Review : Lego : Lord Of The Rings

Lego games zijn al sinds de Star wars reeks mijn favoriete franchise geworden,

Lord Of The Rings, het epische verhaal in Middle Earth in een groene wereld vol natuur, vol fantasie en mythische wezens behoren dan ook tot me’n favoriete gerne films.

Bundel deze mooi samen en je hebt  1 knettergekke redacteur die op en top enthousiast aan LEGO Lord Of The Rings begint met zijn Precious rond zijn nek.

TT Games & Warner bros wisten dan ook deze trilogie in LEGO vorm te brengen boordevol Humor , LEGO steentjes, een epische avontuur en jou favoriete fellowship

We herinneren ons nog de eerste keer we de Films van Lord Of The Rings in de bioscoop mochten aanschouwen, wisten we veel dat  tal van jaren later we gewoon het avontuur mochten beleven in Lego – Lord Of The Rings

Gameplay :

Na tal van LEGO games als de Indiana Jones reeks , Lego Harry Potter , Star Wars en de recente Lego Batman 2 brengt TT games het epische verhaal over Frodo en zijn avontuur om die ene vervloekte ring te vernietigen in de vuren van Mount Mordor , bijgestaan door zijn vrienden.

LEGO Lord Of The Rings blijkt terug vernieuwing te brengen in het verhaal en Lego game franchise, waar bij Lego Batman 2 een open wereld werd igeïntroduceerd die jammer genoeg wat saai was, blijkt TT games en Warner Bros de feedback van de fans te horen en kan je in de gigantische open wereld van Middle Earth tal van Quests voltooien gaande van het zoeken van een slagersmes van een Uruk Hai, tot een Uruk Hai die een restaurant wil starten en jou vraagt om wat vlees in huis te brengen… zo zie je maar dat niet elke Uruk Hai doorslecht is!

Frodo_Gollum_Sam_minasMogul

Lego Lord Of The Rings begint als 1 verhaal met “The Fellowship Of The Ring” en al gauw vanaf “Two Towers” word het verhaal verdeeld waardoor je elke verhaallijn apart kan meemaken of in sommige gevallen dient te schakelen tussen de 2 verhalen om voortgang te bouwen in Lego Lord Of The Rings.

De alom gekende Lego stijl van voorwerpen smashen en opbouwen, het oplossen van raadsels, alles werd verwerkt in deze nieuwe Lego Game.

Met de originele stemmen en soundtrack uit de film kan het ook niet anders dat de sfeer goed zit.

Grafisch :

Grafisch werd Lego Lord Of The Rings een pracht van een game, het blijkt dat TT & Warner telkens de lat weten hoger te leggen en vaak zien de beelden er zo echt uit dat je denkt dat je even naar een clay animation fragment staat te gapen met een perfect oog voor detail.

Gimili_SnowTent

Tot op de detail nauwkeurig uitgewerkt kunnen we enkel zeggen : “Good Job TT games & Warner Bros!”

Soundtrack :

Toegegeven, er is niets beters dan de originele soundtrack en de stemmen uit de film,  bulkend van de legendarische fragmenten en one-liners uit de films , werden we dan ook in het verhaal dieper meegesleurd dan de gemiddelde Tolkien fan of buitenstaander.

Gollum_DeadMarshes

Fool of a Took , That Only Counts As One , War is Upon You , My Preciousssssssss

Om enkele van de one-liners op te sommen, allen herkenbaar en stiekem betrappen we ons op het meespreken van de ene dialoog na de andere , aangevuld met de goedbekende Lego humor die in perfecte harmonie een komische noot moet geven voor zowel volwassenen als jongeren.

Gollum_hatch

Elke locatie krijgt tijdens het avontuur zijn eigen karaktervolle theme die je zeker herkent uit de soundtrack van Peter Jackson, zo herkennen we het moment wanneer we aankomen in de Mines Of Moria , Misty Mountains, Black Gate of Mordor, en veel meer.

Conclusie ;

Geen twijfel mogelijk!

Met Lego Lord Of The Rings weten beide TT Games & Warner Bros weer een legendarische en geslaagde Lego Game af te leveren,

Fans van de Lego reeks, Fans van de Lord Of The Rings Reeks , en zelfs fans van beiden of geen van beiden zullen allen elkaar gelijk geven en vermelden hoe Awesome deze Lego lord Of The Rings is.

Humor van bovenste plank  in cut scenes en gameplay weten je telkens in een deuk te doen lachen.

Legolas_tiptoeOnSnowOldMan_arrowshot_helmsDeep

“Toss me ! zei Gimli en verdien een achievement/Trophy of drink kopje thee met de High Elf terwijl de fellowship aankomt na hun zwaar verlies van Gandalf.

Ervaar het verhaal vanuit elke LLOTR_LAYERED_PACKSHOT_3D_XB360_ENG_HRperspectief , kies welke verhaallijn je wil spelen of volg de soms verplichte volgorde en verdiep je in de wereld van Lord Of The Rings.

Met schitterende one-liners, teksten en soundtrack uit de film die telkens aangevuld word met schitterende graphics weten we direct wanneer het goed zit en kunnen we met een gerust hart zeggen dat Lego Lord Of The Rings een waardige  93% of  een 9 op 10 krijgt van Playroom.

Wat ons nog rest is hoopvol wachten op een “Hobbit” DLC of sterker nog : LEGO – The Hobbit (Als Warner dit leest , beschouw dit als een hint 😉 )

 

One thought on “Review : Lego : Lord Of The Rings

  • t0o cRaZe3
    13/12/2012 at 01:26

    Mooie review. Zodra deze ame wat zakt in prijs, ga ik m zeker kopen, de demo vond ik al super.

Comments are closed.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights