Blu-ray review : Beauty & The Beast

Het is bijna niet te geloven dat Belle & Het Beest  20 jaar geleden voor de eerste keer in de zalen kwam, ik was toen 12 toen ik de magische wonderen van Disney op het scherm zag…

één van mijn eerste herinneringen, één van me allereerste Cinema ervaringen (met uitzondering van “De Kleine Zeemeermin in 1989) met me ouders aan me zijde.

Zoals het hoort, een Disney-Family traditie zoals het hoort.

 

20 jaar later trekt Disney de stalen deuren van hun kluis open om voor de nieuwe generatie een kennismaking te geven, met de klassiekers die ons grootbracht.

En met een nieuwe generatie hoort ook een nieuwe medium, waar vroeger VHS & DVD state of the art technologie was.

Disney, klassiekers & Blu-ray is een geboren combinatie om te winnen, en voeg nog een vleugje 3D aan toe en je hebt het compleet!

Verhaal:

in een kasteel woont een prins, vervloekt als een Beest …

Het Beest leeft al jaren in afzondering, weigert elk contact met de mens omwille van zijn ongewoon uiterlijk.

Beauty-and-the-Beast-3D-Blu-ray-01

Belle, een prachtige dame leert per toeval het Beest kennen, en in een bekende verhaal groeit de romance tussen het beest & Belle, met als Moraal: “Keur niet op uiterlijk, maar wat in het hart zit” of kortweg gezegd dat iemand met een knappe voorkomen, niet altijd een goed karakter/hart heeft en iemand die lelijk als de nacht is hoeft niet persè een slecht mens te zijn … don’t judge a book by it’s cover! 🙂

968full-beauty-and-the-beast-(three--disc-diamond-edition-blu--ray-slash-dvd-combo-in-blu--ray-packaging)-screenshot

Maar Belle was beloofd aan iemand anders: Gaston, een knappe man die iedereen rond de vinger weet draaien,

Belle verdiept liever met haar verstand in de boeken, wat de bewoners van de stad maar niet kunnen begrijpen.

Voice Cast:

  • Robby Benson geeft het Beest een warme stem,
  • Terwijl Paige O’Hara de sympathieke vertolking geeft aan “Belle”
  • Gaston, word vertolkt door Richard White.

Feelgood:

De klassieke verhalen van Disney leveren een historiek aan legendarische en geheugenwaardige scènes, zoals de dansende en zingende afwas en de balzaal scene in Belle & het Beest,

3D? :

Disney “tease’de” al de eerste keer met de 3D verwerking in 2008 tijdens Comic Con in San Diego , USA.

4887_5

De CGI remake van de balzaal scene is werkelijk verbluffend en laten de magie met zijn tijd meegaan samen met een schitterende choreografieën een mix van 2D & 3D.

belle-beast-dance

Don’t fix if it ain’t broke ? Here werd gefikst en zonder ook maar een potje bij te maken.

Soundtrack :

Met een prachtige soundtrack en score word de prent muzikaal bij gesteund met tal aan legendarische hits vanuit de film, enkel missen de  song “Human Again” die in het oorspronkelijke aanwezig was.. volgens velen een slecht lied, en thans toch een deel van het verhaal !

Oudere klassiekers herbewerking in 3D is vaak een moeilijke opgave, de stijl en technologie van vroeger is dan al wat verouderd bij de hedendaagse CGI productie van vele nieuwe successen, maar het blijft een charme bewaren die nooit verloren gaat.

Beauty-and-the-Beast-3d-Blu-ray-05

Extra nadruk word weergeven aan het feit dat “Prince Charming” geen stereotypische knappe prins is , maar meer een wansmakelijke imago meekreeg, terwijl het Beest een grotere knuffelfactor meekreeg.

Een ietwat grumpy personage, met een verschrikkelijk humeur wat het gevolg is van zijn lange eenzaamheid.

Conclusie :

Een moderne versie van een klassiek verhaal word vernieuwend gebracht in een meesterlijke 3D Blu-ray kwaliteit door Disney.

Naast de 3D is het mogelijk om alsnog in non-3D de prent te bekijken, maar de CGI scenes die hier werden aangebracht zijn verbluffend.

Zonder Belle & het Beest te overtreffen met overdreven CGI effecten weet Disney voor Jong en oud van elke generatie de magie te laten herleven.

Nostalgische gevoelens komen bovendrijven bij de vloot en Disney heeft Belle & het Beest in volle glorie weten te respecteren.

Haast je om deze exemplaar in huis te halen, want de klassiekers van Disney komen maar tijdelijk uit de kluis, om vervolgens weer even te verdwijnen tot over enkele jaren.

Samen met Sneeuwwitje , Lion King & Doornroosje zijn deze klassiekers nu verkrijgbaar in de Multimediawinkel op Blu Ray.

Een klassieker als deze is moeilijk om een score te geven , maar toch geven wij de score van

8/10

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights