Review : Justice League Dark

Batman & The Justice League hebben zowat al alles gezien, Beiden aards en buitenaards, natuurlijk en onnatuurlijk en alsof je zou denken dat alle dreigingen in alle vormen reeds aan bod zijn gekomen…krijgen Batman & zijn team nu wel een uitzonderlijke ervaring te pas.

De makers en Warner Bros wisten samen met DC een onaangeroerde element te raken : het spirituele en bovennatuurlijke.

 

Met als nieuwe introductie van John Constantine die vertolkt word ook door dezelfde man die gestalte gaf aan de reeds annuleerde TV reeks Constantine, brengen de makers de wereld en kennis van Hellblaizer ook dichter aan huis.

Verhaal :

Wanneer burgers in Gotham City plots bekeren tot een wereld van misdaad, heeft Batman al snel de handen vol.

Al snel blijkt ook dat metropolis ook ten prooi is gevallen aan de vreemde feiten.

Justice League gaat er dan ook van uit dat iets “Aliens” hierachter zit, maar de verbazing blijkt al snel als niets op deze aarde de oorzaak bezit als kern.

Voor deze opdracht gaat alles boven Batman zijn kennis, en dus roept hij hulp van buitenaf.

Wie anders dan John Constantine om deze miserie en poorten tot de wereld weten te vinden natuurlijk.

Samen met Zatanna , Deadman en een demon wie niemand liever wenst mee te werken onder de naam Entrigan gaan ze op onderzoek uit.

Tevens word ook tijdens het verhaal enkele andere achtergronden duidelijk gemaakt over nieuwe personage Deadman & Entrigan.

Deadman was ooit een Trapeze artiest, tot een verschrikkelijke dag wanneer hij het leven verloor.

Sinds dien dwaalt hij rond als geest, met de kracht om anderen hun lichaam over te nemen als een host.

Entrigan is dan weer een ander verhaal die ver gaat tot zelfs de oude tijd.

Vernieuwend is Justice League Dark hierdoor zeker wel dankzij de tal aan hex’en die door Constantine worden gevoerd en de paranormale actie.

Cast :

Nicholas Turturro weet Deadman een grappige accent en sympathie te geven aan de speelse personage.

Ray Chase zou werkelijk geen betere gestalte kunnen geven aan een soort Jeckl & Hide sfeer wanneer hij schakelt tussen Jason Blood en zijn alter ego Entrigan , de demon die door een vloek verbonden is als 2de personage aan Jason.

Ray beleefd veel plezier aan het rijmen en dichten wanneer hij als Entrigan praat, zodanig dan je niet  het gevoel voor de personage hebt van haat ?

Natuurlijk wie De reeks Constantine heeft gevolgd, zal ook de aangename en herkenbare stem van Matt Ryan horen met zijn tal aan “Bloody” en “Bollocks” Britse attitude als John Constantine , Cheers Love !

Cinematografie :

Justice League Dark voelt niet echt als een Justice League productie aan, alles voelt namelijk aan als een Constantine productie waar de hoofdfocus op Constantine ligt.

Al van de start wanneer het huis der miserie en zijn incarnatie word voorgesteld , vallen alle gevoelens weg alsof het een Batman / Justice League Film word.

Natuurlijk komt Batman er wel in voor, maar het voelt meer aan als een stempel en zeg maar de spreekwoordelijke “lijm” om de huidige fans te begeleiden in een nieuw saga.

Conclusie :

Eigenlijk mochten de makers gewoon de label Justice League laten vallen en deze productie gewoon Constantine noemen net zoals na de Batman Animaties de start werd gebracht met een nieuwe f(r)ranchise als Teen Titans of de unlimited reeks.

Justice League Dark is eigenlijk gewoon een soort van “pilot” voor een vermoedelijk komende Constantine reeks in het DC universum.

Zeker na de stopzetting van de reeks bracht Arrow makers in Season 5 al een cross-over episode met Constantine.

Zonder officieel woord is DC en Warner Bros dus subtiel bezig met een revive van Constantine waar fans zeker juichend op reageren.

Matt Ryan leeft zich uit in zijn personage met tal aan Latijnse spreuken en is ook de heer en meester in zijn rol als meester van het occulte.

Zijn droge Britse humor en oneliners maken hem dan ook des geliefder.

 

Justice League Dark is een geslaagde project en aan te raden.

Ook al word Batman volledig naar achter geschoven als een 3de wiel , het genotfactor is zeker hoog present hier.

Score:

7.5/10

 

 

 

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights