Review : Fritz!Box 7530 AX + Smarthome functies

Het moet niet altijd elk jaar een nieuwe FIFA, Call of Duty of zelfs een epische NBA 2K game,

Ook bij Fritz is een nieuwe modem/router in zijn lijn een zalige upgrade om naar uit te kijken.

Meestal onder de motorkap op visueel basis zou je denken “zelfde gerief, nieuwe look en nieuwe model nummer”, maar wie dieper kijkt zal merken dat er wel meer innovatie aan de hand is dan wat de oog op het eerste zicht laat merken.

Met de Fritz!Box 7530 AX word er meer toegevoegd aan zijn naam dan enkel 2 extra letters aan zijn naam en voorganger FritZ!Box 7530.

De Label op de doos zegt al prominent een belangrijke onderdeel : Wifi 6 !

Technisch :

Onder de motorkap werd de 7530 AX voorzien van 1 voor een betere bereik.

Hierdoor zou de 7530 AX een bereik leveren tot 2400 Mbit/s) op 5 Ghz of 1200 Mbit/s op 2,4 Ghz via wifi Wlan 6 of beter gezegd wifi 6.

De router/modem ondersteun zelfs een ondersteuning van  ADSL2+ en Vdsl2 met supervectoring van 35b aan maximum van 300Mbit/s

Naast al deze leuks is de Fritz!Box 7530 AX natuurlijk voorzien om alle heavy, zware internet verkeer die de moderne maatschappij tegenwoordig vraagt van je Modem.

Steeds meer toestellen vragen een connectie gaande van printers, smartphones, tabletten, gameconsoles tot zelfs smarthome Apps’ en toestellen.

Hierdoor richt AVM zich met hun producten ook stevig op de Mesh technologie met een Wifi steering en doet uitstekend beroep als Master in de Mesh netwerk.

Een gigantische draadloze net word dan uitgeworpen zodat elke dode hoek een optimale bereik weet te krijgen.

Uiterlijk:

Fritz!Box blijft zijn elegante en strak design houden met voldoende poorten zoals 4x Gigabit Lan poorten en een  Gigabit wan poort voor een dect, en natuurlijk een USB 3.0 poort en een analoge telefoon aansluiting naast de DSL lijn en stroom koppeling.

Verbeterde functies:

De Fritz!Box hebben een leuke feature dat hij ook weel als NAS te werken.

Zijn ingebouwde functie zorgt ervoor dat al je media bereikbaar is via tal aan toestellen als Laptop, tablet en meer.

Als centrale hart van al je connectie zorgt Fritz!Box voor al jou connecties en verkeer, als deze nu media is of gewoon Smarthome toestellen en zonder te hoge energie verbruik.

Smarthome & More :

Van AVM mochten we natuurlijk naast de Fritz!Box 7530 AX ook nog enkele Smarthome toestellen uitgebreid testen.

We namen een kijkje naar de Fritz!Dect 500 smart lamp , en natuurlijk ideaal voor de koude periode wanneer je op baan bent naar huis de Fritz!Dect  301 thermostaat voor radiator, Fritz!Dect 440 thermostaat en de Fritz!Dect 210 slimme stopcontact.

Dit allemaal gemakkelijk te koppelen in de zeer eenvoudige gateway die je terug vind wanneer je in de modem inlogt, onder Internet => Smarthome.

Smart lichting is een thing tegenwoordig, en waarom ook niet ?

1 lamp, meerdere functies en moods.

Keuze uit tal van kleuren geven jou de keuze om de juiste sfeer te bouwen en zelfs app-gewijs vanop afstand deze in, uit of via schema aan en uit te schakelen.

Even een date ?

Kies dan de Dimstand van de licht inclusief de kleur via de App of model portaal.

 

De lamp resetten koste ons even wat moeite na een schakeling  van de Fritz!Box 7530 naar de 7530 AX.

De LED lamp heeft alvast een zeer zuinige certificaat van A+ waardoor AVM met alle fritz toestellen ook richt op een veel zuinigere verbruik dan de meeste toestellen.

Zijn vriendelijke ECO label zegt dan ook voldoende zijn verbruik en wat je hier mag verwachten.

Gouden tip is dan om de lamp te ontkoppelen uit de vorige modem vooraleer je deze heraanmeld op een nieuw toestel.

If all fails , dan laat een reset van 5x 5sec aan en 1 sec uit het op de lamp te resetten tot de lamp rood knippert.

 

  • Fritz!Dect 210 Smartplug of zeg maar stopcontact:

Niet alle toestellen hebben een praktische nut die je mood-stijl uitdrukken zoals een lamp of de temperatuur.

Soms wil je gewoon op afstand de verwarming regelen door bv een elektronisch badkamer vuur of een reeks verlichting ( stekkerblok met lavalamp, elektrische bol, nachtlampje, noem maar op)

Deze kan dan allemaal aangesloten worden aan de Fritz!Dect 210 is een slimme stopcontact voor buitenhuis zodat je bv jou sfeerlicht op terras en meer weet aan te sluiten.

Even die lichtslinger bedienen of vergeten uit te schakelen vanop afstand ?

Een functie verwijderd in de app ben je en easy te bedienen.

En geen zorgen over het slechte weer, de Fritz!Dect 210 is water en weer-bestendig voor buitengebruik in regen en storm.

Ook badkamer geschikt natuurlijk!

  • Fritz!Dect 301 Slimme Thermostaat regelaar :

Licht en verwarming maken een woonst natuurlijk knus en cosy, zo ook als je vanop afstand of draadloos alles wil bedienen en tegen je thuis bent een lekker warm huis wenst (enkel als je radiator hebt)

In amper enkele tellen staat de Fritz!Dect 301 gemonteerd op  radiator en klaar, via de simpel dect koppeling via Gateway of fysieke toets op de modem link je jou Fritz!Dect 301 in je netwerk.

Gemakkelijk om naast je verlichting ook je verwarming op schema te plaatsen of gewoon manueel wat aanpassen.

 

  • Fritz!Dect 440 slimme thermostaat en fysieke bediening voor je Smart Home toestellen:

Natuurlijk wie niet wil of kan via de web portaal alles bedienen of zijn App op de geliefde toestel, kan ook alles in handomdraai bedienen met de Fritz!Dect 440 bedieningen thermostaat

Via de app kan je gemakkelijk tot 12 Fritz toestellen of groepen instellen die je dan via de 4 snelle bereikbare toetsen kan bedienen zonder nood te hebben aan een app of virtuele platform.

 

De magnetisch bevestigde Slimme schakelaar laar je toe om gemakkelijk je Fritz!Dect 500 (lamp) , 301 ( Thermostaat) , en veel meer te bedienen lokaal in de woning.

Of schakel gewoon even buiten de buitenverlichting uit die gekoppeld staat op de Fritz!Dect 210.

Alles perfect afleesbaar van een niet verlichte maar wel verblindingsvrije E-paper display.

Slimme updates:

Alle toestellen krijgen bovendien ook slim en snel hun updates automatisch binnen net zoals de Fritz!Box.

Zo hoef je nergens mee in te zitten van verouderde versies en geniet je van de nieuwste functies die erbij komen.

De Fritz!Box 7530 AX blijft voortdurend nieuwe functies ontvangen en behoor tot de elite modem in zijn reeks voor de moment.

Met de uitrol van Fiber die Proximus en EDPnet beloofd aan de klanten, is de Fritz!Box toestellen al reeds met de moderne generatie voorzien

Conclusie:

Een goeie netwerk en een goeie modem is de basis van een stabiele connectie,

 

Wanneer je nog eens vanop afstand a la “domotica” beheer krijg over remote toestellen, maakt dit het gevoel van Smarthome toch compleet.

Vergeet je even het licht uit te schakelen bij je vertrek, of gewoon verwarming opzetten tegen je thuis bent.. tal van mogelijkheden geven de Dect functies van Fritz in een handomdraai.

Natuurlijk met een stevige signaal waar nodig is, de Fritz!Box 7530 bied als jongere broer met de extra letters AX een uitzettend, stevige wifi signaal.

 

Wifi 6 geeft je meer en krachtigere signaal met een hogere bereik,

Dit zorgt er niet alleen voor dat toestellen een stevigere signaal krijgen draadloos, maar ook meer data versluist kan worden tussen elkaar met een stabielere boost.

Natuurlijk rekening mee houden wat de capaciteit is van de eindontvanger zijn netwerk adapter.

De Fritz!Box blijft met elke nieuwe versie sterk hameren op het huisgevoel en de vrijheid in beheer over je diensten en functies, AVM neemt met de Fritz!Box Legacy  het zeer nauw als ze zeggen dat alles samen verbonden word als centrale hart van je toestellen.

Lokaal en op het internet allemaal via gemakkelijk toegankelijke acces.

Fritz!Box 7530 AX is nu reeds verkrijgbaar voor rond de 157 euro

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights