Review : Devolo WIFI 6 Repeater 3000

Meer en meer word ons netwerk belast door diverse apparaten die een stevige internet signaal nodig hebben.

De tijden van een simpele pc of laptop is voorbij.

Elke ruimte heeft tegenwoordig een connectie nodig, al is dat nu een smartphone of gaming handheld als een switch of steam deck, of een grotere applicatie zoals een smart Tv, game console of chromecast … Internet is alom in onze woningen.

Maar wat met het bereik van je main gateway modem ?

Je kan kabels aanleggen, powerlines overal plaatsen die wel een betere optie is voor elk toestel een eigen voorziening te geven.

Geef toe tegenwoordig heeft elk toestel een ingebouwde Wifi zend signaal  en eigen connectie punt zagen we onder beide merken als Devolo , de pionier in powerlines en meer en andere merken een heus competitieve strijd om mee te gaan met hun producten.

De battle is on In een wereld waar connectie meer betekend dan een jaren 90’s Nokia slogan …

Internet is echt “ connecting People”!

Met de Devolo Wifi 6 Repeater 3000 (laten we gewoon zeggen Repeater 3000 om kort te houden° bied Devolo een nieuw lid in zijn product familie aan

Hardware :

Onder de motorkop die al zeer elegant eruit ziet vinden we een zeer krachtige repeater terug die naast zijn MESH technologie waarbij het een virtuele  wifi net smijt en elke hoek weet te vullen, ook een stevige zender terug die beide dual signalen leveren op een 2x 2,4 GHZ en een 2x 5 GHz signaal;

Zoals vaak het geval is als Repeater kan jou bestaande signaal overgenomen, en geboost worden (of het zou geen repeater noemen) en  bied vaak 1 van de 4 antennes ( meestal een 5 GHz) zich aan als ontvanger waarbij de overige 5 Ghz en de 2  andere 2 GHz signalen jou een optimale signaal leveren.

Inhouse testen we de Repeater met aan de kern een Fritz!Box Modem, die vandaar via een Netwerk kabel vertrekt naar een Magic 2 van Devolo , om vervolgens 2 ruimtes te voorzien van een stevige signaal voor 2 game consoles en optimale wifi signaal boven.

Deze werden voor de gelegenheid verwijderd waardoor het hoofdsignaal tot half de gang wist te bereiken en in een dode zone eindigde.

Here comes the Big Boy Devolo Repeater 3000!

Met een optimale Wifi 6 signaal wist deze dode zone meer dan voldoende opgevuld te worden en een lokaal signaal aan te kunnen tot een stevige 3000 Mbps .

Let wel dat je internet signaal afhankelijk is van je provider, waar als je maar een internet verbinding hebt van 100 Mbps, deze ook daadwerkelijk  100 Mbps blij ft maar je lokaal gebeuren onderling tot zijn maximum recht weet te bekomen.

Devolo zou natuurlijk de bureau en netwerk gebeuren niet negeren en bied op de repeater ook een Gigabit lan poort aan zodat hij je bekabelde netwerk verder verdeeld word.

Een game pc, of spelconsole als die nu oud is en zonder wifi adapter of gewoon laatste nieuwe generatie is maar je verkiest bekabelde connectie … alles is mogelijk.

Afmetingen:

Met een zeer bescheiden 14,9 cm hoog bij 7,1 cm breed  val deze formaat nog reuze mee.

Mensen met een kleine ruimte zullen zeker voor deze opteren dan een grote design repeater gateway zoals bij zijn grote broer : de Repeater 5400 die natuurlijk meer capaciteit te bieden (dit voor een volgende test)

Net zoals bij vorige  telgen in de reeks word de Devolo toestellen hoort ook een company app erbij zodat je vanop afstand of nabij de nodige updates en fine tweaks kan uitvoeren aan de Repeater en je powerlines.

Conclusie:

De Devolo WIFI 6 Repeater 3000 is klein en compact maar zeer krachtig en ideaal voor al jou dode zones te vullen waar nodig is.

Veel kan je er niet op aanmerken, hij doet wat hij moet doen en ook is er  aansluiting voorzien voor een extra toestel, router of noem maar op.

en toegeven, voor zijn advies prijs 99 euro kan je over de prijs zeker niet struikelen

Score:

9/10

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights