Review : Xcom : Enemy Unknown

2K games brengt met Xcom : Enemy Unknown een bijzondere shooter op de markt der shooters waardoor je eigenlijk de afloop van de game moeilijk weet te voorspellen.

Met een sterke Keuzes systeem kan  jij kiezen wat je doet op een bepaalde punt en  zal je met eventuele domme keuzes moeten leren leven.

Dus laat even je gedachten opzij en knal erop los, of kies ervoor om strategisch te werk te gaan en je tegenstander enkele stappen voor te zijn, want Xcom : Enemy Unknown is een perfecte mix zonder dat je jou gebonden voelt aan  een voorafbepaalde lot.

Verhaal :

Jij bent namelijk de baas van een internationale organisatie onder de naam Xcom .

Een divisie op onze planeet die ervoor zorgt dat we beschermd blijven van Aliens en zij dan ook niet onze planeet weten in te palmen.

Jij staat aan de verdediging en weet goed een harde camp te geven aan de Aliens die ze nooit zullen vergeten.

Gameplay :

Normaal zijn we niet zo te vinden voor Turn Based gevechten , maar voor Xcom : Enemy Unknown maken we best wel een uitzondering op de regel.

Je start met een team van  4 soldaten en naar mate dat Xcom : Enemy Unknown verloopt verdien je de mogelijkheid om  jou eenheden verder op te waarderen tot de rol van een sniper of Assault .

Hier dan de keuze hoe jij je tegenstander afmaakt : geniepig neerhalen of gewoon erop af stormen en deze gracieus afmaken.

Xcom : Enemy Unknown vraagt een grote tol strategie want geen enkele handeling is teveel herhaalbaar, en dat zal je merken dat de I.A. (Artificiële Intelligentie) van je tegenstander snel je aanval weet te anticiperen.

Na elke match keer je terug naar jou H.Q. (Head Quarters)  die je naar eigen zin mag aankleden , eenheden uit je team opwaarderen , ammo aankopen, en veel meer door verworven credits na een gevecht te spenderen.

Ook landen steunen je doel , want als je weet een land te bevrijden van Aliens en deze weet Alien vrij te behouden, dan blijf je als een soort poetsdienst in huur en zullen ze meer op je rekenen ook alsof je de conciërge van dienst bent. Hoe hoger het veiligheidsgevoel, hoe meer credits je van deze landen mag verwachten.

Gemakkelijk denk je ? probeer maar eens  3 landen die tegelijkertijd worden aangevallen te verdedigen en kies terug wie je als eerste beschermd. Uiteraard kan je niet overal tegelijk aanwezig zijn, en dat merk je ook aan de gunstigheid van deze overige landen.

Moeilijkheid :

Veel uitdaging zal je misschien niet vinden,  maar de moeilijkheid kan soms wel wat variëren.

Elke missie is namelijk anders en hier word je dan ook voor nooit evenveel vergoed, jij dient dus te kiezen welke misse het belangrijkste is : terug het gedeelte strategie die hieraan te pas komt.

Hoe verder je in Xcom : Enemy Unknown komt, hoe moeilijker het blijft te worden, er zijn dan ook verschillende modussen en deze bieden ook een zekere moeilijkheid graad.

Zo  nemen we bv : Iron Man mode : waar je anders random kan saven wanneer je wil ben je hier echter in beperkt tot enkele save momenten, rottig wanneer jou vorige beslissing niet gunstig was en deze je vervolgens echt rottig zal verteren.

De hoogste moeilijkheidsgraad is de toepasselijke Impossible en die naam zegt het allemaal.

Xcom: Enemy Unknown zal dan ook vaak qua gameplay en naam een belletje rinkelen bij de meeste games en dat klopt ! want Xcom : Enemy Unknown is geen nieuwe concept maar een remake van de  1994 klassieker.

Met een fikse opwaardering van de grafische Engine krijg je een klassieker in een nieuwe jasje.

Minpunten ?

We merken jammer genoeg wel enkele minpunten aan de game, of zeg maar liever : enkele Bugs die de game durven ontsieren maar daarom ook er niet minder fun op maken.

Verder  blijft Xcom : Enemy Unknown een game vol tact en strategie waar je zeker niet bij mag stilstaan.

Soms word je pad geblokkeerd door een verstoring in de grafics, een voorwerp die er niet moet zijn ligt dan in de weg en daardoor kan jij het pad niet afgaan die je moet nemen.

Conclussie :

Maar verder blijft Xcom : Enemy Unknown zeker de moeite waard als tactische topper.

  • Met niet minder dan 70 maps,
  • Toffe tactische gevechten,
  • Sterk uitgebouwde  upgradesysteem
  • hoofdkwartier waar je aan kan blijven bouwen.

Jammer dat het verhaal wat te simpel is, en de missies soms hetzelfde aanvoelen

Xcom: Enemy Unknown is één van de beste strategische games van de afgelopen tijd

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights