Filmreview :The Guillotines

Ik heb een bekentenis: Al altijd ben ik gefascineerd door de Japanse cult zoals Cruching Tiger, Hidden Dragon & Jet Li’s meester Epos: Hero.

Toen ik vernam over The Guillotines wist ik direct dat ik verkocht was voor deze prent die zich in dezelfde tijden zou afspelen.

Groot was mijn verbazing dan bij het aanschouwen van wat ik toch mag zeggen een legendarische prent aan de hand van Peter Chan.

Het was al sinds 2009 dat The Guillontines was aangekondigd, en 4 jaar later is hij er.

Waarom duurde het zo lang? Na een groen licht werd de productie tegen gehouden na amper een week voor deze van start ging.

Script was gesetteld wanneer Peter Chan het uiteindelijk moeste doen zonder Chen, die dan werd vervangen door Andrew Lau.

Verhaal:

Deze oorspronkelijk geplande remake van een klassieker zou nu uiteindelijk een nieuw verhaal worden die de laatste dagen aankaart van de geheime Guillotine brigade die bekend staan door hun vliegende messen.

The-guillotines3

Ze vallen niet langer in de smaak viel bij Qing keizer: Yong Zheng wanneer een gevaarlijke voortvluchtige ontsnapt onder de naam “ Wolf” word de keizers geheime clan ontbonden.

Wanneer 1 van de leden ontvoerd word door Wolf, zetten de Guillotines de achtervolging in.

Conclusie:

Toegeven dat The Guillotines ons doet denken aan een Japanse versie van Blade/Van Helsing,

Vechtend met flitsende wapens en ongelooflijke vechtscènes.

Het is bijna niet te geloven dat dit oorspronkelijk als een remake was bedoeld.

Het scherm is gevuld met vlijmscherpe, vliegende scherpe schijven, tonnen aan afgekapte ledematen en een bloeddorstige actie.

Andrew Lau neemt de kijkers mee in de mechanisme van de Guillotine en de massa aan computer gemaakte effecten.

Filmscore met een vlijmscherpe 7,8 /10

We geven trouwens 2 DVD’s weg van deze masterpiece aan onze geregistreerde Player’s die weten te antwoorden op de volgende vraag : Wat was de oorspronkelijke titel voor deze (toen geplande ) remake ? reacties onder deze post en zoals altijd : maak zeker dat je lid van onze facebook page bent en delen die handel 🙂

algemene reglement van toepassing

wedstrijd loopt tot 15/11/2013

One thought on “Filmreview :The Guillotines

  • Draco
    01/11/2013 at 23:02

    The Flying Guillotine

Comments are closed.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights