Review : Arrow – Season 8 : Final Season

Het doek valt in de allereerste serie die de grondlegging was van de bekende “Arrowverse”

Na 8 wonderlijke jaren hangt Stephen Amel zijn boog en hooide op, maar niet voordat hij nog eens een laatste keer het beste van zichzelf  geeft.

Vrienden, toekomst en verleden die samen komen, een oude belofte en een gegroeide Oliver Queen die een lang pad heeft afgelegd van playboy miljonair tot de volwassen, verantwoordelijke man die de wereld mocht kennen.

Lief en leed, avonturen en vrienden in ongewone klasse, drama en geluk .. alles komt tot een einde in het laatste seizoen van Arrow.

Een einde met een knaller..

Verhaal:

Stephen Amell als Oliver Queen/Green Arrow

In het laatste seizoen kijkt Oliver terug op zijn leven, zijn weg van playboy puber tot de held hij is, de burgemeester hij was, en de verantwoordelijkheid die hij bezit en de wereld die op zijn schouders rust.

Zijn leven, zijn groei met vrienden, zijn vrouw Felicity , dochter Mia, Zoon Connor , superhelden vrienden .. een nostalgische gevoel waar een einde aan komt.

Nog een laatste avontuur gezien de Multi verse een per een dreigt tot einde te komen, en dit terwijl de toekomst en het heden samen komt.

De kans zijn dochter te leren kennen en de strijd tegen de Monitor en Anti Monitor, de strijd tegen het einde van de wereld.

LaMonica Garrett as The Monito

Wanneer The Monitor in zijn plannen om de Anti-Monitor tegen te houden, Olivier en zijn team op opdrachten uitzend om voorwerpen te verzamelen, slaat de twijfel en onzekerheid toe als ze wel goed aan doen op de Monitor zijn wensen in te spelen en als ze misschien niet net helpen de wereld te vernietigen…

Oliver zijn geloof en vertrouwen word getest, en een bezoek aan wat het leven kon zijn zorgt ervoor dat Oliver een belangrijke les leert … een les in opoffering en barmhartigheid.

In een strijd van verleidingen komt Olivier vaak in de verleiding om zijn trouw en morele kompas de ultieme test te laten leveren aan waar zijn waarden liggen, geloof en vertrouwen beiden bij zijn eigen en zijn team en vrienden.

Cast:

Katie Cassidy als Laurel Lance/Black Siren en Paul Blackthorne als Quentin Lance

Voor de viering en afscheid van Arrow nemen tal van oude, bekende gezichten een kleine bezoek in de reeks, samen met enkele bekende gezichten.

Zo keert Quentin Lance terug in een test der alternatieve werelden wanneer Oliver zijn geloof word getest en verleiding van het “wat het kon zijn”.

Colton Haynes als Roy Harper

Een emotionele wereld waarin ook Laurel ook nog eens haar verloren vader terug vind en keuzes dienen gemaakt te worden in een eindeloze looping van een dag.

Willa Holland als Thea Queen

Colton Haynes maakt ook een cameo terugkeer als Roy Harpner, samen met Thea Queen als Speedy, Olivers klein zusje.

David Ramsey als John Diggle/Spartan

David Ramsey als Diggle Zijn verhaal krijgt ook een plot twist naar het einde van de reeks toe waar we enkel in kunnen speculeren dat er nog een deur open staat voor een nieuwe DC reeks in de toekomst .. Hint: Don”t make he’s suit animated … sorry Ryan Renolds..

 

 

Katherine McNamara als Mia
Juliana Harkavy als Dinah Drake/Black Canary

Katherine McNarma als Mia Queen had een toekomst in de geplande Arrow Spinn-off samen met de Canaries, maar  afgelopen weken bevestigde Warner Bros het teleurstellende nieuws dat deze reeks er dan toch niet aan komt …

 

Met de bedoeling dat zij in de voetsporen van haar vader zou treden, stelde Green Arrow & The Canaries zich vast rond het Afterlife leven van de gebeurtenissen na Crisis on Infinity Earth.

Mia, Laurel en Dina gaan verder waar Olivier de stad naliet, als beschermer van hun thuis stad.

Met een open einde in Arrow op deze verhaal lijn zullen de makers dus ons vermoedelijk nalaten met enkele vraagtekens.

Cinematografie:

Echo Kellum als Curtis Holt/Mr. Terrific

Een kortere seizoen met slechts 10 afleveringen geeft direct al de toon van het komende einde en afscheid, het is een toon die je telkens in elke reeks voelt wanneer het verhaal tot zijn afronding komt.

Met de 10 afleveringen staan de telkens 40min durende aflevering garant voor een laatste “Hurray” zoals ze het noemen.

Olivier krijg de zeldzame kans zijn dochter Mia te leren kennen, zijn zoon en vrienden en zoals vader en vader treden ze in de voetsporen van de Arrow Legacy.

Maar een klok die tikt zoals het nergens tikt, tikt ook kort met de komende vernieling van multiversums in Crisis on Infinity Earth

Conclusie:

Arrow starten het allemaal, de Arrow Universum die voortaan door WB word omgedoopt naar het DC universum.

Flash, Supergirl met zijn komende laatste seizoen, The Flash, en Legends Of Tomorrow zetten de universum verder, ook een ongelooflijke Black Lightning maak zijn intrede en een speciale film personage.

De introductie van Batwoman die vermoedelijk eindigt na seizoen 2 of 3 kwam als laatste bij in de familie, die samen met  een nieuw beginde show met Superman die deze maand start in USA aan zijn eigen reeks de DCverse/arrowverse verder zet…

Het ziet er naar uit dat het DC universum blijft leven, met hopelijk zelfs een losstaande reeks als Stargirl die de universum kan vervoegen.. een grote familie, die afscheid neemt van de vader der reeksen ..

Arrow Season 8 is nu verkrijgbaar op DVD & Bluray

Voor de laatste keer zeggen we :

Deze seizoen has not failed this community

Score:

9/10

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights