EDPnet slachtoffer van DDOS aanval

Grootste nachtmerrie van elke website en provider werd ook EDPnet afgelopen nacht niet bespaard.

Afgelopen nacht werd EDPnet dan ook slachtoffer van distributed denial-of-service aanvallen (ddos-aanvallen)

Distributed aanvallen

wiki zegt voor zij die niet weten wat dit inhoud :

Een distributed denial of service aanval (ddos) treedt op wanneer meerdere systemen vanuit meerdere webservers een flood van de bandbreedte van een ander systeem veroorzaken. Bij ddos-aanvallen maakt men vaak gebruik van botnetwerken. Deze botnetwerken bestaan uit computers die allemaal extern aangestuurd kunnen worden. De externe bestuurder kan door alle computers in zijn botnetwerk tegelijkertijd bestanden te laten verzenden naar het slachtoffer, ervoor zorgen dat de computer van zijn slachtoffer crasht. De bestanden die verstuurd worden kunnen verschillen zoals e-mails, verbindingsaanvragen, etc. Er zijn tools beschikbaar die ervoor zorgen dat de eigenaar een botnetwerk kan besturen, zoals met een Trojaans paard.

Een pluim voor EDPnet is zeker op zijn plaats gezien deze er als de kippen bij was en direct voor interventie zorgde om zo zijn klanten de beste kwaliteit te geven.

Uw redacteur was tevens ook slachtoffer van deze aanval , enkele symptomen die merkbaar zijn wanneer een dergelijke aanval gelanceerd word :

  • happeringen = Lag online  (bv tijdens Xbox sessie voel je het gesprek afsterven)
  • PC connectiviteit zeer traag op 56kbps modem niveau
  • afwezigheid van bepaalde websites tot zelfs totaal geen mogelijkheid meer deze te bezoeken

intussen zijn alle diensten weer optimaal en het dient ook gezegd te worden dat EDPnet altijd een kwalitatieve dienst heeft geleverd aan een scherpe prijs, met het hart voor de klanten en EDPnet geen schuld getroffen dient te worden.

Het is immers zo dat iedereen (zelfs Playr00m ) het slachtoffer kan zijn van dergelijke laffe aanvallen van buitenstaanders.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights