Review : Lethal Weapon – Season 1 (Blu-Ray)

Tegenwoordig heeft Hollywood een trend van oudere films om te zetten naar een reeks-productie.

Rush Hour heeft zo al 1 season gekregen en werd door ABC al na 1 jaargang geannuleerd, From Dust Till Dawn kreeg zo ook zijn eigen reeks op Netflix…

Een andere klassieker die wist vertaald te worden naar het kleinere scherm is Lethal Weapon met Mel Gibson & Danny Glover.

De Trilogie staat ongetwijfeld in het geheugen gegrift van losbol Martin Riggs & Roger Murtaugh

Deze keer natuurlijk, op het scherm krijgen we andere acteurs voor de rollen zoals Damon Wayans die je herkent uit onder andere “My Wife & Kids” en andere reeksen.

Verhaal:

Actie, humor en drama volop in de reeks wanneer we bij de start al leren over Martin Riggs die een nieuw leven start bij de LAPD.

 

1 jaar tevoren was Martin actief bij de Navy Seals tot het noodlot toesloeg en zijn vrouw wist om het leven te komen met hun ongeboren kind.

Hij wordt samen gezet met zijn nieuwe partner Roger Murtaugh die net na een hartaanval terug aan de slag gaat.

Murtaugh kiest liever voor een rustige aanpak, diplomatisch en volgt trouw de regels.

Riggs is meer iemand die in elke actie zonder te denken springt in volle overgave.

Zoals Vuur en ijs zijn de 2 tegenpolen van elkaar die al snel na de eerste achtervolgingen, schietpartijen en explosies al snel anders over elkaar denken.

Een unieke vriendschap ontstaat tussen de 2 heren en als ze ontdekken dat ze dezelfde doel hebben, kunnen ze al snel op elkaar rekenen.

Cinematografie:

De vertaling naar een reeks lig in de handen van Matt Miller die reeds ervaring heeft met onder andere Batman Forever , Dan Lin (The Lego Movie) en McG die verantwoordelijk was voor Terminator Salvation & Charlies Angels.

De actie loopt verdeeld over 18 afleveringen voor deze eerste seizoen, aan een razendsnel tempo.

Humor en Drama is evenveel present als de nodige actie.

Wanneer we meer leren over Riggs zijn verlies, zien we de man in het begin als een gebroken man die niets meer heeft om voor te leven.

Flirtend met pijn en dood kan het hem allemaal niet schelen wat zijn rol op de aarde is, tot hij Murtaugh leert kennen en al snel in hem en zijn familie ziet wat hij mist.

Riggs blijft zich vasthouden aan zijn overleden vrouw, terwijl hij ook weer het leven weet op te pikken en ergens met een schuldgevoel kamp.

Al snel komt hij te weten dat er wel meer achter haar overlijden kan zitten dan gedacht.

Alsook aan de kant van Murtaugh leren we veel over het gezin, hoe ze de hartaanval weten te verwerken die hem bijna fataal werd, en de tieners in hun leven.

Qua personages hebben de makers weten deze flink uit te bouwen met een stevige achtergrond.

Geen tel gaat voorbij of de actie en avontuur weet waardig aan de films zich te presenteren.

Extra’s:


De 3-delige Bluray die we mochten ontvangen bevat tal aan extra’s.

Een onuitgegeven pilootaflevering leert ons dat er voor de tv werd gekozen om flink in de taal te snoeien.

Niet alleen ongecensureerd maar ook extra 4 minuten lang met nooit eerder vertoonde scenes.

Daarnaast bevat de Bluray set ook een gag reel met de nodige bloopers, verwijderde scenes en een kijk in het verhaal hoe van film naar serie de adaptatie verliep in Reloading: Lethal Weapon.

Conclusie:

Met tal aan knipogen aan de film franchise levert Warner Bros een geslaagde reeks af met Lethal Weapon.

Acteur Clayne Crawford vult perfect de schoenen van Mel Gibsons personage, en Damon Wayan blijkt dat ie ook een sereize rol kan afleveren ipv zijn komische rollen zoals zijn broers (de Wayans brothers die bekend zijn uit white chicks en Scary Movie).

Qua actie en spanning weet de reeks je bij te houden en je aandacht niet te vezwakken in deze full, fun entertainende reeks.

Zeker wanneer Gibs meer te weten komt over wat er met zijn vrouw is gebeurd, zijn hertenpad naar nieuw leven, het achterwege laten van een verdrietige periode vol drank en gebrek aan levenslust.

Gibbs is echt een losgeslagen kanon waar zijn partner Murtaugh de handen aan vol heeft en als het aan hem lag, zou hij nog vrezen ook dat Gibbs ooit zijn dood kan worden (figuurlijk)

Murtaugh’s leven met zijn vrouw (advocaat) en 2 kinderen zelf bied alvast de nodige spanning aan, laat staan dat Gibbs een plotse verwachting maakt en hij stiekem wel in zijn leven die nodige actie gemist had.

 

Lethal Weapon is vanaf 20 september beschikbaar op DVD & Bluray en een frisse wind in de wereld van shows, met in elke afl een 43 min durende, nieuwe zaak.

Score :

9/10

 

 

 

 

 

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Geverifieerd door MonsterInsights