Review : F1 Race Stars

Mario Kart meets F1 Racing, de geslaagde combinatie van een topgame!

Codemasters komt met een wat we durven noemen , een Shoot em Up race game.

U kent deze type het best van Mario Kart Franchise en de klassieker Blur.

Recent verscheen Little Big Planet Race al op de markt en nu kun je ook genieten van F1 Race Stars voor Xbox 360 ,Pc & Playstation 3.

Het Beste  van F1 met een luchtig en leuk sausje erover die iedereen aanspreekt, jong en oud.

Dat Codemasters al reeds ervaring heeft dankzij de F1 , Colin McRae , TOCA & Grid-reeks.

Nu richt Codemasters zijn pijlen op een totaal andere en gemengde doel plubliek.

Gameplay:

Met keuze uit meer dan 10 F1 race piloten en je eigen avatar race je op tal van kleurrijke race tracks,  elk origineel en levendig op zijn eigen manier.

Elke Race piloot heeft dan ook zijn eigen skill zoals bv een Langere Boost of gemakkelijkere toegang tot een slipstream.

In tegendeel tot eerdere titels genoemd in deze type game is er geen verschil onderling in snelheid, prestatie, Amor en noem maar op…iedereen gelijk voor de wet!

Elke parcour lig vol met leuke power ups en  boost zones die voor pure gein zorgen.

Ook is er de  “kers” aanwezig in verschillende bochten, Wanneer je op zo’n vak rijdt laat je even je gas los, drukt hem weer in en herhaalt dit drie keer.

Gevolg is dan bij het verlaten van het “kers”-vak dat je een  flinke boost ontvangt en even een stuk sneller gaat.

Verder zijn alle Power ups vergelijkbaar met eerdere titels in de type game , een  volgende projectiel, een kaatsende projectiel die op  de track van de ene muur tegen de andere kaatst tot hij iets tegenkomt , een  dumpende projectiel , boost ,  3x boost , schild

Nieuw is wel de power up om op automatische piloot een stuk voorbij te zoefen met de leuke naam : Bottle Rocket.

Een dumpende voorwerp die het zicht van je tegenstander vertroebeld ,  een  power up die de lijn ophoudt en iedereen doet trager rijden en de teleport die je enkele plaatsen vooruit plaats in de race om een paar te noemen

Ook krijg je voor de verandering Damage in F1 Race Stars, deze kan je dan gemakkelijk herstellen door in ware F1 stijl een bezoekje te brengen aan de Pitstop

Want hoe groter de schade, hoe trager jou kart zich op de baan begeeft.

Spelmodes :

Een uitgebreide menu is het eerste waar onze blik op valt , versta onder uitgebreid echter niet een menu  a la FIFA maar toch een ruime keuze voor wat in deze F1 Race Stars Keuze uit een Solo- play , Multiplay waarin je online kan spelen of tot 4 simultaan

De Solo , zeg maar singleplayer bevat trouwens een carreer mode waarin je kampioenschappen aangaat om enkele bekers te verdienen die dan op je schoorsteen mogen pronken , of kies gewoon voor een snelle sessie tegen de computer.

Last but not least is er ook een Time Trail mode die je toelaat om jou beste tijd neer te markeren.

Elke speelsessie geeft je de keuze jou piloot te kiezen, map en vervolgens moeilijkheidsgraad verdeeld onder 1.000 CC (Easy), 2.000 CC (Medium) en 3.000 CC (Hard)

Grafisch :

In ware  karikatuur cartoon stijl kunnen we zeggen dat qua Grafisch F1 Race Stars licht , luchtig en leutig is wat toch ook zowat iedereen aanspreekt, Codemasters richt zich zo op een sterk uitgebreid publiek gaande van de race fanaten tot de kinderen onder ons en zelfs volwassenen die een leuke familie game zoeken.

Moeilijkheidgraad :

We zeiden het daarnet al even, onder 3 moeilijkheidsgraden kies je jou uitdaging, maar verder is F1 Race Stars voor iedereen een instapbaar Game,

Prachtige uitgestrekte en animeerde parcours die perfect opgebouwd zijn voor een 12-tal spelers (of computer gestuurde personages) zonder dat je elkaar voor de wielen in de weg rijdt.

Hier en daar merken we soms wel een onlogische bocht die doodloopt of plots heel scherp draait…maar eens je de mappen wat van buiten kent kan je jou hierop voorbereiden.

Weersomstandigheden die een extra factor aan F1 Race Stars geeft maken het risico op slippen ook soms wat moeilijk , los van de tegenstanders die hun aanvallen op jou uitvoeren.

Multiplayer Online/Offline :

Naast de Singleplayer werd er ook ruim aandacht gegeven aan de Multiplayer Online & Offline.

Offline Bied F1 Race Stars je de kans om tot 4 personen tegelijkertijd in split screen te spelen en online gaat er een ware race festijn gaande.

Hierover kunnen we eigenlijk niet veel zeggen behalve dat je zo je Offline ervaring kan ervaren tegen tal van spelers in de Lobby.

Soundtrack :

De soundtrack werd zelfs voor deze  Cartoonachtige Game leuk verzorgt en passen perfect bij de sfeer van F1 Race Stars, net alleen heeft elk land zijn eigen thema parcours , alsook de achtergrondmuziek bleek perfect hierbij te passen.

Zo reden we in China rond met niet alleen de prachtige decor maar ook de muziek die ons in vervoering bracht.

Conclusie :

Codemasters heeft de stap gewaagd en levert een zeer geslaagde game met F1 Race Stars af.

Race Tracks zitten vol fun, net als F1 Race Stars ook bulkt van de hoge fun factor.

Met ruime keuze uit tracks en personages, naast je eigen personage.

Laat deze  type je niet afschrikken, wie puur Race games speelt voor de realisme zal niet direct verkocht zijn aan de grappige  en schattige karikaturen en cartoon look.

Codemasters gaat een nieuwe succesvolle lijn in en eens je deze oppikt zit je gekluisterd voor uren dolle pret online en offline.

F1 Race Stars is een  waardige titel voor je collectie en krijgt van ons 95%!

 

 

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights