Review : Dance Central 3

Naast de jaarlijkse periode van race games  zoals Forza VS Need For Speed mogen we ook genieten van de jaarlijkse dance games Just Dance VS Dance Central waarin we elk onder de loep nemen.

Deze keer viel Dance Central 3 op onze kritische keuringsbank en we bekeken eens mooi Dance Central 3 in zijn geheel : Onze oordeel was streng en  keurig en lees je hieronder.

Ontwikkelaar Harmonix is intussen geen onbekende meer op de Dance & Music game scene en  onze jaarlijkse rendez-vous met Dance Central was dan ook na lang uitkijken een feit.

Een balans tussen  de alom gekende moves uit de Dance Central 1 en  Dance Central  2 delen en nieuwe bewegingen  zijn dan ook een geslaagde combinatie , zeker als je weet dat eerdere tracks compatible zijn naast de grote online bibliotheek vol tal van bekende songs die je als DLC kan uitbreiden aan je huidige cataloog aan tracks.

Gameplay :

Nieuwigheid in Dance Central 3 zien we al direct dat de songs gerangschikt zijn volgens moeilijkheidsgraad gaande van poepsimpel naar hardcore moeilijk , leuk of niet leuk …iets dat we aan jullie overlaten maar wij vonden het wel een leuke detail gezien we zo niet per ongeluk in een onhaalbare track stuiten wanneer we pas aan onze opwarming wensen te beginnen.

Grafisch ziet Dance Central er weer zoals we verwacht hadden en niets anders wilden : Ongelooflijk knap uit, met de strakke grafics en oog voor detail weet Dance Central ons weer te bekoren

Met een imposante tracklist vol Hip Hop & Dance songs weten we de komende dagen weer te doen om de vele kilo’s van de afgelopen BBQ zomer kwijt te spelen , en alsook spelen we met plezier door de verhaallijn die ons terug neemt naar onze favoriete periode : de jaren  7080

Story :

Je leest het goed : een Verhaallijn zit voor de eerste keer in Dance Central verwerkt, en wie dacht dat deze een flop zou worden zoals in de laatste Guitar Hero toen er Quests werden introduceert is eraan voor de moeite.

Aan het eind van Dance Central  2 diende je de robotdanser Dr Tan te verslaan na het voltooien van een reeks Crew Uitdagingen om erbij te horen.

En He’s Back ! Bij het betreden van Dance Central Inteligence , het hoofdkwartier (ook gekend als DCI) krijg je al direct de opdracht in de tijdmachine te stappen die je terug zal flitsen naar de jaren 70’s , 80’s , 90’s en de tijdperk tot 2010.

Elke tijdperk zal je terug een uitdaging geven om de dans moves van  2 dansers te verslaan en je een stapje dichter bij Dr Tan brengen na alle tijdsprongen te voltooien.

Eerst moet je wel overal zoveel mogelijk sterren bij verzamelen en de nieuwe rode moves weten te beheren.

Deze rode moves zitten 1x in elke tijdbeeld verstopt en het is goed opletten geblazen als je deze wil scoren, want doordat deze verborgen zitten weet je nooit onder welke dance move deze verscholen zit.

Kinect :

Naar de werking van Kinect toe hebben we zeker geen klagen, wie nog ooit klaagde over Kinect die je bewegingen moeilijk registreerde mag weten dat net als elke bedrijf en hardware naar verloop van tijd er zwaar werd gesleuteld aan de combinatie van de werking van Kinect met de game.

En dit merken we ook tijdens Dance Central en eerdere games , waarbij kinect je zeer duidelijk ziet en elke move naadloos en zonder problemen weet te tracken.

Zodra je even uit het beeld stapt en terugkomt weet kinect direct je aanwezigheid te bevestigen.

Tracklist :

De tracklist bestaat stuk voor stuk uit de beste en aantrekkelijkste songs die je zeker niet na verloop van tijd gaan tegensteken, in tegendeel : wie faalt om zijn score te verbeteren kan keer op keer zonder irriteert te worden de track herbespelen , en zo stiekem aan zijn conditie verder trainer zonder te beseffen dat je een vorm van Fitness aan het uitvoeren bent.

Conclusie :

Dance Central 3 weet weer zijn voorgangers te overtreffen en dat is duidelijk,

De combinatie van old & New songs is perfect in Harmony (get it ? ^^ ) met elkaar en  we waren al onder de indruk van Usher zijn dance performance tijdens de E3 , maar wie Dance Central 3 in huis haalt zal zeker nog meer onder de indruk zijn.

Kinect registreert je perfect in beeld dus er zijn niet langer excuses nodig wanneer je een opdracht faalt : het ligt gewoon aan de gebruiker en daarmee uit.

Alle tracks zijn volgens moeilijkheid opgebouwd en dus kan je perfect opbouwen volgens jou niveau tot je een ervaren Dance Central kenner bent.

Just Dance verdient een mooie 9,5/10 en is nu al te verkrijgen bij de betere Gameshop op Xbox 360 voor Kinect

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights