Review : DUNGEONS 3 COMPLETE EDITION ( Xbox One/Playstation 4)

Strategie games en RTS ( Real Time Strategie) games blijven aan populariteit behouden, denk maar aan titals als de originele, klassieke Warcraft of namen als Age of Empire, StarCraft , en nog vele andere namen in de franchise.

Ideaal op de PC maar minder bekend of goed speelbaar op de console waardoor de moeilijkheidgraad hoger komt te vallen door zijn besturing.

Dungeons 3 is een recente titel van Realmforce en weet dan ook in combinatie met humor ook een lagere moeilijkheid te brengen, dit zelfs op Console platform.

Een 3de deel betekend niet perse dat je de vorige 2 dient te kennen, nieuwe spelers kunnen direcr in het plezier springen zonder enige vorm van voorkennis… voor ons was Dungeons 3 dan ook de allereerste keer we ooit een titel van Dungeons mochten ervaren.

Verhaal:

Typische verhaal rond het licht & duisternis, wanneer de Elf Thalya het kwaad in haar probeert te onderdrukken: de duisternis.

Haar adoptievader Tanos probeert al lang wanhopig het kwaad dat diep in Thalya zit te onderdrukken via studies over het goeie zodat het kwaad kan verslagen worden in haar.

Maar het duistere, het kwade heeft andere plannen met Thalya die samen met een leger van Orks, Ondoden en Snots de ondergrondse wereld veroveren.

Ondergang van de wereld dreigt te vallen in een gevecht tussen het kwade en goede, licht en duister.

Gameplay:

Jij speelt als Thalya in een strategische game, jou doel : een leger verzamelen.

Zoals meeste RTS games gaat dit in combinatie met grondstoffen verzamelen, deze materialen zijn nodig om vervolgens je kelder uit te breiden en te bouwen : van slaapplaatsen tot stockage ruimtes en meer.

Kleine Snots zijn jou werkers die de gangen en kamers graven, dit terwijl ze goud verzamelen.

Imps bouwen dan weer verschillende valstrikken zodat jou uitvalbasis goed bescherm is

En de Orcs …. Beetje lui als ze overkomen drinken ze al het bier op

Jou taak om deze stelletje … wat je ze ook wil noemen, gelukkig te houden, is door regelmatig de bovenwereld eens te verkennen en jou leger mee te nemen op een aanval missie van vernieling bij de tegenstanders.

Jou leger tevreden houden is belangrijk, als je niet wil dat ze met een staking dreigen omdat het goud op is…

Zonder leger is het voor de tegenpartij erg gemakkelijk als een bulldozers over jou kamp te walsen.

Grafisch:

De makers hebben voor editie 3 toch wel goed gekeken naar de vorige 2 edities.

De kleinere details is wat Dungeons 3 zo modern en fris maken, met een merkbaar verwerking van de  community feedback.

De toevoeging van een skilltree der technologie waardoor je aan de kerker extra’s kan toevoegen.

Door deze te verwerken via een pop-up screen, kan je verder spelen en je gameplay in het oog houden zonder vast te zitten in een verwerking scherm en op de achtergrond je een ferme “pandoering” weet te krijgen.

Ook krijg je via dit eenvoudig systeem een sneller overzicht wat nog nodig is.

Alles kost resources, dus belangrijk dat je blijft goud mijnen en “Evil” maken in de vurige fonteinen in de bovenwereld die je weet te bemachtigen door de tegenpartij hun kamp te veroveren.

Conclusie:

Humor, Sarcasme, uitdaging en een moeilijkheid graad die niet te hoog en niet te laag ligt.

Dungeons 3 neemt je mee in een verhaal van goed en kwaad en bevat veel verwijzingen naar populaire popculture franchise zoals Game Of Thrones en andere beroemde namen.

De tussentijdse dialogen hoe Thalya blijft discuteren met haar inner goedheid, kritiek krijgt en sterke dialogen vormt doet ons denken aan de tijden als games als Comic Jumper.

Een sidekick stem of lachcomische duo performance die ook de humor weet staande te houden.

Dungeons 3 is meer dan een welkome titel in de wereld van strategie games en speelt goed, vlot door zonder de nodige verveling doe op de loer ligt.

Kalypso Media die al bekend is van zijn Tropico succes reeks wist met Realmforgce Studios een zeer leuke triple A-titel te brengen die de elementen van een PC RTS op console brengt met een gemakkelijkere moeilijkheidsgraad en besturing.

Dungeons 3 is nu verkrijgbaar op Xbox One , Playstation 4 , PC en zelfs MAC OS en Linux !

Score :

9/10

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights