Guardians Of The Galaxy: van comic tot bioscoopfilm

Guardians Of The Galaxy heeft een lange proces doorlopen om van Comic tot Bioscoopfilm te bekomen.

USA is al fel op de hoogte van het verhaal over een stelletje random helden, maar hier lopen we net warm voor deze nieuwe personages.

We nemen je graag mee naar de eerste gesprekken tussen James Gunn en Marvel, en de visie die ‘Guardians Of The Galaxy’ maakte tot wat de film nu is geworden.

De ‘Guardians of the Galaxy’, gecreëerd door Arnold Drake en Gene Colan, werden in 1969 geïntroduceerd als een team van helden uit de 31ste eeuw – elk lid was de laatste van zijn soort.

g3

Het leek een goed idee om vanuit die comics een filmproject te creëeren – niet alleen door deze groep van opmerkelijke figuren in een verbazingwekkend universum, maar het gaf Marvel ook de kans om tegelijkertijd met The Avengers de andere kant van het Marvel universum te verkennen, en ook hetzelfde bereik, actie en humor te behouden.

g2

Er was sterke belangstelling binnen de Marvel Studios om een ruimte-epos te maken en om hun filmische universum in een nieuwe richting uit te breiden.

Producent Kevin Feige licht toe: “‘Guardians of the Galaxy’ is de meest risicovolle film die we hebben gemaakt sinds ‘Iron Man’, maar in vele opzichten is het ook de meest opwindende film die we hebben gemaakt sinds ‘Iron Man.’

Het betekent dat we mensen kunnen verrassen en de verwachtingen overtreffen.

 producent Jeremy Latcham :

Toen ik nog een kind was en naar de bioscoop ging had ik had nog nooit gehoord van de meeste personages die ik toen zag – zoals Indiana Jones, Marty McFly en de Gremlins.

Ik vind het een leuk idee om wat originaliteit te introduceren en hoewel alles gebaseerd is op de geweldige strips, hoop ik dat het als iets heel nieuws overkomt op de manier zoals ik bijna alle films in de jaren ’80 ervaarde toen ik nog een kind was, omdat maar zo weinig mensen ze kennen.”

“Een van de dingen die we het leukst vonden aan Guardians,”

“is dat de personages geen helden zijn maar een groep bandieten en buitenbeentjes die elkaar in de gevangenis hebben leren kennen.

Ze zijn over het algemeen egoïstisch en egocentrisch en maken zich weinig zorgen over anderen. Toch wordt deze groep mensen gedwongen om samen te werken omdat de hele Galaxy op het spel staat en ze die alleen als een hechte groep kunnen redden.”

De juiste toon vinden was heel belangrijk voor de filmmakers, die een evenwichtige mix van humor, emotie en actie wilden.

Deze wens bracht de filmmakers hun zoektocht uiteindelijk tot bij James Gunn.

We wilden een regisseur vinden die iets te vertellen had en al eerder goed werk had verricht op een kleinere schaal, en hem een enorme Marvel canvas geven om mee te spelen.

James Gunn had een paar interessante films gemaakt [“Slither,” “Super”], en een paar interessante scenario’s geschreven, maar had nog nooit de sleutels in handen gekregen van een gigantisch voertuig. Ik denk dat hij van bij het begin al begreep dat het geen Rated R James Gunn-film mocht worden, maar dat hij wel de humor en charme van zijn andere films mocht aanhouden.

In vele opzichten is ‘Guardians Of The Galaxy’ veel edgier dan sommige van onze andere films – het verhaal lijkt echter en de personages zijn wat ruwer.

James omarmde dat gegeven meteen en zorgde voor dat ‘echte wereld-gevoel’, en dat zit helemaal goed bij dit verhaal.”

Kevin Feige licht de regiekeuze verder toe:

“Het is belangrijk voor ons dat een filmmaker een visie brengt, de personages begrijpt en en in staat is om hen leven in te blazen op een onverwachte, unieke en driedimensionale manier.

We zochten een regisseur die deze elementen in de film kan brengen – en James Gunn heeft die stem en die visie.”

Na een ontmoeting met Feige en andere Marvel filmmakers was Gunn geïntrigeerd maar toch onzeker.

“Aanvankelijk aarzelde ik, maar toen ik die avond naar huis ging en erover nadacht, kon ik de film al zien in mijn hoofd.

Ik kon zien hoe het er visueel uitzag— niet zozeer het verhaal, maar het visuele aspect. Ik ben simpelweg beginnen neerpennen hoe ik de film zag – hoe het er zou gaan uitzien, waar de film op zou lijken, wat de filmstijl zou zijn.

Ik schreef tien pagina’s vol en stuurde deze diezelfde nacht naar ze terug.” Toen het duidelijk was dat zijn visie overeenkwam met die van Marvel, ondertekende Gunn, en kreeg hij toestemming van Marvel om deze aankondiging op Facebook te plaatsen: “Gedurende ongeveer een maand werd er een veel op het Internet gespeculeerd over mijn betrokkenheid bij ‘Guardians of the Galaxy’.

Tot nog toe heb ik niets gezegd, omdat ik minder probeer uit te wijden over dit project dan over de rest van mijn leven.

Gisterenavond kreeg ik groen licht van Kevin Feige om jullie allemaal te laten weten dat ik inderdaad ‘Guardians of the Galaxy’ aan het herschrijven en regisseren ben.

Ik ben altijd al een fan geweest van de Marvel comics, ruimte-epossen EN wasberen, dit is de film waar ik al sinds m’n negende op wacht om te kunnen maken.

Kevin en alle mensen bij Marvel zijn zijn tot nu toe allemaal fantastisch geweest om mee samen te werken, en we zetten ons allemaal hard in om jullie iets majestueus, moois en unieks te bieden…” En zo geschiedde!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights