Blu Ray Review : Iron man 1 & 2

Batman heeft zijn speeltjes, maar ook Playboy Miljonair Tony Stark weet best zich bezig te houden met tal aan uitvindingen en speeltjes.

Meisjes, Wagens, Luxe en een gigantische penthouse op een berg … je zou voor minder jaloers zijn op Tony Stark.

Nu voor de eerste keer kan je genieten van beide Iron Man films in perfecte Hd kwaliteit dankzij de Blu Ray technologie.

Iron Man was  1 van de eerste puzzelstukken die werden strategisch klaargelegd voor de opbouw tot “Fase 2” in het Marvel Universum.

Verhaal :

Tony Stark is namelijk fabrikant van oorlogswapens, maar op een dag keert zijn creatie tegen hem wanneer deze in de verkeerde handen valt.

iron-man-mark-i

Tijdens een ontvoering word Tony Stark onder dwang gezet om een vernielingswapen te bouwen, maar slimme Tony weet al snel het spel mee te spelen met pure komedie en buiten de camera zijn eigen creatie te bouwen als hij dit wil overleven.

Komt ook nog eens bij dat door een explosie er restanten van scherven rond zijn hart zitten, die hij dankzij een leuke vondst probeert uit de buurt van zijn hart te houden.

Deze Ark word meteen ook het symbool van zijn vondst.

Eens terug uit de klauwen van zijn gijzelaars weet Tony wat hij moet doen : Zijn krachten, of beter gezegd vondsten voor het goede gebruiken en onmiddellijk een betere versie van het harnas bouwen.

Iron_Man-7In het  2de deel van de Iron Man franchise is Tony Stark intussen al gewoon aan zijn leven, zijn alter Ego en creaties.

maar er ligt iemand op de loer die Tony Stark het kwalijk neemt.

 

Hij deelt dezelfde kennis ongeveer als Tony Stark en beloofd al meteen een sterke tegenstander te worden.

Voor Tony zelf heeft hij nog eens on the side het er moeilijk mee met zijn beste maat die voor zijn werk graag het Iron Man concept in handen wil krijgen als militair doel.

Tony Stark geloofd niet meer in wapens te bouwen voor militaire doeleinden en verliest ondertussen volledig het spoor waardoor de populariteit , drank en feestjes naar zijn hoofd stijgt.

Cast :

In Beide Iron Man krijgen we een schitterende cast van onder meer Robert Downey Jr. & Gwyneth Paltrow.

Een Mooie rol van Jef Bridges in de eerste Iron Man & Ben Kingsley in de 2de Iron Man, vullen mooi aan als de rol van de boosdoener van dienst.

De grootste rol van boosdoener voor Iron Man 2 was toch weg gelegd voor Micky Rourcke die een sterke personage neerplaats in zijn strijd om Tony Stark eens en voor altijd neer te halen.

Conclusie :

Iron Man 1 & Iron Man 2 zijn al even uit, maar nu pas op Blu Ray verschenen.

De meeste mensen kennen al het verhaal, maar wat ze nog niet hebben meegemaakt is de ongelooflijk HD kwaliteit waarin beide Iron Man prenten je het verhaal doen herbeleven.

Iron Man behoord tot 1 van de grondleggers van de Marvel universum die we later in The Avengers terug te zien kregen.

Marvel wist doorheen zijn films broodkruimels te verspreiden waardoor een rode lijn tussen alle films liepen.

Om echter het volledige Universum te snappen dien je uiteraard alle films in de correcte volgorde te bekijken.

Iron Man 1 & Iron Man 2 Zijn nu op Blu Ray beschikbaar en word iedereen sterk aangeraden.

Heb je nog een filmscore nodig om je te overtuigen ?

Iron Man 1 :

9,7/10

Iron Man 2 :

8,7/10

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights