Film review: Purgatory

Purgatory is een film uit 2012 van Belgische makelij die gaat over een jonge vrouw (Kristen Birger) die na 7 jaar opgesloten te zitten in een psychiatrisch ziekenhuis wegens moord vrijkomt en in voorlopige vrijheid gesteld wordt.

Als een soort van therapie mag ze terug in het huis/de kamer gaan wonen waar de feiten destijds gebeurd waren. Een groep van ziekenhuizen heeft blijkbaar een aantal woningen aangekocht waar voormalige patiënten tijdelijk kunnen verblijven om volledig te revalideren.

Ze zou alleen in het huis moeten zijn maar na een korte tijd begint ze meer en meer het gevoel te krijgen dat dit niet zo is…..

Klinkt op het eerste zicht niet als een heel origineel verhaal maar in het horrorgenre gaat het in mijn ogen meer om de uitvoering. Jammer dat de uitvoering hier te wensen over liet.

Dat de scenes er niet altijd netjes uitzien kan ik ergens nog vergeven omwille van het budget dat er misschien maar voor de film was. Het feit dat de film in 35 draaidagen gemaakt is zal er ook wel voor iets tussen zitten.

PurgatoryNaast twijfelachtige acteerprestaties stoorde ik mij voornamelijk aan het feit dat iedereen engels spreekt terwijl het een Nederlandstalig productie is. Op zich niet zo erg, indien het engels had geweest en geen “Belg” die engels spreekt. Zonder dat mankement zou het gewoon veel geloofwaardiger overgekomen zijn. Ik voelde dus ook niets van betrokkenheid met het welzijn van de personages, iets waar het in een horrorfilm toch ook wel rond draait.

Wanneer je into het horrorgenre bent heb je sowieso al veel B-films gezien en kun je deze er gerust wel bijnemen. De rest van de bevolking laat deze best gewoon links liggen.

3/10

 

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights