Editors Pick : Black Ops 2 Review

De lang verwachtte sequel van COD Black Ops, Black Ops 2 zet het verhaal van de vorige game verder met characters van zowel in het verleden als de toekomst.

De campaign geeft je meer tactische keuzes dan de vorige games…

Kan dit spel het aan om op zijn eigen benen te staan met alleen een single player? Of moet het zijn multiplayer gebruiken om zich rechtop te houden in een alreeds verzadigde markt van FPS games?

Waarom kopen?

  • Het verhaal is leuk en genietbaar
  • De game loopt vlotjes en het feit dat je niet van disc moet wisselen voor multiplayer te spelen is tof
  • De multiplayer is uitgebreider dan in de vorige games
  • Emblemen op diegene die jij gekilled hebt of door gekilled bent

Gameplay

Net zoals je al kunt verwachten bij een game uit de COD franchise is de formule onveranderd buiten hier en daar enkele details die ervoor zorgen dat de gameplay dat tikkeltje leuker geworden is.

De wapens voelen nog altijd even goed aan als in de voorgaande games, alhoewel dat ze bij de SMGs iets meer variatie hadden mogen steken.

Call of Duty: Black Ops

De singleplayer is even sterk als die van zijn voorganger met twisten in het verhaal die je van links naar rechts gooien en tal van verschillende omgevingen om te ontdekken.

De grootste verandering is de introductie van een strategisch element voor de campaign, deze alhoewel ze optioneel zijn helpen je om het verhaal in verschillende manieren te beïnvloedden.

Hierdoor heb je het gevoel dat je niet zomaar een soldaat bent maar echt iemand die een verschil uitmaakt.

Deze missies brengen enkele gewone soldaten en drones onder jouw bevel om objectives mee aan te vallen of te verdedigen.

Moeilijkheidsgraad

Net zoals de vorige versies van COD heb je verschillende moeilijkheidsgraden in deze game, gaande van ‘casual difficulty’ die je de game laat ervaren zonder een constante angst van doodgaan tot ‘veteran mode’ die voor zelfs de meest ervaren spelers een uitdaging is.

Call of Duty: Black Ops

Ik heb op ‘normal’ gespeeld en vond het spel uitdagend maar zeer genietmaar, sommige stukken was ik echt dankbaar voor checkpoint. Sommige stukken die bedoeld waren om moeilijk te zijn waren dat ook maar bij een tweede playthrough op ‘veteran difficulty’ bleken deze bijna onmogelijk.

Graphics

Opnieuw net zoals bij zijn voorganger zijn de graphics in deze game subliem. Dit komt door twee dingen, de engine waarop de game draait, die het zonder moeite er visueel zo goed uit kan laten zien.

Wat resulteerd in prachtige resultaten van 60 frames per second op de relatief krachtige Xbox 360.

Call of Duty: Black OpsCall of Duty: Black OpsCall of Duty: Black Ops

Dit maakt een opmerkelijk verschil op het vlak van gameplay vooral als je de game naast andere spellen zoals Batlefield of Medal of Honor legt die maar op 30 FPS draaien.

Geluid

De geluiden in het spel zitten even strak als bij zijn voorganger. De kogels suizen je om de oren en penetreren vanalles rond je met een realistische geluidsweergave.

Problemen met het geluid hoor je enkel als je een competitieve speler bent die alle vorige COD games gespeeld hebt. Want één van de hoofd elementen die je in die games tot een goeie speler maakten was de skill om te luisteren naar voetstappen. Deze zijn veel stiller in dit spel, het klinkt misschien onbenullig maar dit maakt een groot verschil uit in competitie.

Multiplayer

Velen zijn het erover eens dat Multiplayer de kern is van je COD ervaring en het verlengt als sinds het begin van de franchise de levensduur van je game.

Dit komt meer dan ooit naar voor in deze uitgave. De campaign, die best lang was naar hedendaagse standaard dan toch, kan uitgespeeld worden in enkele uren.

Iets wat bij andere genres niet gezegd kan worden want bij zo’n games wordt een playtrough van 20 à 30 uur als kort gezien (zie bv. Final Fantasy 13).

Call of Duty: Black Ops

Als je er zou in slagen om de multiplayer ‘uit te spelen’ in minder dan 10 dagen gametijd, dan ben je beter bezig dan mij. Met verschillende Prestige levels die je kan vervolledigen, wapen camoufalges en extra uitdagingen die je kan activeren zul je meer dan voldoende te doen hebben.

De verschillende mappen maken de online gameplay leuker dan je zou verwachten, met mappen die gaan van kleine nauwe ruimtes tot openlucht op bv een vliegdekschip.

Hierdoor kun je doorheen de game effectief eens elk wapen uitproberen wetende dat het je een voordeel zal bieden in bepaalde maps.

Speelduur

De speelduur van deze game is ongeveer hetzelfde als bij andere games binnen hetzelfde genre, de multiplayer zal velen voor oneindig lang bezighouden.

Als je een meer co-up-achtige ervaring wilt, tegen A.I., dan kun je zombie mode spelen die duurt tot je doogaat, er zijn velen die deze modus zelfs belangrijker vinden dan de campaign.

Call of Duty: Black Ops

Dus samengevat hangt de speelduur eigenlijk gewoon af van wel modi dat jij tof vindt ipv de effectieve content.

Conclusie

Met de niet overdreven goeie ontvangst van Black Ops 1 indertijd is heet meer dan duidelijk dat COD Black Ops 2 dé game is waar mensen op aan het wachten waren.

Zoals gamers als recensenten zijn het er laaiend over eens dat we te lang hebben moeten wachten.

De sterke campaign, de lange en uitgebreide multiplayer en de aanpasbare zombie mode maken dit één van de betere moderne shooters die momenteel beschikbaar zijn.

 

9/10

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights