Made in Asia & YouPlay-festival zet de Belgische streaming-scene in de kijker!

Het beroemde festival keert terug voor zijn 13e editie in Brussels Expo op 8, 9 en 10 april, met een groot aantal gasten van de YouTube- en Twitch-scenes. Onder hen zijn Belgische videokunstenaars die via dit event voor het voetlicht kunnen treden.

Het Made in Asia & YouPlay-festival is terug na een geslaagde editie in 2021.

trok het evenement nog meer dan 56.000 fans en waren twee van de drie dagen volledig uitverkocht, ondanks de toen nog strengere coronaregels.

Vandaag, april 2022, breidt het evenement door groot succes uit met een extra zaal in Brussels Expo en is het van plan zijn stempel nog verder te drukken op de evenementensector.

“We hebben kunnen vaststellen dat onze community na de lange coronapauze stond te trappelen om opnieuw naar het festival te komen”, vertelt Event Director Anthony Audenaerd. “Na uitverkochte tickets in 2021 voor zaterdag en zondag, plus alle combo-tickets voor het weekend en de drie dagen, zien we ook in 2022 een ongelooflijke goesting bij onze bezoekers om uiting te geven aan hun passie voor Aziatische popcultuur en internetfenomenen.

Want dat zijn vooralsnog de twee pijlers van Made in Asia & YouPlay: een enorme bijeenkomst voor fans van manga, anime, cosplay, bordspellen en videospellen, en anderzijds fans van de sterren aan het YouTube/Twitch-firmament, op eenzelfde event.

Voor die laatste groep staan ronkende namen als Furious Jumper (4M abonnees op YouTube) en Liv (800.000+ abonnees) in de gastenlijst

Opvallend daarbij is de ‘Made in Belgium’-ruimte, waar Belgische videokunstenaars als Manonolita, Log Pose en Julien Corbeau een extra spotlight krijgen in het YouPlay-gedeelte.

“Wij willen Belgen promoten die naam maken in de topics van het festival. De jonge streamer Manonolita biedt een breed scala aan gaming-content aan een zeer actieve en grote community, Log Pose heeft op YouTube een kanaal gewijd aan de animé One Piece, Julien Corbeau geeft een enorm publiek initiaties in tekenen in een Japanse stijl, en ga zo maar door. Dat zijn de creatieve geesten van ons land die bij ons een stevig platform kunnen krijgen, op ons evenement en in onze 100% Belgische ruimte. Hier kunnen ze groeien en de fans, ons en elkaar inspireren.”

Made in Asia & YouPlay verwelkomt elk jaar meer dan twintig gasten, waaronder Franse en Japanse artiesten, stemacteurs, YouTubers, streamers, professionele cosplayers en muziekgroepen.

Om alle gasten van deze nieuwe editie te ontdekken, surf naar www.madeinasia.be/nl. 

Ook de trends van afgelopen jaar passeren de revue op het festival.

Eén van de grootste was zonder twijfel “Squid Game”.

De Koreaanse serie kende heel wat kijkers op Netflix.

Een groep mensen die dodelijke spelletjes spelen en waarbij de laatste overlevende er met een grote som geld vandoor kan gaan, blijkt dus nog steeds een goed uitgewerkt concept.

Net daarom dat er ook op Made in Asia heel wat verschillende activiteiten in het kader staan van deze kaskraker.

Volgens Event Director Anthony Audenaerd, was het ondenkbaar dit fenomeen te missen: “Wat men ook mag zeggen over het scenario, bijvoorbeeld, Squid Game is nog steeds een serie die zijn stempel heeft gedrukt op de geesten van de mensen en die nu bij bijna iedereen bekend is. Daarom heeft het Made in Asia-festival zijn eigen “Squid Game”-achtige spelletjes geprogrammeerd. “Bezoekers van het festival kunnen hun geluk beproeven en proberen de voor de gelegenheid voorbereide spelen te “overleven”.

Elke activiteit zal geïnspireerd zijn op de Netflix-serie, maar met een zekere originaliteit. Het is duidelijk dat de dood niet op de agenda van het evenement zal staan!”

 

Naast Fortnite, Minecraft en Elden Ring is er Roblox, een platform waar iedereen zijn eigen spel kan maken en andere spelers kan uitnodigen om het te testen.

Roblox is nu op het toppunt van zijn populariteit, niet in het minst dankzij de videografen die bijdragen tot het succes ervan, zoals Anthony Audenaerd opmerkt: “Bij de gasten van deze 2022 editie, vinden we Overspes, Redkill en ook Furious Jumper.”

Als je “Made in Asia-festival” zegt, zeg je “manga en anime”.

In dit opzicht wordt de anime “Attack on Titan” beschouwd als de buzz van het moment. En het festival heeft dat begrepen, want de bezoekers zullen tijdens de 3 dagen van het evenement een speciale en unieke tentoonstelling kunnen ontdekken.

Er zullen exclusieve schetsen, documenten die voor de ontwikkeling van de anime zijn gebruikt en miniatuurreproducties van scènes uit de manga te zien zijn. We zijn dan ook zeer verheugd dat we deze tentoonstelling kunnen opnemen onder de vele activiteiten van de editie 2022.

Vergeet niet dat alle activiteiten (inclusief signeersessies) gratis zijn tijdens het Made in Asia-festival.

Het Made in Asia & YouPlay-festival zal plaatsvinden op 8, 9 en 10 april 2022, in Brussels Expo. De focus zal liggen op manga, anime, Japanse en Aziatische culturen, YouTube-sterren, videogames en andere popcultuurfenomenen. Tickets & info: www.madeinasia.be

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights