Hardware Review : Kingston Wi-Drive

Onlangs kregen we in onze brievenbus een leuk pakje van Kingston,

Wie Kingston nog niet kent , Kingston is de grootste en bekendste leverancier ooit begonnen met RAM modules aan een economische prijs met levenslange garantie, Kingston breid ook verder uit dan enkel maar pc ram modules en heeft een volledige waaier aan USB sticks in alle diverse kleuren en formaten & veel meer , denk zo maar eens aan de Solid State Drive , kortweg SSD,een interne harde schijf die de technologie van een usbstick gebruikt : flash geheugen, deze zorgt ervoor dat de harde schijf muisstil is, en minder stroom verbruikt, alsook minder warmte opwekt waardoor er minder koeling nodig is,en het allerbelangrijkste : hij is lichten dan den gewone klassieke harde schijven die in pc’s terug te vinden zijn.

Nu heeft Kingston de Wi-drive op de markt gebracht, je zou deze het best kunnen omschrijven als een USB stick, maar die je dan via wifi kan connecten met je Iphone, Ipad, IPod touch, of als gewone opslagmedium via USB kabel met je pc/laptop/netbook.

 • het verbinden is een fluitje van een cent en gebeurd in 3 eenvoudige stappen
 • Laad de wi-drive op via de meegeleverde USB kabel
 • schakel deze vervolgens aan
 • op je toestel kies je als wifipunt je accespunt met de naam “wi-drive”
 • eenmaal verbonden start je de app op die je terugvind op apple marketplace

wanneer je de wi-drive aansluit aan je pc krijg je 2 stations erbij , een cd station en een flash drive station, in deze laatste plaats je jou gewenste documenten die je wil meenemen en bij je wil bewaren voor op de trein, reis of gelijk eender gelegenheid

in wifi mode kan je contents gedeeld worden met tot  3 gebruikers , ideaal om samen op de trein een film te checken of een muziekje bij de genante stiltes te leveren
onderstaande video geeft je ook een korte uitleg over hoe je deze gebruikt moest het voorkomen dat het je niet echt lukt.

met  een herlaad beurt kom je toch ongeveer een  4tal uren mee toe, de wi drive bestaat in 16 en 32gb versie

met de wi-drive & app heb je een tal aan mogelijkheden zoals  Draadloos documenten laden en verwijderen: documenten overzetten van de Wi-Drive hardware naar de ‘local area’ van de Wi-Drive App en andersom kan via Wi-Fi.
* Herkenning van Apple ‘Open In’ optie: tijdens het werken met documenten geeft de Wi-Drive automatisch de ‘Open In’ optie, zodat je kunt kiezen welke App je wilt gebruiken om het document in te openen en naartoe te kopiëren.
* Toevoeging van documentselectie en email-functie: de gebruiker kan muziek, foto’s, video’s of documenten selecteren en verzenden (tot 10MB) als e-mailbijlagen.

*22/12/11*
Kingston bevestigd ons dat er in januari ook een App komt voor Android gebruikers
nog geen woord over een Symbian of Windows Phone 7  app

wij waren erg onder de indruk van deze technologische nieuwigheid, en we vroegen ons af :

als jij ergens op een onbewoond eiland bent gestrand,
wat zou jij dan absoluut niet willen missen en heb je bij op je wi-drive ?
en waarom ?

reageren kan hieronder en we  geven aan de meest originele antwoord 1 wi-drive ter waarde van 142,57€

deelnemen kan tot 15 januari 2012

medewerkers van playr00m zijn uitgesloten aan deelnemen tot deze wedstrijd
over de uitslag kan niet gediscuteerd worden en er word slechts  1 prijs per adres/gezin verzonden
wedstrijd onder voorbehoud van aantal deelnames,
deelnemers dienen lid te zijn van beide facebookpage & website om gecontacteerd te kunnen worden
bij onvoldoende respons word de wedstrijdprijs niet uitgekeerd indien deze een waarde heeft van meer dan  50 euro,vervolgens word de prijs op een andere manier verloot in toekomstige wedstrijden

beperkt tot 1 deelname per persoon
wedstrijdreglement onder voorbehoud
Previous Article
Next Article

5 thoughts on “Hardware Review : Kingston Wi-Drive

 • Draco
  12/01/2012 at 09:09

  het belangrijkste! de foto’s en video’s van mijn vriendin en kinderen!
  want zonder hen zou ik verloren zijn.
  daarnaast de wi-drive volduwen met boeken, strips en mijn favoriete series.

  ik noem mijn wi-drive dan ook wel ‘Wilson’ en ga daar ook vele conversaties mee voeren. Dus ik ga me nooit alleen voelen!

 • icebreaker
  11/01/2012 at 12:38

  Als ik de Wi-Drive zou kunnen aansluiten op m’n vriendin, dan zou ik zeggen m’n vriendin. Dan kan er ineens ook wat meer in dat kopje van haar opgeslagen worden en kunnen we de populatie daar wat vergroten en officieel op de kaart laten zetten. Playr00m Island? Voorlopig houd ik het op mijn iPod Touch 🙂 life without music is no life, amirite?

 • Eli05
  04/01/2012 at 11:13

  Ik zou mijn laptopje meenemen! De Wi-Drive kan ook gewoon aansluiten op een laptop en dan heb je twee huge opslagmedia. Wat ik er dan zou opzetten, zijn vooral dingen tegen de verveling en praktische informatie. Zoals films, muziek en E-books (dingen zoals: ‘hoe overleef ik op een onbewoond eiland’, zouden toch handig zijn, niet?)
  Ik betwijfel of er ook een stopcontact aanwezig zal zijn op het eiland om de laptop draaiende te houden, want de batterij van mijn laptop is echt niets waard. Maar hoop doet leven, toch? Alleszins zou het aan te raden zijn om eerst de E-books te lezen, voor ik een dansparty of een filmavondje hou.

 • AlexanderMenu
  02/01/2012 at 21:52

  Als ik op een onbewoond eiland zou zitten zou ik men iPod Touch meedoen (als hij zou werken natuurlijk) en de Wi-Drive. Ik zou er superveel films opzetten en wat foto’s van mijn familie. Zodat ik me zeker niet verveel. Dit snufje vind ik gewoon fantastisch, maar het zou nog leuker zijn als ik hem hier zou mogen winnen. Het enige probleem op het onbewoond eiland is dat er geen Wifi aanwezig is…
  Hopelijk mag ik hem ontvangen van playr00m. Want ik wil echt graag op reis gaan!

 • Davy
  02/01/2012 at 19:15

  Ik zou zeker geen iPad willen missen, want anders kan je nog altijd geen video bekijken 🙂 Maar ik zou zeker ook mijn digitale DVD-collectie meenemen om het wachten op hulp te verzachten.

Comments are closed.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights