ACER introduceert de nieuwe Predator Triton 500 en Nitro 5 gaming-notebooks

Acer introduceerde vandaag de nieuwe Predator Triton 500 en Acer Nitro 5 gaming-notebooks.

Naast belangrijke ontwikkelingen op het gebied van thermische prestaties worden beide apparaten geleverd met de nieuwste 10e generatie Intel Core-processoren en de onlangs aangekondigde NVIDIA GeForce RTX SUPER en GTX GPU’s.

“Naast de nieuwste processoren en GPU’s hebben we dit jaar ook spannende updates over de hele linie gemaakt voor de Predator Triton 500 en Acer Nitro 5”, aldus James Lin, General Manager, Notebooks, IT Products Business, Acer. “Het belangrijkste is dat we nieuwe thermische technologie hebben toegepast die de apparaten koel houdt, zodat gamers profiteren van de prestatieverbeteringen van de nieuwste siliciumtechnologie.”

Predator Triton 500 – Topmodel voor koele prestaties

De Predator Triton 500 wordt aangedreven door de nieuwste 10e generatie Intel® Core™-processoren voor hoogwaardige notebooks en tot NVIDIA® GeForce RTX 2080 SUPER™ of 2070 SUPER GPU’s met Max-Q Design.

 

Dat maakt de Predator Triton 500 klaar voor de zwaarste uitdagingen.

Dankzij de versterking van dat vermogen heeft deze notebook een batterijduur[2] tot 7,5 uur en is een indrukwekkende productiviteit haalbaar, waardoor de notebook een uitstekende keuze is voor werkende professionals die ook willen gamen.

Het toonaangevende 300 Hz IPS[3]-scherm met een overdrive-responstijd van 3 ms geeft alle actie weer in vloeiende en levendige details, in 100% van het sRGB-kleurengamma en met een extra brede kijkhoek.

NVIDIA G-SYNC™-technologie voorkomt haperingen en minimaliseert vertraging.

De Predator Triton 500 wordt geleverd met een Killer™ WiFi 6 AX1650i wireless controller, E3100G ethernet controller en Control Center 2.0 om de kwaliteit van de netwerkverbinding naar een hoger niveau te tillen, zodat belangrijke applicaties met betrekking tot de snelheid voorrang krijgen op de bandbreedte.

Al dit vermogen is verpakt in een dunne (17,9 mm) en lichte (2,1 kg) volledig metalen behuizing met smalle randen en een screen-to-body ratio van 81%. De notebook is uitgerust met tot 32 GB DDR4-geheugen en tot 2 TB NVMe, RAID 0 SSD-opslag.

Vortex flow: aangepaste koeltechnologie

De Predator Triton 500 is voorzien van Acer’s Vortex Flow-technologie, een nieuw ontwerp waarbij drie op maat gemaakte ventilatoren strategisch in de behuizing zijn geplaatst, die in combinatie met elkaar werken om de extra luchtstroom te vergroten en tegelijkertijd het geluid te verminderen.

Dit wordt nog versterkt door de CoolBoost™-technologie, die de ventilatorsnelheid verhoogt voor betere prestaties.

Gamers kunnen de temperatuur van het apparaat in de gaten houden en de ventilatorsnelheid aanpassen via de PredatorSense UI.

Het innovatieve koelsysteem van de notebook is ook voorzien van een volledig metalen 4e generatie AeroBlade™ 3D-ventilator die speciaal is ontworpen om de luchtstroom te maximaliseren en het geluid te verminderen.

Gekartelde randen, winglets en een gebogen vin zorgen voor een toename van de luchtstroom tot 45%[4].

Door vijf warmtebuizen hier aan toe te voegen, krijgt de 2020 Predator Triton 500 uiteindelijk 33% betere thermische prestaties dan zijn tegenhanger uit 2019[5].

Acer Nitro 5

De Acer Nitro 5 wordt geleverd met een 10e generatie Intel® Core™ i7-processor die 5 GHz en de grafische opties van een GeForce RTX 2060 of de nieuwste GeForce GTX 1650Ti of 1650 GPU’s levert.

Hij wordt geleverd met maximaal twee M.2 PCle SSD’s en een 1 TB HDD1 voor opslag, en maximaal 32 GB DD4R4 RAM in twee door de gebruiker te upgraden DIMM-sleuven.

Verkrijgbaar met een 15.6-inch FHD IPS-scherm.

Gamers zullen vooral de aanzienlijk verbeterde visuals van het 2020-model op prijs stellen. Modellen met 144 Hz of 120 Hz1 verversingssnelheid en een responstijd[6] van 3 ms zorgen voor een vlekkeloze game-ervaring die tot leven komt op het 72% NTSC, 300-nits scherm2.

De Acer Nitro 5 wordt geleverd met verschillende innovatieve thermische oplossingen om de koelefficiëntie te maximaliseren, zelfs onder zware belasting.

De notebook is uitgerust met een koelsysteem met dubbele ventilator dat gebruik maakt van strategisch geplaatste inlaat-/uitlaatpoorten en vier warmteafvoeropeningen om een algemene verbetering van 25% van de thermische prestaties te bereiken ten opzichte van het model van 2019.

Dit wordt verder geoptimaliseerd door de CoolBoost™-technologie waarmee de ventilatorsnelheid met 10% en de CPU/GPU-koeling met 9% wordt verhoogd.

Nieuw voor het model van dit jaar: Intel WiFi 6 AX201 (802.11ax) en Killer Ethernet E2600.

Dit verhoogt de stabiliteit en prestaties van het netwerk, waardoor gamers maximaal kunnen profiteren van deze thermische verbeteringen.

Prijzen en beschikbaarheid

De Predator Triton 500 gaming-notebook is vanaf eind mei beschikbaar in de Benelux vanaf €2.299.

De Acer Nitro 5 gaming-notebooks zijn vanaf eind juni/begin juli beschikbaar in de Benelux vanaf €1.149.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights