Het einde van Playstation 2

Sony, de maker van Playstation 2 kondigt ons, na een mooie loopbaan (11/2000 – 04/01/2013), dat er niet langer Playstation 2 games & consoles gemaakt of verkocht zullen worden.

Playstation 2 was een waar icoon en heeft verschillende hoogtepunten behaald:

  • De eerste in zijn soort die met dvd’s werkte waarvan dus meer dan 130 miljoen consoles verkocht werden
  • Meer dan 1 miljard games verkocht, waarvan 10.000 soorten
  • De eerste console om online te spelen en om games te spelen met moves via Eye-Toy die de voorloper was op Playstation Move & Xbox Kinect.
ps2 1

Men mag dus werkelijk spreken van een ware doorbraak in het gamen. Zo was Playstation 2 ook een koploper op basis van Graphics waardoor een van hun games (Gran Turismo 3)beschouwd wordt als één van de beste racegames ooit gemaakt.

Zelfs na dat hun grootste concurrenten de Xbox van Microsoft (EU productie gestopt

in 2006) en Nintendo Gamecube (gestopt in 2007) creëerden EN Playstation zelf met de Playstation 3 uitbreidde bleef de Ps2 een waar succes.

Niet alleen door de goedkopere prijs maar ook omdat de Ps2 beschikte over backward compability.

ps 2 2

Hierbij werd de Ps2 zelfs in 2009 nog eens benoemd tot de op 2 na beste console aller tijden door de Amerikaanse gamesite IGN.

Zo bracht Ps2 nog een aantal grote games uit zoals Tekken, Gran Turismo, … die dus niet meer verkocht zullen worden maar niet getreurt Sony laat ons weten dat wie toch nog deze klassiekers wilt spelen kan nog altijd de HD remakes kopen via de Ps3 online winkel.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights