Review : Assassins Creed – The Movie

Ubisoft lijkt de trein op film franchise goed op te trekken na eerder Prince Of Persia in de zalen verscheen, Nu is het aan de beurt van een volgende Franchise : Assassins Creed.

Games naar film zijn vroeger al een risicosituatie geweest waarin sommige adaptaties een flop werden.

Assassins Creed kan de trend breken, maar doen ze dit ook ?

Michael Fassbender die je wel herkent uit de nieuwe generatie X-men films, neemt de vertolking voor zijn rekening van de katalysator persoon met de Assassins DNA in zijn bloedbaan.

Jeremy Irons vervoegt zich ook aan de cast , dus met 2 bekende gezichten sta je als productie wel tamelijk safe toch ?

Verhaal :

Callum Lynch is een tot dood veroordeelde gevangene die binnenkort een 2de kans krijgt wanneer Abstergo hem onder hun hoede neemt.

Callum ontmoet er Sofia die hun verteld dat hij wel de sleutel kan bevatten tot belangrijke antwoorden.

Zijn DNA bevat herinneringen aan  zijn voorouder Aguilar.

De Assassin leefde in spanje en is de laatste persoon die weet waar “The Apple Of Eden” zich bevind die fans zullen herkennen uit het Ezio/Conner/desmond verhaallijn uit de Assassins Creed reeks (meer betaals Assasins Creed 2 , Assassins creed 2.5 Brother Hood en Assasins Creed 2.9 ? met als titel Revelations, om af te sluiten in Assassins Creed 3)

The Appel of eden was namelijk het ultieme wapen waar de Tempeliers (nu Abstergo) jacht oip maakten om te gebruiken voor eigen doeleinden.

Wanneer Callum zijn eerste stappen plaats in de Animus, leert hij ook zijn historiek kennen en 1 worden met zijn voorvader.

Cinematografie :

Een veel te lange intro laat ons best wel wachten op onze honger na teveel uitleg.

Uiteindelijk komt de teleurstelling wanneer de Animus eigenlijk een lange robotarm is, die in de rug met een beugel word bevestigd.

Helemaal Matrix stijl word vervolgens een connectie gemaakt in het achterhoofd om dan alles te laten projecteren op de toeschouwers waarbij Cullum de herinneringen nabootst.

Teleurstelling want we hadden namelijk de echte Animus uit de games verwacht.

Alsook wanneer we ons naar het verleden begeven blijkt deze zeer rustig en gebrek aan actie te leveren.

Geen referenties naar bestaande Games of easter eggs, het is alsof de film franchise een eigen aparte universum bezit.

Visueel is Assassins Creed dan weer wel een pareltje en neemt je mee naar de vervlogen tijdperk.

De handvol gevechten werden prachtig tot in de detain in beeld gebracht wanneer we ons begeven naar  Spanje, maar eens we terug gaan naar hedendaagse Abstergo voelt de sfeer maar rgimmig en saai aan.

Toegeven dat ook in de Assassins Creed Games het verleden het boeienste is waar het historieke gebeuren plaats vind.

Cast perforantie :

Michael Fassbender als Callum Lynch zou je toch naast acteurs als Jeremy Irons verwachten dat ze een stevige acteerprestatie neerplaatsen, maar jammer genoeg gaat teveel verloren in de overdreven lange dialogen die  te hard proberen het plot te verklaren.

Extra’s :

De Blu-ray en DVD van Assassin’s Creed bevatten beiden een kijkje achter de schermen op de set van Assassin’s Creed.

Daarnaast bevat de Blu-ray allerlei leuke extra’s waaronder gesprekken met regisseur Justin Kurzel en een aantal verwijderde scenes met begeleidend commentaar van de regisseur en editor Christopher Tellefsen.

Extra’s:

(Enkel op Bluray)

Conclusie :

Zonde natuurlijk dat de actie pas in het laatste half uur optreed (waarin we geen spoilers meedelen) en alles in een stroomversnelling komt.

Met een open einde blijf je op je honger zitten waardoor je afvraagt hoe het verder gaat in een hopelijk betere deel 2.

De traditie van slechte films doorbreken weet Assassins Creed niet in te slagen en in een verhaal en opstelling waardoor je het gevoel krijgt dat men te snel naar het einde wil gaan, zonder uitbouw van personages .. dan ga je fout !

Elke game heeft al ongeveel 30u nodig om een perfect verhaal te delen, in paar uur tijd gaat er meer verloren dan in een boek naar film adaptatie.

 

Score :

6/10

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights