Review : World Rally Championship 3

We hebben genoten van Forza Horizon , we hebben genoten van Need For Speed : Most Wanted  & we hebben genoten van F1 2012, 3 race games in een korte tijd in deze periode van Shooters en race games,

vroegen we ons af wat we nog mochten verwachten om de adrenaline te mogen voelen stromen door onze aderen…het antwoord kwam snel van Codemasters met Word Championship Racing 3 (kortweg WRC 3 ),

de racetitel ontworpen door Milestone en uitgegeven door Codemasters brengt terug de ware rally sensatie terug naar jou favoriete console,

Milestone heeft dan ook een monopolie in de franchise en richt zich puur centraal op de rallysport.

Zo is er dan ook de geboorte van een nieuwe sporting reeks waar we zeker naar uit kijken

Besturing :

Qua besturing valt er niet echt veel nieuws te vertellen dan bij andere race games, gas geven en remmen blijven standaard het zelfde zoals de meeste games,

Wel merken we een ongelooflijk moeilijke soms zelfs onbetrouwbare besturing die echt wel het bloed van onder onze nagels durven te halen.

Door de steile leercurve word het vaak op dezelfde plekken zoals in de vorige delen weer moeilijk om de besturing te behouden waardoor we vervolgens in een compleet onbestuurbaar situatie ons bevinden.

Milestone gaat er vanuit dat iedereen die de game oppikt gewoonweg weet wat hij doet als een ervaringen rally bestuurder, hierdoor lig de instap ietwat hoog  voor wie pas begint.

Geen intro over je gekozen wagen, geen uitleg over het parcours … het is werkelijk uw plan trekken en na een paar keer in de goot te sukkelen word het gaandeweg ook duidelijk dat een zware voet hier best gemist mag worden wanneer je door de bocht in wil slaan.

Grafics :

World Rally Championship 3 (WCR3 ) voelt  als een rally game, maar laat soms iets te wensen over laat qua gameplay om je het volledige gevoel te geven van een echte Rally zoals voorheen in Dirt 3 en Dirt Showdown te ervaren was.

Bochten die je net mist of net kan meepakken gaat vaak gemakkelijker dan het verdienen van jou trofee in World Rally Championship 3.

Het winnend gevoel laat je dan ook vaak in de steek alsof er iets aan te kort is.

WRC 3 ziet er dan ook heel echt uit dankzij scherpe grafics die het sensatie direct naar je beeldscherm brengen ook al vinden we hier en daar paar foutjes , toch kijken we er met plezier over.

Met een grote keuze aan parcours weten we ook weer elke weersomstandigheid mee te maken die je toch wel enkele uitdagingen weten te leveren door bv door een sneeuwlandschap te racen of een circuit vol modder waar we dan ietwat meer moeite vinden om door te crossen.

Alhoewel bij deze laatste zoveel moeite er niet was , gezien op elk parcours je grip op de wegen en de besturing zo goed als hetzelfde blijven.

Multiplayer (Online) :

Carrier modus lig er dan wat slap bij, tal van andere modes weten je misschien meer te bekoren zoals bv de Drift mode of Online Multiplayer Mode

In deze laatste kan je tot 16 personen online racen op voorwaarde dat alle sloten gevuld zijn om te starten aan een potje online racen, een grote hekelpunt wanneer niet voldoende spelers aanwezig zijn dat je echter niet ver zal geraken.

Zoals gezegd door de tal van race tracks krijg je een grote variatie aan parkoers die je rond de ganse wereld laten reizen

  • Van Brazilië tot Zuid-Afrika,
  • Nieuw Zeeland naar Ierland.

Maar again voelt alles wat herhaald aan en krijgen we bv geen slipgevaar bij sneeuw of ijs.

Visueel zijn de omgevingen dan wel een streling voor het oog.

Conclussie :

WRC 3 of World Rally Championship 3 zoals de titel in lang klinkt mag dan als harde tegenstander  Codemasters Dirt-reeks hebben, toch weet WRC wat ons betreft zich te plaatsen als waardige game.

Toegeven er is ruimte voor verbetering , wie pas voor de eerste keer WRC speelt zal merken dat er geen rekening werd gehouden met beginnelingen.

Een grote game met een licentie bied ook voldoende variatie in beide tracks en wagens en ook hier zit het in World Rally Championship 3 goed.

Besturing laat wat wensen over en dit gaat soms ten koste van World Rally Championship 3.

World Rally Championship 3 krijgt van ons dan ook een  75%

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights