Preview : Starcraft II: Heart of the Swarm

hos1Fans van Starcraft & Starcraft II vragen zich vast af hoe het spel nog beter kan worden. Wij hebben grotendeels een voorproefje mogen hebben van de nieuwe Starcraft II: Heart of the Swarm.

We beginnen even met een kort geheugensteuntje over Starcraft in zijn geheel.

Het verhaal begon wanneer Blizzard Entertainment Starcraft creëerde en uitbracht in 1998 voor de PC en Apple Macintosh. Al gauw kon het spel de gamers bekoren en behaalde hoge cijfers qua gameplay, storyline, community,…. dus wachte Blizzard niet langer en begonnen ze aan een uitbreiding van het spel genaamd Starcraft: Brood War.

Blizzard mocht vooral rekenen op een groot succes in Zuid-Korea waar men tegen elkaar speelde in toernooivorm en wouden dus een breder publiek bereiken en bracht het ook uit voor de Nintendo 64 nog in hetzelfde jaar (1998). Hierna hield Blizzard zich bezig met andere projecten en dan, na lange werkuren en een lange tijd later, vonden ze dat het tijd was voor meer Starcraft.

Blizzard bracht zo de gamingwereld hun hoofden weer op hol door Starcraft II uit te brengen. op 27/07/2010 voor Windows (Xp, Vista, 7 en Mac OSX) en bestaat uit 3 delen die apart uitkomen:

  • Wings of Liberty (Terran-based) en vormt hiermee de basis van de Starcraft II game. (Release: 27/07/2010)
  • Heart of the Swarm (Zerg-Based) is een uitbreiding op Starcraft II: Wings of Liberty (Release: 12/03/2013)
  •  Legacy of the void (Protoss-based)  is een uitbreiding op Starcraft II: Wings of Liberty (Rrelease: TBA (To Be Assigned))

Nu is het dus de beurt aan Heart of the Swarm om het spel naar hogere sferen te brengen.

Verhaallijn:

Het verhaal speelt zich af in de Koprulu Sector (K-sector) waar de terrans (voormalige gevangen van de planeet Aarde) zitten en hun beschaving nu hebben opgebouwd. In deze beschaving zijn er 2 facties:

  • Terran Confederacy
  • Sons of Korhal (tegenhangers)

Wanneer de zerg in dit stelsel terecht komen onder leiding van de Overmind en zijn Cerebrates worden het moeilijke tijden voor de terrans. De zerg op hun beurt worden achtervolgd door de Protoss, onder leiding van Commander Executor Tassadar, die elke planeet die de Zerg koloniseren vernietigen en in de as leggen.

De Protoss vernietigen hierdoor ook de kolonie Chau Sara van de terrans waardoor de Confederatie “Sons of Korhal” onder leiding van Arcturus Mengsk de zerg in de val lokken om zo zijn eigen doelen te bereiken. Hierbij neemt Mengsk voormalig Terran Confederacy generaal, Edmund Duke, in dienst en offert tegelijkertijd zijn rechterhand Sarah Kerrigan op aan de zerg omdat deze bezwaren had tegen de manier hoe Mengsk aan de macht wou komen. Door deze actie verliest Mengsk nog een trouwe volgeling, James “Jim” Raynor en een handvol soldaten die tegen het gezag van Mengsk ingaan.

Na een lange tijd is het einde aangebroken van de Terran Confederacy en kan dus Mengsk de Terraanse planeeten reorganiseren waardoor hij de ‘Terran Dominion’ creëerd en zo zichzelf tot Keizer kroont. Ondertussen trekken de Zerg zich terug met hun nieuwe aanwinst: Sarah Kerrigan in een cocoon.

Commander Executor Tassadar ontdekt dat hij de Overmind kan verslaan door de band met zijn cerebrates te verwijderen. Hiervoor roept hij de hulp in van de Dark Templar – Zeratul. Wanneer ze de poging doen om dit te voltrekken kan de Overmind kort psychisch contact maken met het geheugen van Zeratul waardoor de Overmind de thuiswereld (Aiur) van de Protoss zijn locatie te weten komt.

Uiteindelijk kan men aan de hand van een alliantie van Tassadar, Zeratul, de overgebleven Protoss en de terrans de Overmind verslaan.

In Starcraft II: Wings of Liberty zijn we ondertussen 4 jaar verder en hebben de zerg een nieuwe leider, Sarah Kerrigan. De Zerg beginnen weer een opmars maar stuiten op hevig verzet van Jim Raynor, de Terran Dominion (al is er niet veel hulp van te verkrijgen behalve met de zoon van Mengsk), en de al enorm verzwakte Protoss.

Jim Raynor probeert ook tegelijkertijd het terreur van Mengsk neer te halen en red, in plaats van de Dominion, allerlei planeten van de zerg in de hoop Sarah Kerrigan terug te vinden. Sarah Kerrigan die ondertussen uit de cocoon is, is gemuteerd en werkt nu samen met de Zerg.

Na talloze gevechten slaagt Jim Raynor het volk te doen inzien dat Mengsk niet deugt en aan het einde van het verhaal slaagt hij er ook in om Sarah Kerrigan te bevrijden.

Nu in Heart of the Swarm krijgen we meer te zien in de Campagne wat we kunnen verwachten. Helaas is dit niet voor de Beta weggelegd dus zullen jullie nog even in spanning moeten afwachten :). Hopelijk wordt dit weer een spannend verhaal waar we niet genoeg van zullen krijgen.

Multiplayer:

In Starcraft II: Wings of Liberty haalden gamers hun eigen fantasie geweldig naarboven en maakten Starcraft II nog leuker dan het al was. Hierbij maakten ze aan de hand van de Blizzard Entertainment Game engine een enorme hoeveelheid Arcade games waarvan verschillende een groot success werden.

Men kon ook oefenen in betere gameplay en men kon tegen elkaar strijden in 1v1, 2v2,3v3 & 4v4.

Nu met StarcraftII: Heart of the Swarm kan men (volgens de beta) enkel nog 2v2 en 1v1 spelen wat hopelijk nog veranderd en de graphics zijn nog mooier dan de vorige vooral op hoge resolutie.

Heart of the Swarm heeft qua multiplayer toch nog wat aanpassing doorstaan. Zo zijn er voor elk ras 2 nieuwe strijdkrachten ter beschikking. Er zijn wel enkele negatieve punten waardoor de Multiplayer minder aantrekkelijk lijkt. Zo zijn de Protoss overpowered door dat de Tempest praktisch de Carrier verplaatst. Zerg maken veel minder kans en zelf als Terran zal men moeten onderdoen om tegen een protoss te vechten.

Hopelijk zal men aan de hand van updates of dergelijke de sterkte van de rassen een beetje evenredig maken.

heart-of-the-swarm-10-20-2011hos2

 Terran: In de Factory kan men het volgende bouwen

– Widow Mine (met volgende mogelijkheden):

naamloos* Sentinel raketten: Wanneer lucht- of grondtroepen te dichtbij komen dan wordt er 125 schade aangebracht (+35 bij shields) en dit bij troepen die rechtstreeks geraakt worden. Er is ook nog eens 40 splashschade bij vijandige troepen die zich in de buurt bevinden.

* Burrow: Dit is eigenlijk de actie die de mijn activeerd maar zo kan de mijn ook niet bewegen.

-Hellbat:

naamloos1*Heeft ‘Transformation Servos’ nodig om te kunnen transformeren naar een Hellion

 

 

 

Zerg: Zoals andere troepen moet deze gemaakt worden via een Larva

– Swarm Host:

hos7Dit is een unit die zich kan ingraven en 2 Locusts spawned elke 25 seconden en die blijven leven gedurende 15 seconden. Dit kan automatisch of niet.

– Viper (heeft als mogelijkheden):

hos9* Consume: Onttrekt energy van eigen gebouwen om zo 200 Life en 50 energy te verkrijgen.

* Abduct: Dit is om Vijandige of vriendschappelijke troepen naar zich toe te trekken.

* Blinding Cloud: maakt een soort van mist voor 14 seconden waardoor de aanval radius van grondtroepen verminderd.

 

Protoss: In de Nexus

– Mothership Core (kan upgraden naar een Mothership (Kan Mass Recall, Cloack, Time warp) door Fleet beacon)

hos5* Hot on Overcharge: geef energie aan de Nexus’s Khaydarin Kristal die het dan omzet in een sterke en wijde omtrek bereikende wapen gedurende 60 seconden en kan 20 schade aanbrengen.

* Mass Recall: Teleport het Moederschip en alle troepen naar de gekozen Nexus.

* Time Warp: Zorgt ervoor dat alle vijandige troepen die zich in de bepaalde omgeving van deze Time warp bevinden gedurende 30 seconden een vertraging hebben van 50% in snelheid.

– Oracle:

* Revelation: Kan zo vijandige troepen of gebouwen binnen een bepaalde radius zichtbaar maken voor 60 seconden maar werkt niet hos4op gecamoufleerde of begraven troepen/gebouwen

*Envision: Kan gecamoufleerde, begraven en hallucinante troepen waarnemen gedurende 60 seconden.

* Atract Pulsar Beam: Laad het wapen van de Oracle op en kan het zo grondtroepen laten aanvallen.

– Tempest: Is een nieuw Air unit die praktisch een Carrier overbodig gaat maken.

hos6

 Graphics: 8/10

Gameplay: 7/10

Multiplayer 6/10

Je kan ook nog de nieuwste Trailer bekijken die we eerder al met jullie mochten delen

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights