent zal vermoedelijk in Solitary Fighter uit 1991 ook herkenningspunten tegen komen.

Slechts enkele maanden na Street Fighter 2 gelanceerd, komt deze pit fighter game tevoorn die nooit eerder werd ge herlanceerd.

met zijn superieur grafische elementen destijds  en gameplay wist deze Solitary Fighter zich op de kaart te plaatsen als klassieker.

Levendige kleuren en een simpele vecht systeem lever de spelers alvast enkele uren entertainment op.

Taito Milestones 2 Review - Screenshot 1 of

De jeugd sentiment blijft voor mezelf persoonlijk New Zealand story :

Met het schattig kuikentje die zijn vriendjes dien te redden, gewapend met pijl en boog, futuristische laser pistool (geleend van WB Marvin the martian ?)

Of zelfs met een hete lucht ballon zich weet te verplaatsen.

De ooit in 1988 verschenen arcade game wist de speelzalen vol te trekken waarin jij de rol nam als de schattigge Kiwi kuikentje genaamd Tiki.

Doorheen 4 zones opgedeeld in 16 levels in totaal versla je de meest adorabel vijanding terwijl je de uitgang weet te vinden in een doolhof level.

Jou arsenaal aan wapens en tact zijn jou middelen om te overleven.

Wie meer van de favoriete arcade titels wil ervaren kan zich ook verdiepen en kennis maken met Metal Black uit 1991.

Deze shooter of toch 1 van de 3 uit de Milestone 2 collectie is zeer uniek in zijn geschiedenis, het was oorspronkelijk bedoeld als een 3de deel in Darius reeks maar er werd uiteindelijk besloten om een eigen titel van te maken.

Ondanks dat de Darius elementen aanwezig zijn, werd er gekozen om nieuwe onderdelen aan toe te voegen zoals een dubbel Beam die later ook aan de Darius reeks werd toegevoegd.

Krachtige lasers worden toegevoegd die je telkens weet te upgraden en er komt zelfs een Dino in Metal Black voor , het is een win !

Zijn uniekheid is dan ook dat Metal Black aanvoelt als het zwarte schaap in de reeks , maar we kunnen er niet om klagen.

Kiki KaiKai weet natuurlijk ook de aandacht weg te stelen samen met onze jeugd sentiment game.

ININ weet duidelijk de port waardig te maken , waardoor je de authentieke gameplay krijgt die je gewoon  bent van de Arcade, of 8Bit of 16Bit tijdperk en dit alles voor nog geen 40 euro (reken dit neerkomt op 10 euro/game) voor jou Nintendo Switch

TA1ITO Milestone 2 is een waardige opvolger op zijn eerst deel en we kunnen enkel hopen om van onze switch een waardige TAITO cataloog erbij op na te houden.

Score :

8/10

 

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights