The Searchers kondigt de release van ‘Jackie’ aan

De release van ‘Jackie’  werd aangekondingd, het veelgeprezen portret over First Lady Jackie Kennedy.

 

De film werd aan de line – up toegevoegd op het recente filmfestival van Toronto, waar hij lovend onthaald werd door de internationale pers en de Toronto Platform Prize won.

‘Jackie’ volgt de charismatische First Lady Jackie Kennedy in de dagen van nationale rouw na de moord op haar man John F. Kennedy.

De hoofdrol is voor Oscarwinnares Natalie Portman en de regie is in de handen van de veelgeprezen cineast Pablo Larrain, die eerder hoge ogen gooide met ‘No’ en binnenkort ook ‘Neruda’ op het grote publiek loslaat.

De film werd lovend ontvangen op het filmfestival van Toronto en won de prijs voor beste scenario op het prestigieuze filmfestival van Venetië.

Na ‘Black Swan’ lijkt Natalie Portman bovendien op weg naar een tweede Oscar met haar fenomenale acteerprestatie als Jackie Kennedy.

Fox Searchlight brengt de film uit in de Verenigde Staten op 2 december 2016. De film is vanaf 1 februari 2017 te zien in de Belgische zalen.

In ‘Jackie’ kruipt Oscarwinnares Natalie Portman in de huid van Jackie Kennedy.

jackieDe film vertelt het verhaal van de moord op John F. Kennedy en de vier dagen van nationale rouw door de ogen van deze charismatische First Lady.

Een periode waarin de hele wereld zijn blik richtte op de beroemde weduwe.

Een vrouw in rouw die een geschokte natie probeert gerust te stellen en het beeld van haar echtgenoot voor de eeuwigheid historisch zal bepalen.

Regisseur: Pablo Larrain (‘No’, ‘Neruda’)
Scenario: Noah Oppenheim (bekroond met prijs voor beste scenario op filmfestival van Venetië)
Cast: Natalie Portman, Peter Sarsgaard, Billy Crudup, Richard E. Grant, John Hurt, Greta Gerwig, John Carroll Lynch

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights