Review: 007 Legends

007-Legends-Title

Met de nieuwe Bondfilm: ‘Skyfall’ was het een logische keuze om rond dezelfde periode eveneens een game naar voren te brengen. Versta me niet verkeerd dit is niet de game van de film, de aandacht rond Bond op het moment was gewoon mooi meegenomen. (of over nagedacht?)

De game is een compilatie van vijf goeie bondfilms die als een FPS spelen: Moonraker, On Her Majesty’s Secret Service, Die Another Day, Goldfinger en License To Kill. Ondertussen is er ook al een  gratis Skyfall DLC pakketje beschikbaar dus eigenlijk is het een zes-delige compilatie.

007-legends-8

Toen ik voor het eerst van deze titel hoorde dacht ik direct nostalgisch terug aan GoldenEye van op de N64. Dat waren nog eens tijden, dat was nog eens een game.

Zou ik na dit spel hetzelfde gevoel hebben?
Dus met een leuk gevoel stak ik het schijfje in me’n PS3 hopend op een goeie game.

Je begint de game met het verhaal van Goldfinger, wat je direct laat weten dat je de films niet chronologisch zal doorspelen aangezien ‘On her Mayesty’s Secret Service’ eerder was. Blijkbaar speel je als Daniel Craig door alle verhalen wat voor de diehard Bond fan misschien als een minpunt gezien kan worden. Het universum van alle films is in een hedendaags kleedje gestoken waardoor je sommige dingen uit de films aangepast zal tegenkomen.Toen ik voor het eerst me’n smartphone in Goldfinger zijn hypermoderne kantoor moest gebruiken was het dus wel even slikken.

007-legends-collectibles-locations-guide

De game bestaat er voornamelijk uit dat je je een weg van punt A naar B moet knallen, je kunt natuurlijk ook altijd voor stealth kills proberen te gaan maar dit is iets waar de game zich minder toe leent. Naast het constant afknallen van badguys krijg je een aangename afwisseling in gameplay voorgeschoteld in de vorm van korte missies waarbij je op allerlei voertuigen kan gaan rondscheuren. (sneeuwscooter,motorfiets,ski’s)

007-legends-trailer

Wapens die zijn er voldoende aanwezig en daarnaast kun je nog van enkele coole gadgets gebruikmaken om je verder te helpen zoals bv je horloge of smartphone.

 

De game begint redelijk simpel maar na een relatief korte tijd neemt de moeilijkheidsgraad exponentieel toe en kun je zelfs dikwijls vast komen te zitten.
Naast de singleplayer heb je ook een online multiplayer en local splitscreen modus.
In deze modi kun je uit talloze klassieke personages uit de film kiezen om mee te spelen, elk met hun eigen specialiteiten…

 

De graphics zien er op het eerste zicht wel ok uit maar zeker niet indrukwekkend. De vorige Bond-game, Quantum of Solace zag er in mijn opinie veel strakker uit. Maar laat je hierdoor zeker niet afschrikken want als Bond fan is het zeker een leuke game.
007-legends-james-bond-die-another-day-ps3-xbox-360-screenshots-1
De muziek die deze graphics vergezeld was heel aangenaam, de klassieke Bond deuntjes met hier en daar een moderne flair erdoor werden heel goed gesmaakt.
007 Legends is zeker geen slechte game maar hier en daar ontbreekt er iets om het echt tot een goeie titel te maken. Ben je Bond fan? Koop dit spel en je zal met plezier de modernisering van de setting van de films erbij nemen om door het verhaal te spelen. Ben je op zoek naar een simpele to the point shooter en je vind de game ergens in een shop? Kopen is de boodschap.

Achteraf bekeken genoten van de ervaring maar dat nostalgische gevoel van GoldenEye ligt nog altijd op mijn maag dus ik denk dat het tijd wordt om de N64 nog eens af te stoffen.

007 Legends krijgt van ons een 6,5/10.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights